European Phalanx

Amerika dupla vagy semmit játszik.

2022. augusztus 08. - megamovieboy

nanacy_pelosi_taiwan.png

Tajvan üdvözli Nancy Pelosit. Kína határozottan nem örül. Fotó: Reuters

 Aki esetleg abban a hiszemben lett volna eddig, hogy az ukrajnai háború csak egy lokális ellentét, és nem vette figyelembe, hogy az USA és csatlósai soha nem látott mértékű gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi, kulturális támadást hajtanak végre Oroszország ellen, mely kihat az egész világra, annak talán a kínaiakkal való amerikai kakaskodás felnyitja a szemét. Tajvan a kommunista Kína megalakulása óta a pártvezetés célkeresztjében van, mióta a polgárháború után vesztes Kuomintang odamenekült. Soha nem ismerték el függetlenként, mindig is saját területként tekintettek rá. Ide látogatott el az amerikaiak képviselőházi elnöke hivatalosan, ami még a vártnál is jobban felbőszítette Kínát. Feltehetőleg ez is volt a cél, hiszen amíg Kína Tajvannal foglalkozik, addig sem segítenek az oroszoknak.

Tovább

A multikulti megbukott

orban_tusvanyos.jpeg

Orbán Tusványoson Fotó: 444.hu

 Ezek Angela Merkel szavai. Ezt magyarázta Orbán, hogy miért nem működik. Sajnos nincsen rá kifejezés, hogy itt mik keverednek, vagy miknek nem kellene keveredniük. A kultúra nem jó, mert a művészeti ágak sokszínűsége az jöhet. A népek sem az igazi, mert abból vannak hasonlóak, amik akár keveredhetnek is, mert hasonlóak.

Tovább

A nyugati elit arcvesztése

democracy.png

 Az amerikaiak megpróbálták a lehetetlent. Egy béna, vonakodó Európával és a rettegő távol-keleti szövetségesekkel sakkban tartani Oroszországot és Kínát, miközben a semleges országokat leválasztják róluk. Elméletben akár működhetne is, de amilyen vezetéssel, értsd háttérhatalommal rendelkezik ma az USA, úgy néz ki, hogy inkább csak ártanak maguknak a próbálkozással. Ha nem csinálnának semmit, akkor még vagy húsz évig erős pozíciókkal rendelkeztek volna. Így meg, hogy kockáztattak, még a semlegesek is kezdik semmibe venni őket.

Tovább

Halálcsapda Ukrajna

 map-russo-ukraine.jpg

 Elkezdődött a felelősség tologatása az ukránok és az amerikaiak között, ki miatt lett benézve. Ami tök felesleges, mert mindenki rosszul döntött. A lehetőségek közül az oroszoknak ez a háború csak annál volt jobb, mint hogy az amerikaiak közvetlenül Moszkvát fenyegessék ukrajnai hídfőbázisról. Az ukránoknál is érthetetlen mire számítottak? Talán azt gondolták, hogy ha az oroszokat megállítják Kijevnél, akkor szépen visszavonulnak téli álomra? Ez még annál is gyengébb, mint az orosz elképzelés Zelinszkij elmozdításáról meg az ukrajnai nácivadászatról. Az amerikaiak meg komolyan gondolták, hogy gazdaságilag jelentéktelenné teszik Oroszországot? Mindenki nagyot koppant. 

Tovább

Az ellenzékre adott voksokról

 A döbbenetes újabb kétharmad előtt kicsit aggódtam. Féltem, hogy valamilyen módom, még az ilyen béna kampányt végig vivő, egymásra acsarkodó pártokból álló szövetség, mely az amerikai érdekeket feltételek nélkül szolgálják ki, esetleg győzhet. Persze ez csak a nem nyilatkozó szavazók százezrei miatt létrejött statisztikai bizonytalanság miatt volt. A gyakorlatban a választás estéjén tökéletes nyugalomban szundítottam el az első eredmények beérkezése előtt és ébredés után sem éreztem semmiféle aggodalmat az eredmény miatt, hiszen csak a mértéke volt kérdéses. 

 Ennek oka, hogy a magyar kormányzati politika által képviselt józan ész a magyar polgárok józan eszén alapszik. Nem is az a kérdés, miért szavaztak a Fideszre a választópolgárok, hanem az, miért szavaztak az ellenzékre? Nos, nézzük, kik is ők!

  • 1. A Gyurcsány szekta fanatikus hívei. Klasszikus szekértáborlakók. Ilyenek nyilván a Fidesz térfelén is vannak.
  • 2. Az SZDSZ feltétlen támogatói. Róluk lesz egy külön poszt, mert klinikai esetek.
  • 3. Mániákus Orbángyűlölők. Érzelmileg felülírt értelem, csak a propaganda által szított gyűlölet vezérli őket.
  • 4. A NER károsultak. Ők annyira nincsenek sokan, de léteznek és a saját szempontjaik szerint igazuk is van. Tipikus képviselőjük a tanárok, akik tényleg gyalázatos fizetésért dolgoznak, vagy a magánnyugdíj pénztárak elbukói, akik úgy látják, őket a kormányzat kifosztotta. 

 Ezt a négy csoportot tudtam feltérképezni. Közülük az első három reménytelen eset, talán a másodikon és a negyediken lehetne fogást találni. Utóbbin ügyes kommunikációval, meg nyilván több pénzzel.

 Az ellenzéket elnézve, a 34% listás szavazat is sok rájuk, de a mögöttük lévő külföldi erők nagyságához viszonyítva hatalmas kudarc. Nyilván az amerikai háborús érdekek elvtelen kiszolgálása nem volt egy nyerő lépés és szinte bebetonozta a kétharmadot.

Lehetséges, az USA benézte? 2.

 Több helyen is előkerült nemrégiben az elmélet, hogy Oroszország mégsem annyira gyenge. Már eddig is tévedésnek nézett ki, hogy az olasz gazdaság egyenlő lenne az oroszéval. Hiszen csak az emberanyag, a munkaerő olcsósága, a végtelen búzaföldek, a gáz a tundrán, az olaj, meg a rengeteg érc az Uralban, valamint a rakéta és atomtechnológia mind az oroszok fölényét mutatja. Ráadásként a felsoroltak mind valódi erőt adnak egy gazdaságnak, szemben mondjuk a filmgyártással, játékiparral, luxusiparral.  Nyilvánvaló volt, hogy Olaszország képtelen lenne legyőzni Oroszországot, de még négy Olaszország együttesen sem lenne egyenlő ellenfél. 

Tovább
süti beállítások módosítása