European Phalanx

Amerika dupla vagy semmit játszik.

2022. augusztus 08. - megamovieboy

nanacy_pelosi_taiwan.png

Tajvan üdvözli Nancy Pelosit. Kína határozottan nem örül. Fotó: Reuters

 Aki esetleg abban a hiszemben lett volna eddig, hogy az ukrajnai háború csak egy lokális ellentét, és nem vette figyelembe, hogy az USA és csatlósai soha nem látott mértékű gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi, kulturális támadást hajtanak végre Oroszország ellen, mely kihat az egész világra, annak talán a kínaiakkal való amerikai kakaskodás felnyitja a szemét. Tajvan a kommunista Kína megalakulása óta a pártvezetés célkeresztjében van, mióta a polgárháború után vesztes Kuomintang odamenekült. Soha nem ismerték el függetlenként, mindig is saját területként tekintettek rá. Ide látogatott el az amerikaiak képviselőházi elnöke hivatalosan, ami még a vártnál is jobban felbőszítette Kínát. Feltehetőleg ez is volt a cél, hiszen amíg Kína Tajvannal foglalkozik, addig sem segítenek az oroszoknak.

 Ne gondoljuk azonban azt, hogy ennyivel megelégszik Amerika! A mindig zavaros Kaukázus lehet egy újabb frontvonal, így esetleg orosz csapatokat vonhatnak el az ukrán frontról. Ha esetleg ez sem elég, akkor ott a jó öreg balkáni puskaporos hordó, ahol bizonyára jó ötletnek számít az orosz szövetséges Szerbia hergelése.  Ezeket az eseményeket már nem lehet Oroszország számlájára írni, egyértelmű az amerikai beavatkozás. Miután az oroszokat nem sikerült az eddigiekkel megtörni, újabb és újabb lépéseket tesznek az amerikaiak szerte a világban, hogy meggyengítsék Oroszországot és szövetségeseit. Nyilvánvalóan az amerikaiak kész terv szerint haladnak, ezért a nagy kérdés az, hogy ki jön ki jobban ebből a világméretű sakkjátszmából? 

 Az USA-GB-Kanada-Ausztrália-Japán-Korea katonai szövetség elegendőnek látszik Kína és Oroszország ellen, de ha a többi semleges ország esetleg gazdaságilag az USA érdekei ellen lép, akkor hosszabb távon kevés lehet a nyugati erőforrások mennyisége. Az EU-ra egyre nagyobb szüksége lesz Amerikának, azaz, ha nem ilyen szolgalelkű politikusaink lennének, akkor kiharcolhatnánk több önálóságot. Persze ez csak vágyálom, hiszen ami most itt zajlik, az egy angolszász gyarmatbirodalom kiépítése Európában. Ennek következményei a történelemkönyvek lapjain már le lettek írva. Kizsákmányolás, elszegényedés, leépülés. Ezt már most is érezzük, de ez fog folytatódni a közeljövőben is. Ezért van az, hogy európaiként az amerikaiak ordas nagy buktájának szurkolunk és nem azért, mert Putyin fizetett ügynökei lennénk.

 Persze alapvetően nem Amerika bukása a legjobb megoldás, hanem az, hogy a jelenlegi háttérhatalommal kell leszámolni valamilyen módon. Lehetőleg demokratikusan. Ehhez kellene egy olyan amerikai jobboldal, amelyik képes megérteni, hogy a céljai eléréséhez a jelenlegi helyzetből kell kiindulni, különben célt tévesztenek. Ilyen céltévesztés náluk az abortusz elleni bürokratikus harc.  Alapvetően igazuk van abban, hogy szikével megakadályozni embereket, hogy egy demokratikus országba megszülessenek az egyértelműen rossz. Azonban a mostani helyzet, hogy a polgárok ezt szabadságjognak hiszik, ami nyilván hamis elképzelés, hiszen éppen ők fosztanak meg másokat az élettől. Ideológiailag kell felülkerekedni a materialista baloldalon. És nem csak ebben, hanem más kérdésekben is. A republikánusoknak tudniuk kellene, hogy nem csak magukért, hanem az egész szabad világért állnak sorompóba a választásokon. A világnak nagy szüksége lenne egy a szabadságért harcoló, a szabadságot védelmező Amerikára, nem pedig a mostani gyarmatosító, kríziseket kreáló birodalomra. A világ nagyobb része már nem Iránt, Kínát, Oroszországot látja a gonosz tengelyének, hanem az Amerikai Egyesült Államokat. Ez az, amin változtatni kell és ha ez nem jön belülről, akkor Amerikára is nehéz idők várnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9217903379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.08. 18:27:07

Bidé bácsi tisztába rakója Pelusos Nenszi is megérdemelne egy atyai pofont.

S igen.
Unalmas már az AEÁ szarkavarása

Deansdale 2022.08.09. 08:36:25

Az USA ugyanolyan játékszer a háttérhatalom kezében mint a nyugat bármely más része. Ők is pont ugyanazt a great resetet élik át amit mi itt Mo-n, és nem Biden találta ki az egészet, hanem a rócsildok és rokkefellerek, azaz pardon, a WEF, a Bilderberg csoport, a TLC, vagy nevezzük bárhogy a rócsildok és rokkefellerek think tankjait és végrehajtó szerveit. Biden ugyanazon főnökök ugyanazon utasításaiból játszik, mint Zelenszkij vagy Macron, és ez az egész abszolút nem az USA érdekeit képviseli.

A great resethez kell egy globális überválság, beleértve az energiahiányt, élelmiszerhiányt, üzemanyaghiányt, a tehetősebb országokban hiperinflációt, és az ezekkel járó káoszt és erőszakot, tehát a great reset mozgatói létrehozzák ezt a válságot, kerül amibe kerül. Az EU politikusai tudatosan OKOZZÁK a saját országaik vesztét a "ruszkik elleni" szankciókkal amikről ők maguk is mind egy szálig tudják, hogy az oroszok ellen nem ér semmit, csak a saját országaikat szopatja halálra. Kellett hogy legyen energiaválság, tehát elvágták Európát az olcsó energiától, kellett hogy legyen élelmiszerválság, tehát a klímaváltozás elleni törvényekkel tönkreteszik a földművelést (lásd aktuális Holland tüntetések) + az orosz-ukrán háború is jól jön ezügyben, közben a hiperinflációnak meg megágyaztak a dollár ész nélküli nyomtatásával az utóbbi pár évben, de persze ezt is az ukrán konfliktusra fogják. Eközben az USA "elveszített" többtízmilliárd dollárnyi hadieszközt Afganisztánban és Ukrajnán keresztül, szerintem ezeket hamarosan viszontlátjuk majd a hírekben amint kitör a globális hepaj.

gigabursch 2022.08.09. 15:11:59

@Deansdale:
Természetesen a háttérhatalom van mindenek mögött, de attól még nem kéne minden politikusnak automatice hülyének és károsnak lenni...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.08.19. 10:35:28

A felfedezések korában a gyarmatosítás úgy működött, hogy felfedeztek tökös mokány tengerészek addig nem ismert földeket. Kihasználták a helyiek naivitását és fejletlenségét, és így kicsatornázták a terület anyagi javait maguk számára.

Most úgy néz ki a gyarmatosítás, hogy a magukat rozmárnak képzelő miniszoknyás hímmaradvány inuit versenyzongorák rá akarják kényszeríteni a világ "elmaradott" túlnyomó többségére a beteges elképzeléseiket.

Az első gyarmatosítás sikeres volt, mert a gyarmatok népe ismeretek hiányában volt az érkező agresszív, de életképes idegeneket illetően. Most viszont pontosan tudják, hogy a gyarmatosítók életképtelenek. Nem a gazdagságért van szükségük gyarmatokra, hanem a puszta fennmaradásuk érdekében. Putyin is pont ezért akarja felfegyverezni a világ nem angolszász részét. Pontosan tudja, hogy amennyiben a gyarmatosítandó területek nem szállítják az élet alapjait a gyarmatosítók számára, akkor csupán ki kell várni az ellenség kihalását. A fegyver ahhoz kell, hogy ne legyenek kénytelenek alárendelt státuszt elfoglalni.

A nyugat hadi ereje gyakorlatilag az amerikai egyesült banánköztársaságok és To. A többi csupán jelképes. Ebből To. egyáltalán nem nyugatbarát, miután évtizedek óta szivatják az Eu csatlakozással, meg beígért, de sosem fizetett migránstábor-finanszírozással.
Az EU vezetői pont olyanok, mint a rájuk bízott társadalmuk. Debilek. Nem sokra van szükség, hogy kicsússzon a talpuk alól a talaj. Ezek már rég nem tudnak tüzet gyújtani, 25°C alatt konkrétan megfagynak, 26 felett meg hőgutát kapnak. Gyalog csak pár métert tesznek, okostelefon nélkül meg éhenhalnak. Putyin pontosan tudja, hogy mit csinál. Nekünk csak várni kell, és nem segíteni senkinek se haragudni, se tapsolni. Az idő hamarosan mindent megold. Már nem tart sokáig.
süti beállítások módosítása