A civil

2018. július 15. - megamovieboy

free_ahmed.jpg

 Egyre inkább témába kerülnek bizonyos civil szervezetek és azok tevékenységei. Alapvetően egy szervezet attól lesz civil, hogy nem kormányzati pénzből civilek működtetik szervezeti formában. A működtetés alatt sokminden értendő, de két részre lehet osztani, mint az adományozás és a munka. Az adományozás lehet pénzbeni, vagy tárgyi felajánlás, mint helység biztosítása, vagy saját jármű használatra való átengedése és hasonlók. A munka meg aztán szinte minden lehet, mint élelmiszer termelés/készítés, építkezésen való részvétel, marketing, jogi képviselet, mérnöki munkák, szakmunkák stb.

 Egy civil szervezet természetesen megfizethet szakértőket, munkásokat is, amennyiben nekik nincsen hozzá saját szakértelmük, de ezek a személyek nem részei a civil szervezetnek, ők nem civilek, hanem alkalmazottak. És ez az a pont, ahol Soros György szervezetei kilógnak a civil szervezetek közül, mert ott a kulcspozíciókat egyértelműen jól megfizetett alkalmazottak kapják, akik a 'civil' szervezet nevében kommunikálnak és végzik a Soros György által kiadott feladatokat. Rajtuk kívül vannak a jóhiszemű, a sajtó által megvezetett naív fiatalok, akik aktivista tevékenységet folytatnak. Ők azért nem igazán tekinthetőek civileknek, mert semmiféle befolyásuk nincsen, sőt nincs is csatorna számukra a döntéshozatalban való részvételre.

 Tehát Soros György szervezetei klasszikus piramis formát mutatnak. A csúcson természetesen a fáraó, aki egyedüliként uralja az alatta levőket. Minden döntés az övé. Az érdemi munkát végző alkalmazottakat ő pénzeli. Ő mondja meg, ki milyen feladatot végezzen el. Legalul vannak az aktivisták, akik naivitásból, vagy jól átgondolt számításból végeznek alkalmi feladatokat. A szép jelszavak mögött egyetlen ember elképzeléseinek a kielégítésére szolgálnak Soros György szervezetei, melyekben gyakorlatilag egyetlen civil van, maga Soros György, de őt szervezetnek nevezni mégiscsak túlzás lenne.

Európa a világ ellen

vb.png

 Soknak tűnik az egész világ. Persze tudjuk, hogy Kína és India nem futballhatalmak, hiába hatalmas a népességük és ezzel az emberiség ötödrésze ki is esik a játékból, de azért a maradék mégiscsak jelentős erőt képvisel, azaz képviselhetne. Úgyhogy röviden itt egy összefoglaló elemzés az első két forduló mérkőzéseiről, természetesen európai szemmel.

 Az első két forduló szerintem jobban mutatja a tudásbeli különbséget, mint az esetleges taktikázásra inkább alkalmas harmadik forduló. Természetesen a poszt majd frissül, amint kiderül a továbbjutók kiléte. Az én tippem a továbbjutókra:  Oroszország, Portugália, Spanyolország, Franciaország, Horvátország, Svájc, Németország, Belgium, Anglia.   Dánia egy franciák elleni döntetlennül biztos továbbjutó lenne. Szerbiámak a túléléshez le kell győznie Brazilíát, akinek a döntetlen is jó. A svédeknek szintén hasonlóan kemény feladata legyőzni Mexikót.

  A lejátszott 22 mérkőzésből 15-öt megnyertek kontinensünk csapatai más földrészek együttesei ellen, a három döntetlen és négy vereség mellett. A gólarány összesítve 41:16 ide és csak négy mérkőzésen kaptunk egynél több gólt.

 A vereségek mindegyike fájdalmas, különösen az enerváltan játszó németeké, akik ellen fickándoztak a mexikóiak. Mondjuk a németek javítottak, sajnos éppen a svédek kárára, akiket lehet megtört ez a vereség és én kevés esélyt adok nekik Mexikó ellen.

 A másik szomorú vereség a lengyeleké, akik saját magukat verték meg Szenegál ellen. Mondjuk az igazat megvallva nem egy labdazsönglőr társaság, sokatmondóan gyenge csoportból jutottak ki. A Kolumbia elleni vereség borítékolható volt, ezzel ők az egyetlen biztosan kieső európai csapat a második forduló után.

 Az izlandi bukta Nigéria ellen meg benne volt a pakliban, hiszen feketeafrika futballnagyhatalma képes nagyon jó játékkal előrukkolni. Izlandtól már az Argentina elleni döntetlen is szép eredmény volt. Nem sok sanszot látok a bombaformában levő horvátok ellen.

 A valószínű 9 európai továbbjutó, ha nem adunk most gondolatban esélyt a többieknek is azt jelenti, hogy legalább 18 csapat lenne reális a kontinensről, ha a földrész erejét nézzük.

 A harmadik forduló a várakozásoknak megfelelően több helyen is taktikai csatát hozott. Ennek legékesebb bizonyítéka a spanyolok és a portugálok döntetlenje, amivel simán továbbjutottak mindketten. Az A csoportban az oroszok biztos továbbjutóként kikaptak. A C csoport meghozta a legrosszabb mérkőzést, ami nulla gól mellett hozott továbbjutást a dánoknak és a franciáknak. A D csoport borzalmasan erős volt, végül a legkisebb csapat izland és a masszív, jó nevekből álló Nigéria esett ki, hogy az argentínok és a horvátok jussanak tovább. Az E csoprtban ragadt az amúgy jó képességű Szerbia, de továbbjutott Svájc és persze Brazília. Az F csoport utolsó köre jól indult, a svédek leverték Mexikót és továbbjutottak, ezzel lehetőséget adtak a németeknek is a továbbjutásra, hiszen csak a koreaiaknak kellett volna begyötörniük egyetlen árva gólt. Ehelyett ők kaptak kettőt és kiestek, ami a legnagyobb meglepetés volt. A G csoport két gyenge csapata mellől simán jutott tovább Anglia és Belgium. A H csoport volt talán a leggyengébb mind közül, de a lengyelek sajnos hiába győztek, esélytelenül estek ki.

 Ez bizony tíz európai csapat a legjobb tizenhatban. Ehhez képest hogyan bővítik a tornát? Úgy, hogy az újabb 16 résztvevő között csak három európai lesz. Persze Kína és az USA szinte biztos résztvevő, mert az ő zónáikban növelték meg legjobban a kvótákat. Ismét egy bizonyíték, hogy a kvóta nem jó dolog.

Merkel a pácban

merkel_csu.jpg

Fotó: Spiegel

 Megint helyzet van Németországban, most éppen a bajor tartományi választások miatt borul a bili. Megfigyelhető trend Európában, hogy a választások közeledtével elkezdődik egy jobbra tolódás, élen a migránskérdéssel. Most is ezügyben keményítenének be a bajorok, akár a kancellár akarata ellenére, amit ha elfogad, az arcvesztés, ha meg kirúgja a pártszövetség kisebbik tagját, akkor kormányválság. A helyzet abból alakult ki, hogy Merkel még mindig nem volt képes a migránskérdést megoldani. Miközben a szíriai háborúnak lassan vége, az illegálisok mégis folyamatosan özönlenek a kontinensre, pontosabban különböző szervezetek szállítják őket, mert gumicsónakkal mégsem lehet átkelni a Földközi-tengeren.

Tovább

Soros víziója a nacionalizmus alkonya

 Az elmúlt hónapokban többször jelent meg olyan véleménycikk az index.hu és a 444.hu oldalakon, ahol a nacionalizmus elmúlását kész tényként említik.

 A jelenlegi helyzetben ez csak Soros György és a globalisták kiszolgálóinak vágyálma. Konkrétabban ez egy terv a népek Európája ellen, az internacionalista bevándorló Európa agyrémének megvalósítására.

 Egy mondat, amiért hazugság a nacionalizmust temetni. Abban a korban, amikor a kínai, a török, az iráni, az arab, az amerikai, az orosz, a japán, a koreai, az indiai, a pakisztáni stb. nacionalizmus soha nem látott erőben van, ott a nacionalizmus elmúlásáról hadoválni, csupán az emberek megtévesztése.

 Akármennyire nem tettszik a szélsőbalos internacionalista, globalista elitnek, a nacionalizmus nem hogy erősebb, mint bármikor, hanem minden, a népek ellen elkövetett aljasság után csak erősödni fog. A nemzetek nacionalista egysége képes megállítani a globalizmus elnyomását. Az európai nacionalizmus megmutatja, hogy a nacionalista nemzetek képesek az együttműködésre és a nacionalista háborúk képzete csupán hiú ábránd, vagy ijesztgetés a szélsőbal részéről.

 Nézzük meg egy átlagos amerikai futball mérkőzés kezdetét, stadionnyi méretű nemzeti zászlóval, himnusszal és persze 'USA, USA' skandálással. Ugye ennek az országnak az állampolgára az a George Soros, aki itt Európában a nacionalizmus elmúlásáról irat cikkeket.

Vagy nézzünk egy másik demokráciát, mondjuk az Egyesült Királyságot! Britannia urald a hullámokat! Mindenki boldogan lengeti a brit lobogót, de valamiért csak fehér arcokat látni...

Ami a globalistáknak fáj

 A Time címlap adott egy kis segítséget a gyűlület órájához. Összegyűjtötték a a liberalizmus ellenségeit.

strong.jpg

 A szereplők Putyin orosz elnök, Erdogán török elnök, Duterte fülöp-szigeteki elnök és Orbán magyar miniszterelnök. Egy hazai Soros György szponzorálta véleményblogon sokan elmondták negatív véleményüket és többen értetlenkedtek, hogy miért nem szerepel Kim Dzsong Un, vagy a kínai elnök is. Amit egy liberális nem ért és ami nagyon fáj a globalistáknak az a következő. Ez a négy ember, demokratikus többséggel rendelkezik. Lehet egyet nem érteni velük, lehet kritizálni őket, de a legitimációjuk megkérdőjelezhetlen. Legalábbis gondolkodó ember számára az, míg a média által tudatosan felhergeltek már rég diktatúrát kiáltanak. Mármint a többség akaratát tekintik diktatúrának, azaz nem ismerik el a demokrácia alapjait sem, azaz a demokratikus választásokat.

 A magyar választások eredménye sokkolta a globális tőke tulajdonosait és ellentámadásként kellett valamit lépniük. Ez a címlap egy elkeseredett reakció, magyarázkodás a magyar emberek akarata miatt. A liberális híveknek kell valamit mondani, hogyan lehetséges , hogy Magyarországon a demokratikus választásokon a liberális világrend ellen szavaztak.

 Persze lehetne Macron elnök 30% körüli támogatottságát magyarázni, vagy hogy a német választások után azok a pártok alakítanak kormányt, melyeknek éppen már nem volt meg a többségi támogatottsága addigra a közvéleménykutatások alapján és amúgy is rengeteg szavazatot veszítettek legutóbb! Nem lehetnek mindenütt vegyi fegyverek, meg nem dönthet mindenről kétezer orosz kommentelő, vagy 80.000 orosz reklám a facebookon, meg népírtást sem lehet minden bokorba vízionálni!  És ez fáj nekik nagyon. A demokrácia, az fáj nekik nagyon. A globalisták legnagyobb, leggyűlöltebb ellensége a demokrácia.

Menekülés a győzelembe

mandatum.jpg

ábra:hvg.hu

 A híres 2002-es választás idején nagyon komoly Fidesz párti utcai propaganda volt, túl sok is. A Fidesz tömegrendezvényei, retorikája sokakat megrémített. A baloldali médiafölény sikeresen démonizálta Orbán Viktort, a veszélyes antidemokrata szerepébe. Mára megfordult a helyzet. Orbán Viktorról kiderült, hogy nyolc év alatt sem számolta fel a demokráciát, a gazdaságnak végre lett egy pozitív iránya és sok fontos problémát orvosolni tudtak, szemben a baloldal csődjével. Ma már nem lehet azt mondani, a Fideszre szavaztam, mert érzelmileg túlfűtött, részben jogos sérelmeket tartalmazó, de a válaszokra nem kíváncsi ismerősök, családtagok felháborodást váltjuk ki.

 Utólag mindenki megmondja, tudta előre a biztos Fidesz győzelmet, pedig napközben ez nem látszott lefutottnak. A reggeli döbbenetes részvételi arány, az előzetesen mantraként mondogatott ellenzéki részvételt jelentette elvileg. Én már szkeptikusabb voltam, mert az biztos volt, hogy nem Fekete-Győr és hasonszőrű belvárosi társai pattantak ki az ágyból pirkadatkor szavazni. Maradtak tehát a vidékiek. Tehát a kérdés az volt, kinek sikerült ott mozgósítania jobban? A két esélyes közül a Medián már jelezte, hogy a Fidesz az, de elképzelhető volt, hogy a Jobbik olyan jó munkát végzett, hogy esetleg Simicska zseniális taktikával megnyerte az ott élőket.

 Az is nagy kérdés volt, hogy a vidéki baloldal, képes-e átszavazni a Jobbikra? Mert, ha igen és még jól is mozgósítottak a Jobbikosok, akkor estére új miniszterelnöke lesz az országnak. Konkrétan az lett volna az esély, hogy listán az ellenzék ráver a Fideszre, egyéniben meg elhoznak harminc körzetet, vagy kicsivel kevesebbet. Jó, tudom most már ez ostobaságnak látszik, de délelőtt, még az is lehetséges volt, hogy délutánra felébrednek az Orbángyűlölő szocialista, gyurcsanyista rejtőzködő tömegek és ontják majd a szavazatokat. Egy 72% feletti szavazás ennyi ismeretlen vokssal mindenkinek lutri lett volna. Örültek is a globalista médiamunkások és elhallgattak a jobboldaliak. Viccesen arra gondoltam, utóbbiak nem érnek rá dolgozni, mert pakolják a bőröndöt és ugye a TEK járművei már elindultak Pestre, feltehetően az 'evakuálást' biztosítandó. :)

 Aztán késő délutánra már egyértelmű lett, ami amúgy várható volt, hogy a baloldal nem ment el olyan számban, amivel megállíthatták volna a Fideszt. Nos, a legutóbbi ilyen óta eltelt 16 év és a baloldal akkori hívei közül ma már kevesebben vannak életben. Még egy lehetőség azért megmaradt. Mégpedig, hogy Vónáék szerzik meg a vidéki szavazatokat és a Jobbik komoly erővé válik, miközben a DK, vagy akár az MSZP kiesnek. Én ennek örültem volna a legjobban.

 A Fidesz győzelmei közül a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg. Hangyányi kétharmad, Gyurcsánnyal és a szocikkal terhelt törvényhozással. A jó ebben, hogy a Fideszre most még nagyobb felelősség hárul. Most már ténylegesen villantani kell, 12 év már megköveteli eredmények felmutatását. Komoly munka és kultúráltabb kommunikáció szükségeltetik a következő választás megnyeréséhez.

 A végére hagytam, a globalisták által annyira gyűlölt migránskártya használatát. Mert utólag kiderült, sikerült vele egy olyan réteget szavazásra bírni, akiket eddig még soha. Ők voltak az a regiment, akik megcsinálták a kétharmadot, vagy egy nagy baloldalra való leszavazás esetén biztosították volna a Fidesz győzelmét. Ami az utolsó héten értelmetlennek látszott, a rengeteg migránsos hír erőltetése végül zseniális stratégiává vált.

A többség illúziója

2018_eredmeny_nagy.png

 A kormányváltó többség már szervezi a tüntetést. Feltételezem, ennek kiagyalói bölcsészek voltak. Mondom ezt azért, mert feltehetőleg a matematika elemi alapjaival bizonyára nincsenek tisztában, avagy a lustaságuk és arroganciájuk nem teszi számukra lehetővé, hogy utánajárjanak a tényeknek.

Tovább

Nem volt választás

 ellenzek.jpgfotó:csepel.info

 Már a Jobbik bedurcizása után látszott, nem lesz itt ellenzéki győzelem. Egy esély még lett volna, ha harminc körzetet tudnak hozni visszalépésekkel és mozgósítással listán fölényesen győznek. Az előbbihez viszont a DK és az MSZP jelölteknek kellett volna maguktól visszalépni a Jobbik javára.

Tovább

A demokrácia megmentése

two-tailed_dog_party_logo.jpg

 Ez a bejegyzés egy emlékeztető, hogy ne legyen elfeledve, milyen szánalmas lépésre ragadtatta magát a 'demokratikus' ellenzék. Bár már magában ez az önmegnevezés is komikus, hiszen ettől még lehet demokratikus a kormánypárt is, másrészt nem túl szerencsés, ha valaki magát ellenzékként definiálja. A demokratikus kormányváltó erő elnevezés sokkal progresszívebb lett volna, már ha valóban kormányt akarnának váltani.

Tovább