European Phalanx

NOlimpia újratöltve

2021. május 17. - megamovieboy

fudan_budapest.png

Fantasztikus montázs... Orbán akár az egyetemre is átrúghatná a focilabdát az erkélyről. Fotó: dailynewshungary.com

 Megint amerikai érdekeltség, megint igen aktív hazai baloldal. A NOlimpia mese visszatér, csak most a gonosz Olimpia helyett, egy gonosz egyetem ellen harcol és nem a Momentum, hanem az újsütetű miniszterelnök jelölt.

Tovább

Ultraliberális utópia

orban_diktatura.png

Forrás: mszp.hu

 Tegyük fel, egyszer csak rám jönne és könyvet írnék arról, hogyan képzeli a liberális mélyország az "orbáni diktatúra" kiteljesedését és ha már utópia, annak bukását. Nem fejtem ki a leírtak abszurditásának miértjét, felesleges időpazarlás. Azonban ennek ellenére van már annyi híve, hogy egyházat lehetne rá alapítani.

Tovább

Csak a Szputnyik

sputnik.jpg

 Az egész világon minden ember pontosan tudja, számára melyik vakcina a legmegfelelőbb, sőt rangsorba is tudja állítani őket. Persze nincs olyan sok belőlük, momentán nálunk éppen hat kapható. 

 Én tudok egy olyan megközelítést, amiből az orosz Szputnyik V jön ki jól. 

  •  1. A Pfizer a csúcstechnológiás közönségkedvenc, sőt magyar tudós által kifejlesztve, amerikai-német gyártás, biztosan jónak kell lennie. Csakhogy ennek az RNA-s technológiának az éles tömeges tesztje éppen most zajlik. Nyilván érdekes lesz az eredménye.
  •  2. A Moderna dettó, de abból alig van, gyakorlatilag aki arra vár, az jelentkezzen Karácsony Gergelynél a decemberi szállítmányért! (Már ha nem csak egy marketing kamu volt a részéről.)
  •  3. Az AstraZeneca hiába virálvektoros technológián alapul, mégis a leginkább elutasított vakcina. A vérrög képződéses problémák meglehetősen elvették tőle a lakosság kedvét, még ha ennek jóval kisebb is az esélye, mint meghalni a vírustól.
  •  4. A Johnson & Johnson a Modernához hasonlóan szintén ritka madár.
  •  5. A Sinopharm a leghagyományosabb, mondhatni ősi, de megbízható, viszont mégiscsak valódi vírussal oltanak be, aminél hiba esetén éppen az ellenkezője történik, mint amiért beadják.
  •  6. Tehát marad a Sputnik V, amelyik virálvektoros, modern, de kipróbált, viszonylag elérhető és még jó eredményeket is mutat a klinikai teszteken. 

 Még kitérek arra a hisztire, miszerint nem fogják elfogadni a keleti oltást a nyugati országok. Amennyiben Brüsszelben megint ostobán döntenek, akkor a tagállamok fogják saját kezükbe venni a dolgot. Ugye az is történt, hogy Brüsszelben rájöttek, csak rosszul tudnak dönteni, ezért a legbölcsebbnek azt tartották, hogy ők maguk utalják tagállami hatáskörbe a kérdést, még ajánlást sem adnak hozzá. Ezt nagyon is jól teszik, főleg a migrációs válság és a vakcinabeszerzési blama után.

 Az európai államok nem fognak bezárkózni a hozzájuk érkező keleti vakcinával oltott turisták, munkások előtt, de a világ józanabbik fele sem. Az egyedüli renitens ki más is lehetne, mint az USA. A kínai vakcinákat biztosan elfogadják, hiszen annyira össze van nőve a két ország gazdasága, hogy kizárt dolog kitiltani a kínaiakat. Az oroszokkal szemben turbófokozatra kapcsolt propaganda miatt mostanában semmi sem elképzelhetetlen. Bár az amerikaiak nem riadnak el a visszataszító lépésektől, de azért az ablakba nem teszik ki, inkább sunyi módon csinálják. Márpedig az orosz oltóanyaggal védekezők tudománytalan negligálása meglehetősen visszatetsző negatív marketing lenne. Amikor az egész világon emberéletek milliárdjairól van szó, nem mernek ekkora tuskók lenni még a jenkik sem. Ez a konklúzióm, hogy nem lesz probléma a keleti oltásokból. Az egész balhé alapja a nyugati gyógyszergyárak piacféltése. Tetszett volna rendesen ellátni Európát, akkor nem lett volna szükség az orosz és kínai segítségre!

 

Sam bácsi trükkjei

uncle_sam.jpg

 Sam bácsi persze az USA és bizony vannak trükkjei. 

 Talán a legnagyobb trükk, hogy az amerikai melós papíron nem keres sokat, sőt az európai alatt keres, viszont az ottani termékek jóval olcsóbbak, áruk töredéke az ittenieknek. Ennek több előnye is van számukra. Egyrészt nehéz belépni a piacukra az alacsony árak miatt. Másrészt, leginkább mégiscsak úgy sikerülhet, ha a termelést odaviszik, ami nyilván erősíti a gazdaságot.

Tovább

Brüsszeli matek

atomium.jpg

A brüsszeli Atomium. Ezt még ki tudták számolni. Forrás: atomium.be

 Régebben volt említve a blogon, hogy a bevándorlási válság és az arra adott magyarázat sem stimmelt számszerűleg. A betelepítésekkel a menekültkérdést orvosolták volna. Csakhogy legalább 150 millió menekült van jelenleg, szigorúan véve. Őket akarták betelepíteni a meglehetősen kicsiny nyugat-európai régióba, mely már amúgy is rettentően zsúfolt. Jó, India még zsúfoltabb. De példának okáért, ott van az USA, melynek népsűrűsége az EU negyede. Ők valahogyan még sem jelentkeztek be.  (Igaz, nekik ott vannak a keresztény latinok Mexikóból.)

 Ez volt az egyik nagy válság, a másik meg a mostani COVID járvány. Itt meg arra bazíroztak a közös vakcinabeszerzésnél, hogy vakcinabőség lesz.

Tovább

Fekete-Győr nedves álma

  Nem akarom itt túlzottan részletezni hogyan képzeli el Fekete-Győr a 'rendszerváltást', bocsánat 'új rendszerváltást'. Itt elég részletesen olvasható. Nem fog meglepődni senki, ha összefoglalva semmiféle előremutató lépés nem szerepel benne. Ami ki van dolgozva, az egy ősrégi Gyurcsány féle elszámoltatás ígéret álomszerűen részletes vágyképe. Tartok tőle, hogy még a Nyuszómuszó jellegű álmodozásra sem képesek a Momentumban, így hát valaki elővette az ukrajnai puccs forgatókönyvét és azt próbálta meg Orbán-Fidesz narratívában előadni. Nem kenyerem az összeesküvés elméletek, de azt nagyjából lehet sejteni, milyen szervezetnél található az a bizonyos forgatókönyv. 

Tovább

Az összeomlott oltási terv

covid_vakcina.jpeg

Fotó: GARO/Phanie via AFP

 Összeomlott az oltási terv, szomorkodik/szörnyülködik a baloldali sajtó. Amiről előtte azt írták, hogy nincsen, mert titokban tartja a kormány. Nyilván, amiről nem tudják hogyan működik, annál azt sem tudhatják, összeomlott-e, vagy sem. De azért mondják, mert jól hangzik.

Tovább
süti beállítások módosítása