European Phalanx

Ultraliberális objektivitás

2016. október 03. - megamovieboy

  Senki nem semleges, aki érdekelt egy adott témában. Esetleg megpróbálhat objektív lenni, aztán vagy sikerül, vagy nem. Van egy különleges eset a sajtóban, A szokásos jobb és baloldal egyértelműen, bevallottan húznak az általuk képviselt irányba, bár itt is helyesebb magatartás lenne saját nézőpontról beszélni, vagy azt képviselni. Azonban lennie kellene még egy liberális oldalnak, de ilyen nincsen. Két okból nincsen, az egyik, hogy a liberalizmus helyét átvette valamiféle ultraliberalizmus, melynek sikerült 180°-ban eltérnie a liberalizmus eredeti irányától, a béke és szabadság megőrzésétől. Ehelyett van egy minden nemzeti érték ellen uszító és emellett a valódi liberális értékeket elutasítók ajnározásában jeleskedő hamis liberális sajtó. Másrészt azért nincsen liberális sajtó, mert a magukat liberálisnak nevezők azt állítják, hogy ők képviselik az abszolút objektivitást és roppant büszkék erre a fennkölt, szerintük minden oldalt meghaladó nemes semlegességre. Csakhogy a két pont egymásnak ellentmond, mivel az ultraliberális értékeket objektívnek kinevezni, nagyjából a kínai állami média objektivitásával mérhető. Jó, vagy szerencsés esetben ügyesen lehet imitálni egy ideig, de mikor 'helyzet' van, akkor egyből kibukik a valós irányvonal.

 Jöjjön mai témánk, a legolvasottabb hazai hírportál hogyan válogat a blogszférából a címoldalára a kvótanépszavazással kapcsolatban

index.png

  Azért felsorolom őket:

1. b1.blog.hu  A fideszes média elfelejtett egy szót a tájokoztatás közben. Gondolom az 'érvénytelen' kifejezésre gondolnak.

2. pkpkozosseg.blog.hu  Gigantikus bukta

3. tomanovicsgergely.blog.hu Norbit oktatja a szerinte helyes látásmódról menekült témában

4. jakabfytamas.blog.hu Az érvénytelen szavazatokat ünnepli

5. valasszunk.blog.hu mindkét oldal vereségéről ír, teszem hozzá legalább értelmesen sorol fel jogos dolgokat

6. berkeczbalazs.blog.hu Szokásos gyűlöletvád, fideszeseket a bíróságra stb.

7. kettosmerce.blog.hz Hatalmas bukásról ír

8. politologus.blog.hu Ez legalább elemző poszt

9. tenytar.blog.hu tényleg ténytárba veszi a népszavazással kapcsolatos ultraliberális toposzokat

10. huvos.blog.hu Martin Schultz kaliber politikus,Orbáb grazi beteg

11. szurreality.blog.hu  Ekézi az érvénytelen szavazatokat, szerintem azokkal volt a legkevesebb gond

12. csinnbummcirkusz.blog.hu Kezd rájönni arra, hogy a politika csak egy nagy színjáték. Hajrá, jó úton haladsz!

13. hafr.blog.hu : Orbán meggyengült, kudarcot vallott, vereséget szenvedett, (még jó, hogy egy kanyarót nem szedett közben össze)!

14. kettosmerce.blog.hu  Nagyot bukott a Fidesz.

 Tizennégy blogot tettek ki a témában a főoldalra, amiből van két objektív és egy az érvénytelen szavazás ellen felszólaló. A maradék 11 mind a Fideszt támadja, vagy a bukásról ír stb.

 Tehát az objektív újságírás szerint, egy szavazás után, ahol 38% felett mentek el nemmel szavazni és csak 1.7% igen, valamint 6.3% érvénytelen szavat volt, kiraknak egy olyan blog válogatást, ahol a nemmel szavazókat egyik bejegyzés sem képviseli. Retorikai fordulattal, ezzel az index.hu elfordul, szembeköpi, megtagadja az aktív választók kétötödét. (A nem kívánt törlendő) Avagy kiáll a passzívak és az ellenzők mellett, amit megtehetne, de  ilyen arányokat egy témában akár a napimigrans.com oldalon is találhatunk, igaz ellenkező előjellel. Az objektivitásban pedig nem létezik semmilyen előjel, ezt feladva elveszíti a saját maga által definiált irányt. Még a végén addig ünneplik a 'bukást', amíg nekik is jutni fog belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6111762577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.10.03. 14:17:45

Azután mikor jön a következő választás, és az "objektív" nézőpontról kiderül, hogy csak a nézőpont igaz, majd azt mondják, hogy el volt csalva.
Mintha kimaradt volna a gondolkodás intézménye. Ha most OV elmegy Brüsszelbe és sikerül elintéznie, hogy ide migráns az engedélyünk nélkül be ne jöhessen, akkor avval Orbánból hőst csinál, magából meg hülyét annak ellenére, hogy ellene kampányolt. Ha OV sikertelenül tér vissza, akkor meg jönnek a migránsok, bemutatkoznak itt is, mint nyugaton már sokfelé, és evvel magukból közellenséget, OV-ből meg messiást kreálnak. Az a helyzet, hogy pártpolitikailag ez a legjobb eredmény a Fidesz részére, mert akár sikerül a keresztes hadjárat, akár nem, vagy az ellezékkel is megküzdve fogja "megvédeni" az országot, akár elbukva az "én megmondtam, ti tehettek mindenről" oldalon, de nyugodtan elkezdheti összeállítani a következő kabinetet. Pedig mennyivel jobban járt volna a baloldal, ha akár igenekre buzdít, hiszen akkor biztosan de emelt fővel bukott volna, és sosem derült volna ki, hogy mekkora baromságot beszél.
süti beállítások módosítása