European Phalanx

A ballib híveknek Simicska a Jobbik

2018. március 13. - megamovieboy

mszp-oriasplakat.jpg

  Felbolydult a baloldal a hódmezővásárhelyi választás után. Leginkább az ő hívei vonták le azt a következtetést, hogy innentől minden lehetséges. Pont az ő helyükben inkább elgondolkoznék azon, mennyire a baloldal győzelme, egy ex-Fideszes konzervatív jobboldali politikus győzelme, aki ellen csak a Fidesz jelöltje indult.

Amit én a szavazásból látok, az az, hogy az emberek helyi szinten szépen leszavazták a pártokat. Mivel a többinek esélye sem volt, ezért a Fideszt tudták leszavazni.

 Most már baloldali árnyékkormány is van és a politikai hívek lelkesen elemzik, milyen jó is lesz ez az országnak. Csak az az apróság egyiküknek sem jut az eszébe, hogy az egész baloldali-liberális összefogás, jó ha 20%-ot tud hozni a Parlamentbe. Természetesen egy diktatúrában ebből is lehet már kormányt alakítani, de a magyar racionalitás azt mondja, hogy ebből még a győzelem esetén is csak pár miniszteri széket tudnak megcsípni, vagyis a már jól bejáratott baloldali-liberális pofátlansággal akár többet is, ha koalíciós partnerüket megzsarolják, hogy inkább a Fidesszel állnak össze, aminek amúgy semmi értelme, meg saját maguk kivégzése lenne, de ezt már párszor amúgy is megtették.

 A pillanatnyi helyzet a baloldali szavazók vágyálmai alapján:

  • Fidesz 45%
  • MSZP-DK-LMP 25%
  • Jobbik 30% 

 Ebből csak azt látni, hogy a Jobbik jobb helyzetben lesz a baloldali pártoknál. Sőt, akár csak az LMP renitetlenkedése esetén már fel tud állni egy Fidesz kormány, vagy csak egy kisebbségi kormány lesz. A legvadabb vágyálmok valóra válásánál sem biztos a siker. Egyetlen bizonyosság van, hogy a Fidesz nem áll össze a Jobbikkal.

 Miközben nem múlik el úgy nap, hogy a Simicska tulajdonolta index.hu ne rakna ki legalább egy cikket, a hogyan szavazzunk a kormánybuktatáshoz témában, plusz még néhány blog is kikerül a címlapra, arról sosem esik szó, hogy itt bizony a baloldal és a Jobbik koordinálásáról van szó. Ez a fura páros, melyet a posztkomcsik és a szalonnácik alkotnak, még kiegészül a globalizáció híveivel. Ennél perverzebb dolgot a politikában ritkán látni egy demokráciában.

 Mégis valahogyan ezt a baloldali szavazók egyszerűen nem akarják meglátni. Vagyis esetleg látják, de még ők is olyan riasztónak találják, hogy inkább nem beszélnek róla. Egy olyan koalíció uralná az országot, amelyik még beszélni sem mer a saját létezéséről. Nem is a szánalmassággal van a gondom, hanem a választók becsapásáról. Itt főleg a baloldali hatalmas intellektussal, de annál kevesebb józan ésszel megáldott polgártársaink hurráoptimizmusa vezethet el esetleg Simicska országlásához. Leszavazni Orbánt, hogy Simicskáé legyen a hatalom, tényleg ez lenne a ballib hívek vágya?

 A "mi egyáltalán nem akarjuk lebontani a kerítést" témában megjegyezném, volt egy népszavazás.  Ahol a Jobbik sunnyogott, a baloldal a távolmaradásra buzdított, a liberók meg az érvénytelen szavazat leadására, csak a végletesen ultraliberális Fodor Gábor állt ki hülyén, de becsületesen, hogy szavazzanak igennel, egy olyan kérdésben, melyet egyetlen nemzet sem szavazna meg. És ezután ezeknek az embereknek kellene elhinnünk, hogy nem csak a kerítést magát, nem csak a mögötte levő technikát és emberi erőt nem semmisítik meg, hanem diplomácia úton is megvédik, azaz nem nyitnak rajta kiskapukat. Teljesen egyértelműen egy pofátlan, taktikai hazugságról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8013737120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása