European Phalanx

Örül az ország

2016. október 03. - megamovieboy

orban_szavaz.jpg

 A kvóta-népszavazás után minden szekértábor boldogan ünnepel és kárörvendően kacag a többi tábor szerinte téves mulatozásán. Akik meg nem tartoznak egyik táborba sem, azok már megszokták, ilyenek a magyarok. Mennyire van vigalomra ok az egyes táborokban?

 Összefoglalva röviden,a Fidesz is mondhatja magát győztesnek a legkeményebb diktatúrákat idéző eredményt tekintve. Az összes ellenző is örülhet a népszavazás érvénytelensége miatt, már ha az érvénytelenség győzelem egy egyértelműen eldöntendő kérdésben, ahol nem a saller és a koki között kellett választani. Itt jegyezném meg, hogy ennek ellenére sem az igen, sem a nem győzelme nem nevezhető végleges győzelemnek. Erről korábbi posztban írtam.

  A legérdekesebb az 1,7% igen szavazat. Mérete ellenére is a legvegyesebb csoport. Lehet köztük olyan, aki szívből szeretne közel-keleti migránsokat nagyobb tételben az országban látni. Mások a Fodor Gábor fémjelezte őszinte kiállás jegyében húzták be az igent. No, meg persze az Orbán megbuktatásában hívők is szavazhattak így, ha már egyszer amúgy nem követik a politikai eseményeket.

 Látszatra a 98.3% egyértelmű győzelem a Fidesznek, de annyira azért még sem. Leginkább a Jobbik szavazói torzítják az eredményt, akik pártjuk semleges hozzáállása ellenére is elmentek, a mindegy, hogy zsidó, vagy arab, egykutya szemita mindkettő gondolkodás jegyében. Feltételezhető, hogy országgyűlési választások esetén többen mentek volna el, nagyjából a harmadával, de ez már végső nekibuzdulást jelentene. Kicsit reálisabban a 50%-os Fidesz + Jobbik támogatást lehet valószínűsíteni a teljes népességen belül. Azaz az ellenzéknek csak 17%-ot saccolok, azt is csak számukra igen szerencsés esetben. Ebben benne van, hogy a DK és az MSzP fog csak bejutni a Parlamentbe. Ez az Országházon belüli eloszlást tekintve, a baloldal kapná a mandátumok negyedét és a Fidesz + Jobbik a háromnegyedét. Ezt persze torzítja a választási rendszer, mely egyértelmű győztesre van szabva, azaz a Fidesz már akkor kétharmadot kaphat, ha a Jobbik szavazótáboránál kétszer nagyobb támogatottsággal rendelkezik. Mivel ez így van, nyugodtan mehet bele a választási kampányba, ha még eddig nem kezdte volna már el! A gyenge pontjuk, hogy most sem tudták megszólítani a passzívakat, de még a saját híveknek sem tudták meggyőzően előadni az élethalálharc okát. Ezen dolgozniuk kell, mert később még visszaüthet, bár ennek sok esélye most éppen nem látszik. Mivel a Fideszre nézve elég negatív eshetőséggel számoltam, pillanatnyilag úgy látszik, győzelmük ennél csak nagyobb lehet.

 Nagyjából 200.000 ember szavazott érvénytelenül. Ők azok, akik semlegesek maradtak a kérdésben, de a demokratikus kereteket tiszteletben tartva jelezték a Fidesszel szembeni fenntartásaikat. Erre lehet mondani, bár az SzDSz csendben kimúlt, a szavazótábor él és virul. Az MKKP viccpárt megerősödése a legszomorúbb jele a liberális baloldal hiányának. Mondhatni a ballib, vagy annak politikai hiánya kapta a legnagyobb pofont a népszavazáson. Ők azok, akiket sem a DK, sem az MSzP nem tud megszólítani. Ez egyelőre öröm a Fidesznek, de egyúttal lehetőség a baloldalnak.

 Most jön az a nagyjából 10%, azaz az amúgy aktív szavazók tizedrésze, akik felültek a baloldal maradj otthon szlogenjének és így próbáltak valamiféle jelzést adni, vagy legalábbis meghiúsítani, egy amúgy közjogi tét nélküli népszavazást. Kezdjük azzal az ellentmondással, hogy valamit, aminek nincsen tétje, azt minek meghiúsítani? Aztán folytassuk azzal, hogy magát demokratikusnak mondó szervezetek a demokrácia egyik legerősebb fegyverét bojkottálták. Végezetül meg kell említeni, hogy a Brüsszel bojkottjára létrejött destruktív szavazást támadták ugyanazzal a fegyverrel, ezzel mintegy elismerve a destrukció alkalmazásának jogosságát, mely jog Brüsszel ellen is él.

 Mi lesz a választás után? Mi lenne? A pártok megünneplik a győzelmüket, majd folytatódik a lopás.

 A Fidesz hatalmasat nyert azzal, hogy a haza ellenségének bélyegét rá tudta sütni a baloldalra. Ezzel olyan karanténba zárta őket, melyből a választásokig kijönni nem fognak tudni.

 A baloldal pirruszi győzelme önmagában sem ér semmit. Bár esetleg híveik erkölcsi győztesnek tartják magukat, még a semlegesek szemében is inkább erkölcsi vesztesek. Kétséges, hogy akár évenkénti 50.000 migráns betelepítése és támogatása mellett is mikor kerülnének politikai többségbe? Miközben politikai visszaszorulásuk rövidtávon a Fidesz minden eddiginél nagyobb megerősödését vonja maga után, ami  a következő választásokon fog a parlamenti mandátumok számában is megmutatkozni. Minden felmutatható külső veszély, legyen az közel-keleti, vagy az Európai Unión belüli, a Fidesz támogatottságát fogja növelni, miközben a baloldal a társadalom tizedét sem képes képviselni ezekben a kérdésekben.

 A jobbik még a vajúdás állapotában van. Én már nem tudom követni, most éppen kit kell a híveknek gyűlölniük? Vagy mit is akar Vona Gábor a párttal kezdeni? A helyzetük nehéz, mert a Fidesz ügyesen lefedi a saját jobbszárnyát. Másrészt a széles nyilvánosságot nem tudják elérni, mivel sem a Bar!kád, sem a kuruc.info nem szalonképes, de ami ennél is a rosszabb, olyan hoaxkábelen függőknek készülnek, akikre még az UFO hívők is elnézően mosolyognak.

 A bal és balliberális oldal tartozik egy magyarázattal, miért támogatják a betelepítési kvótákat? Erre választ még Angela Merkel sem adott, így feltételezem a hazai, nála nem értelmesebb támogatók sem tudnak. Egyetlen jó válasz lehetne erre a részükről, ha be tudnák bizonyítani, a kvóta alapján számunkra kiosztott migránsok a társadalmunk törvényeit betartó, hasznos demokrata polgárok lesznek. Mivel ezt sem a németeknek, sem a svédeknek nem sikerült eddig elérni, ezért a baloldal jobban tenné a várakozó álláspont felvételét, mint Berlin és Brüsszel magyarázat nélküli kiszolgálását!

 A Fidesz nagyon jól áll, sőt a népszavazás sikertelensége a meglévő hibák felismerésével és kijavításával még erősebbé teheti. A bal és jobboldali ellenzék viszont gyengeségnek tudja ezt bemutatni. Feltételezhetően nem sokáig, mivel a lapok Orbánnál vannak és mindig tud újat húzni egy olyan játszmában, amilyet kifejezetten szeret játszani és meggyőződése, hogy az igazság is vele van.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1111761769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.10.03. 10:29:08

Józan értékelés.
Már csak azt nem tudom, hogy Vona miből vezette le, hogy a kormánynak le kellene mondania? Az általa hangoztatott indok ugyanis, hogy érvénytelen lett a referendum, elég abszurd képet fest. Ilyen alapon, ha a legközelebbi parlamenti választások alkalmával lesznek kevesebben mint 50%, akkor a kormány marad a helyén akkor is, ha amúgy egyetlen szavazatot sem kap?

Azt sem értem, hogy a Fidesz részéről mik ezek az ostoba süketelések, amik már a vízcsapból is jönnek. Lehetne esetleg józanul értékelve magyarázni a Brüsszellel szembeni ellenállás jogosságát. Mondjuk úgy, hogy sc/kb a választók 40-45 %-a soha semmilyen szavazáson nem vesz részt, tehát azok véleménye vagy nincs, vagy csak matematikai alapon számolható a résztvevő szavazók döntésének arányában. Itt marad 15-20%-nyi polgár, akikre kellő fanatizmussal akár az elvileg igennel szavazó választópolgár vízióját is rá lehet erőltetni. Vonjuk le továbbá az általában érvénytelen szavazatok százalékát a mostani érvénytelenek százalékából, így megkaphatjuk jó megközelítéssel a direkt rosszul szavazók arányát. Ez nem túl nagy szám 2-3%, arányaiban akár vehetjük elhanyagolhatónak is. Ha mindezek ismeretében elvégzünk egy gyors arányszámítást, akkor kiderülhet, hogy a lakosság 2/3 része a "NEM" véleményen van akkor is, ha minden lehetséges nemmel ellenkező véleményt (hibás szavazat, eseti távolmaradás, igen szavazat) "IGEN"-nek veszünk. Tehát lenne épkézláb érveléssel is élni az eredmény magyarázásában. Pont ezért érthetetlen, miért hangoztatnak ostoba blődliket, mint például, hogy ez a szavazatszám egy sokkal kisebb országban mennyire ütős lenne? Hivatkozhatnának arra is, hogy az EU belépésének szavazásán sem volt meg az 50%, mégis aláírták a szerződést. Tudom, hogy az akkori szabályok szerint nem is kellett, de ha elvi kérdésekről beszélünk, akkor azt is meg kell említenünk, hogy matematikailag akkor is a kisebbség döntött, mégpedig ennél sokkal halványabb egyértelműséggel.
süti beállítások módosítása