A ballib híveknek Simicska a Jobbik

2018. március 13. - megamovieboy

mszp-oriasplakat.jpg

  Felbolydult a baloldal a hódmezővásárhelyi választás után. Leginkább az ő hívei vonták le azt a következtetést, hogy innentől minden lehetséges. Pont az ő helyükben inkább elgondolkoznék azon, mennyire a baloldal győzelme, egy ex-Fideszes konzervatív jobboldali politikus győzelme, aki ellen csak a Fidesz jelöltje indult.

Tovább

Hogyan győzhető le az iszlám?

koran.jpg

 A cím miatt felmerül a kérdés, hogy miért kellene legyőzni az iszlámot? Itt rögtön meg kell említeni, hogy az iszlám két részre bontható, vallásra és politikára - társadalomra. A vallási rész fő elemei az istenben való hit, a napi ötszöri ima, böjtölés a kijelölt időszakban, adakozás a szegényeknek és zarándoklat Mekkába. Ez sem egy tökéletes dolog, mert a napi ötszöri ima minden más nagyobb valláshoz képest túlzás, a szegényeknek való túlzott adakozás pedig megteremti az ingyenélők hadát, akik lustálkodása alapvető módon gyengíti  gazdaságot. De mondjuk a vallási résszel még olyan nagy gond nincsen.

 Az iszlám politikai - társadalmi része azonban elfogadhatatlan.

Tovább

A magyar választások

parlament1.jpg

 Sokszor olvasni mindkét politikai oldal részéről, hogy az ostoba szanazók miatt tartunk ott, ahol. Természetes ellenválasz erre, hogy a régió többi országa sem tart sokkal előrébb, tehát ha eltekintünk attól, hogy az egész keleti blokk hülyék gyülekezete lenne, akkor az marad, hogy a döntések az adott körülmények között racionálisnak számítottak.

Tovább

Zombik a sporteseményen

22-north-korean-cheerleaders.jpg

fotó: denverpost.com

 A téli olimpia első szenzációja nem a pályán, hanem a lelátókon történt. Az észak-koreai hivatalos szurkolólányok csapatán azóta is szűrnyűlködnek. Nem annyira véletlen a dolog, hiszen már a megérkezésükről is beszámolt a világsajtó. "Szépek hadserege", vagy gondosan kiválogatott rendszerhű, vagy a családjukkal megzsarolt lányoknak írják le őket.

Tovább

Miért folytat más politikát Európa keleti fele?

lengyel_huszarok.jpg

Kép: Lengyel huszárok

 A migránskrízis és az ezzel párhuzamos brüsszeli nyomás megtette hatását, a keleti végeken stabilizálódik az ellenállás, és sokak megrökönyödésére Ausztria is csatlakozott hozzájuk. A délebbi országok pedig csendben figyelik az eseményeket, miközben felkészül Olaszország is a brüsszeli diktátumokkal való szembeszállásra.

Tovább

A diáktüntető lemészárlása

nevtelen.png

 Mijamoto Muszasi, Japán leghíresebb vívómestere életében számtalan párbajt vívott és tevékenysége egy elismert vívóiskola elleni háborúval lett közismert a maga korában. Elsőként az iskola vezetőjét győzte le, súlyos sebesülést okozva, majd annak öccse, akit a legjobbnak tartottak, következett. Az iskola megmaradt tagjai jobb híján a kiskorú unokaöccs nevében hívják ki párbajra, de ez már az egész iskola elleni harcot jelentette.

Tovább

Luxusmeló a boltokban

nok_a_pult_mogott.jpg

 A közelmúltban robbant a bomba, néhány kereskedelmi lánc 300.000 Ft bruttó fizetést ad az árufeltöltő-pénztáros munkakörű dolgozóinak. Jobban megnézve, ebben már benne vannak a műszakpótlékok, viszont a 8.000 Ft pénzbeni 'kajajegy' és a BKV bérlettámogtás még hozzáadódik, valamint akár még az éves 70.000 Ft egészségügyik kártya is.

Tovább

Mérlegen a teljesítmény

 A választások közeledtével a szavazópolgár elgondolkodik, neki saját magának kire éri meg szavazni? A politikai választék nem túl fényes. Lehet voksolni a 'diktatúrát építő' Fideszre, a magukat már jól lejáratott szocikra, vagy ugyanarra pepitában DK néven Gyurcsánnyal súlyosbítva, vagy esetleg a nemrég pálfordulást végrehajtó Simicska vezérelte Jobbikra. Vagy ott van a liberális baloldal, akik közül bejutó helyen van az LMP és az indultak még kategóriában szerepel az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, vagy a MOMA. Némileg meglepő módon, bár az ellenzék a visszaléptetésekkel még kínlódik, de készen állnak rá, hogy az összes megemlített törpepártot is magukkal rángasság valamilyen módon a Parlamentbe.

Tovább

A Soros terv nem létezik

george-soro_plan.jpg

Fotó: express

 Fizikailag nincsen olyan dokumentum, melynek a címe Terv, vagy Soros terv lenne és amelyet Soros György írt volna. Emiatt lehet azt mondani, hogy a Soros terv nem létezik. Viszont Soros György tényleg írt publikációkat, amire a 444.hu hivatkozik mint pl.: "Soros György hétpontos tervet dolgozott ki". Ebben a hat szóban már tényleg megtalálható a Soros terv kifejezés és ezt éppen az általa szponzorált weboldal írja. Természetesen ez csak játék a szavakkal, ami számít, hogy mi történik a valóságban.

Tovább

A bukás

merkel_gondban.jpg

foto: noz.de

 Merkel asszony mesterterve elbukott. Már több helyen is írták, igaz csak finoman célozgatva, hogy a zöldek és a liberálisok elképzelései nincsenek összhangban, de éppen ez jöhet kapóra a Merkelnek. A terv szerint a koalíciós partnerek 'szélsőséges' elképzelései kioltanák egymást és a kancellár asszony akarata érvényesülhetne a fontosabb kérdésekben.

Tovább