European Phalanx

Az elit bebetonozása

2018. március 25. - megamovieboy

szel_bernadett.jpg

 Liberális oldalon folyamatosan követelik a választók a közös jelöltet, hogy Orbán Viktor helyett egy új kormány kerüljön hatalomra. Azonban, ha jobban megnézzük, kikből is állna ez az új kormány, akkor olyan régiségekkel találkozunk, mint az MSZP, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik mögött álló Simicska Lajos.

Egyetlen új belépő az LMP lenne, de ők annyira kicsik az említettekhez képest, hogy csak egy parányi méretű győzelem esetén lenne zsarolási pozíciójuk és még azt sem tudnák kihasználni. Pedig az említett esetben akár még az a csoda is megtörténhetne, hogy tényleg Szél Bernadett lehetne a miniszterelnök. Igaz, itt nem is az ellenzék győzelme lenne a nagyobb csoda, hanem az, hogy határozottan kiálljon egy liberális önmagáért és merjen komoly felelősséget vállalni.

 Sajnálatos módon, azt lehet mondani, hogy a rendszerváltás után harminc évvel még mindig a szocialisták, Orbán és Simicska a valós tényezők a Parlamentben, mert ez a választás után sem fog változni. Hogy ez így legyen, arról leginkább a szocialisták és Gyurcsány tehet. Itt vissza kell emlékezni Botka tervére, hogy a Jobbikkal közösen kormányváltást tudnának végrehajtani. Igaz, ez így kimondva nem volt, de csiripelték a verebek. Ez egy reális terv volt, komoly győzelmi eséllyel, mert a két párt a vidék - nagyváros felosztással kis veszteséggel léphetett volna vissza egyéniben egymás javára. Viszont azzal, hogy a szocik megbuktatták Botkát és a kiskoalíciót választották a DK-val, a Jobbikkal való együttműködés szinte ellehetetlenült. Nem mellesleg, ezzel együtt a kormányváltás is reménytelenné vált.

 Ilyenkor juthat eszébe többeknek Botka szavai, az MSZP-ben levő fideszes ügynökökről. Bár ez csak teória, de az tény, hogy az események kedvezményezettje a Fidesz. Mivel ez egy zéró összegű játszma, ezért veszteseknek is kell lenniük és ezek nem mások, mint a kisebb liberális pártok és közöttük is a legnagyobb vesztes az LMP, melytől folyamatosan követelik a visszaléptetéseket az MSZP-DK tandem javára. Azaz, ami történik, a kisebb, újabb pártok visszaszorítása a régi szocialista vonulat megerősítésének kedvéért. Ebből a szocialista egységből is talán a legfájdalmasabb Gyurcsány és csapatának betolása, mert lett volna lehetőség ennek ellenkezőjére is.

 Már régóta látni, hogy a Fideszt, csak az ellenzék leváltásával lehet legyőzni, vagy egy jobboldali párt megerősödése esetén koalícióra kényszeríteni. Ennek ellenére, a szavazók makacsul a már hatalmas károkat okozó baloldalra voksolnak, akik semmilyen pozitívumot nem tudnak felmutatni az elmúlt tizenhat évből. Ráadásként, ha most esetleg megszavaznák őket, akkor azt a tanulságot vonhatnák le, hogy mindent jól, avagy jobban csináltak, mint a Fidesz. Csakhogy, ez akkor lehetne igaz, ha valóban csináltak volna valami hasznosat és nem csak a gazdaságot rombolták volna.

 A legelkeserítőbb, hogy a liberálisok azokra a baloldaliakra szavaznak, akik éppenhogy a liberálisok pártjaival csesztek ki a legjobban. Ehhez a baloldalnak mindösszesen a győzelem illúzióját kell felcsillantania számukra, miközben pont, hogy amazok veszelytették el azt. Példának okáért, a kelenföldi-budafoki liberálisok éppen arra a Molnár Gyulára szavazhatnak majd a győzelmi kényszer miatt, aki feltehetően megforgatta Botka hátában a kést és ezzel a Fidesz legyőzését finoman szólva is alaposan megnehezítette. Jah, és elég egy borúsabb nap, hogy még átszavazásokkal együttl is bebukják a körzetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8913777226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.25. 09:42:48

A magyar "baloldal" liberális, azaz nincs ilyen ellentmondás.

Tulajdonképpen a "baloldalon" éppen az LMP az, mely kilóg a sorból, mivel tényleg baloldaliak.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.25. 11:48:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Le vagyok nyűgözve! Te, tényleg mindenhol ott vagy. :) Amúgy az MSZP-DK inkább globalista, legalábbis én nem fogadom el, hogy magukat liberálisnak nevezzék, mert nincsen hozzá joguk.

Kelly és a szexi dög 2018.03.25. 22:41:21

Az MSZP már régen el kellett volna tűnjön, a DK puszta léte is gyalázat - nehogy már kommunisták és szemkilövetők legyenek az alternatíva, tőlük menekült az ország a FIDESZ felé!

Brix 2018.03.25. 23:46:58

Annyi csak a bökkenő, hogy az elit bebetonozta a gazdasàgi- politikai hatalmàt és ebből kiút jelenleg nincsen. Ahogy forradalmi helyzet sincsen , mivel lassan növekszik az életszínvonal...A többség belenyugodott elnyomott helyzetébe, örül, hogy van 10 ezer forintos utalvàny, meg 12 ezres rezsi- visszatérítes.. Orbànék jó időben kerültek hatalomra, és soha nem is fogjàk elereszteni a hatalmat, nem szàmít ki a kihívó...Maguk alà gyűrték az egesz tàrsadalmat..

Jakab.gipsz 2018.03.25. 23:49:59

A magyar liberális-baloldal, önálló gondolat hiányában Soros-Simicska csicskása, az észt pedig Heller Ágnes osztja, az összefogdosásáról.

2018.03.26. 00:12:35

Ez a poszt is csak egy dologra jó: a fideSS bértrolljait, amilyet a birka is, becsalogatni egy kis mocskolódásra. Egyéb értelme nulla.

morph on deer 2018.03.26. 00:44:52

A helyzet az, hogy nem jajongani kéne, hogy így meg úgy a régi ilyen-olyanok, hanem le kell győzni őket.
Több támogató kell, jobb szervezettség, értelmes és egyértelmű állásfoglalás, és máris övék a pálya!

Sajnálatos módon az messze nem elég, hogy ez se, az se, mert csakis mi vagyunk a legjobbak, és igazán csak egészen kicsi alkukat kötünk a háttérben, stb. bullshit.

Valódi politikát kéne folytatni, valódi alternatívát felmutatni, és nem csak óbégatni, hogy bezzeg mi qrva jók lennénk, csak éppen ott állnak előttünk..!
Olyan meg a való életben nem szokott történni, hogy egy generáció csak úgy hipp-hopp eltünik, vagy nyugdíjazza magát, hogy a fiatalok is próbálkozhassanak, hátha sikerül valmit összehozniuk! Vagy meg nem...

A politikában nem gyakran adnak hitelt hozomra, ezt illene már felfogni végre.
Meg azt is, hogy ez most itt választás lesz, és nem a kivánságműsor felvételei készülnek, szórakoztatásul, szóval barkmira nem érdekel senkit, hogy ki mit szeretne jobban.

Ez egy ilyen rohadtt műfaj, tisztelt hölgyeim és uraim.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.03.26. 00:45:19

"hatalmas károkat okozó baloldalra voksolnak, akik semmilyen pozitívumot nem tudnak felmutatni az elmúlt tizenhat évből."

ha nem vagy agymosott, ugyanezt el tudod mondani a fideszről is, pl:
hatalmas károkat okozó fideszre voksolnak, akik semmilyen pozitívumot nem tudnak felmutatni az elmúlt tizenhat évből.

most majd nekiállsz sivalkodni hogy dehát a fidesz az így meg úgy. hát annyi pozitívumot bármelyik kormány fel tud mutatni, gazdaságpolitikáját tekintve nem jobb vagy rosszabb mint akármelyik kormány, szociális poitikát nézve kicsit jobb mint gyurcsány.. de milyen áron.

na így.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.26. 09:05:02

@frikazojd: Az Orbán kormányok gazdaságpolitikáját vegyük az elvárható minimumnak. Ehhez képest a szociknak + Gyurcsánynak sikerült 15% GDP leszakadást csinálnia a régióval szemben, miközben hatalmas hiteleket vettek fel és felborították az államháztartást. Ez azt jelenti, hogy sikerült külföldre kicsatornázni egy csomó pénzt, miközben hátrányos helyzetbe hozták az hazai gazdaságot és a hitelt egy erős érdekérvényesítő csoporttól vették fel, mely ezt ki is szokta használni. Egyáltalán nem egyezik meg a két oldal teljesítménye.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.03.26. 09:35:26

@Brix: No nincs ebben semmi meglepő. Az úgy van a demokráciákban (amiben amúgy nem feltétlenül hiszek), hogy a választás után - ha már mindenáron szenvedni akarunk nevezzük így -, aláveti magát a nép a többség döntéséből adódó eredménynek. Azért nem aggályos a dolog, mert idővel van lehetőség a leváltásra.

Ami meg a népnek csurgatott mézesmadzagot illeti, ha jól emlékszem a Medgyesiék annak idején 54%-kos hiánnyal vették át az államkasszát, nem volt kiemelkedő infláció, és gazdasági recesszió sem. Nekik még mézes kötélre is tellett volna, ha fele annyi tehetségük lett volna egy ország irányításához, mint a Fidesznek. Ezzel nem azt mondom, hogy a jelenlegi állapotok ideálisak lennének, de jelenleg nem látok senkit, aki vagy nem "bizonyított" már, vagy kicsit is komolyan lehetne venni. Ez egy tragédia, de nem a választási gennyeskedésnek kellene lennie a megoldásnak, hanem a megfelelő alternatíva felmutatásának. A rendszerváltás is megtörtént, pedig a komcsiké volt az összes gazdasági és politikai befolyás.
süti beállítások módosítása