European Phalanx

Minden héten forradalom

2016. november 08. - megamovieboy

mao.jpg

 Legalábbis a baloldal és az ultraliberális 20% támogatottságú szélsőség ebben bízik. Felőlük jöhetne az amerikai demokráciaexport, aktiválhatnák a munkásőröket és a feminfo.444.hu által vezetett migránshordák heroikus harcban felszabadítanák a liberális Európa testébe befurakodott ázsiai hordák elnyomása alól, az amúgy általuk annyira gyűlölt Magyarországot. 

 De miért nincsen forradalom? A magyar emberek megegyezésre törekszenek, mivel racionalisták. Forradalom csak akkor volt, mikor a hatalom nem volt képes követni a társadalmi változásokat, vagy a külső változásokra nem reagált megfelelően. 1848 -ra a reformkor létrehozta a polgári társadalom alapjait, gazdaságilag és kulturálisan is. Az ország készen állt a változásra. A császári udvar nem. A külső környezet adta meg végső lökést, meg persze az ésszerű magyar követelések elutasítása.

 1956 -ban Sztálin halála után három évvel még mindig a sztálinizmus volt Magyarországon. Hiába váltották le Rákosit, az emberei itt maradtak. Miközben a Szovjetunióban már új szelek fújtak, nálunk még mindig a félelem uralkodott. Az utolsó csepp a varsói tüntetés vérbe fojtása volt és persze szokás szerint a jogos követelések elutasítása a hatalom részéről. 

  Azért nincsen forradalom, mert sem belső, sem külső tényezők nem indokolják. Az Orbán-kormány rugalmasan vissza tud lépni a nagyobb ellenállást kiváltó eseményeknél. Az első ilyen Schmitt Pál lemondása, majd a netadó tervezet visszavonása, a harmadik kellemetlen ügy a vasárnapi boltzár erőltetése. Ezek közül valóban kínos a köztársasági elnök kénytelen lemondatása volt, bár az a pozíció inkább csak jelképes, de pont jelkép mivolta miatt küzdöttek érte Orbánék. De ebben az esetben is, mikor minden lehetőségből kifogytak, idejében meghátráltak. A külső tényezők sem tesznek indokolttá forradalmat. A migránsválság régen látott egységet hozott létre a magyarok körében és a baloldali liberális ellenzék pont ezzel szemben kommunikál. Lehetőségeiket jól példázza a kvótaszavazásnál meg sem próbálták igen szavazatra bírni támogatóikat és én magam kétlem, hogy 15%-nál nagyobb arányt sikerült volna kihozniuk a nemekkel, ami persze még a valósnál is gyengébbnek mutatta volna őket.

 Még több dolog is hiányzik az annyira vágyott forradalomhoz. Ezek közül kettőt emelnék ki. Az első az eszme. Nincsen semmilyen előre vivő gondolat a baloldalról, csak New York liberális álértelmisége által kitalált világfalu eszme, azaz a kultúrák megszüntetése, amire a magyarok amúgy is érzékenyek, mivel a törökök, a németek és az oroszok törekvései után, csak egy újabb magyarellenes próbálkozásnak tekintik. Amúgy is az emberiség kultúrájának lerombolása nem tekinthető túlságosan haladónak. A másik, a megfelelő vezetők hiánya, akik képviselnék az eszmét. Erre a megfelelő válasz Gyurcsány lehetne, ha nem rombolna le minden kezdeményezést ahol csak megjelenik. Egy kialakuló forradalom egyből kudarcba fullad, amint Gyurcsány az élére áll. Más vezetőt nem tudnak felmutatni a forradalom hazai hívei.  Így marad a kommunikáció az eljövendő nagy forradalomról, meg hogy Orbán minden héten megbukik. Általában már kedden, de van mikor szerdáig kihúzza.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr10011942393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása