European Phalanx

A kerítés nem old meg semmit

2016. március 10. - megamovieboy

hatar_kerites.jpg

 A déli határnál levő kerítést még el sem kezdték építeni, az ellenzők máris kezdték mondogatni: felesleges, hatástalan, nem old meg semmit. Érdekes hozzáállás, mert én inkább azon lennék kiakadva, ha csak úgy bárki bárhol bejöhetne az országunkba. Mielőtt meg ezen akadni ki valaki, megjegyzem, mióta országok léteznek, azóta létezik határvédelem. Az országok eleve igyekeztek a természeti adottságokat kihasználni az ország határainál. Ilyenek voltak Magyarországon is a hegyek, folyók. Egy országba mindig is meghatározott helyeken lehetett bejutni, ahol ellenőrizték a személyeket és sokszor vámot is szedtek. Békeidőben is fontos feladatuk volt a kémek, bűnözők kívül rekesztése. Még egy technológiailag elmaradott ország is szinte hermetikusan le tudta zárni a határait.

 Nézzünk néhány példát, a kerítés nem old meg semmit témában!

 Elsőként jöjjön a legismertebb fal. Az ostoba kínaiak jó sokat gürcöltek vele, hát nem tudták, hogy ezzel magukat zárják börtönbe? :D Pedig közelebbi kapcsolatba kerülhettek volna a sztyeppei népek nomád kultúrájával, ami nagyban gazdagította volna őket, (vagy nem). Valahogyan erre a kínaiak nem voltak kíváncsiak.

great_wall_of_china.jpg

 A Kelet-Római birodalom sem volt rest falat építeni és erre biztosan összevonná volna a szemöldökét bármely mai "liberális", hiszen pont az ő általuk annyira kedvelt mohamedánok ellen is védte a keresztényeket. Pedig milyen frankó munkaerő lehetett volna belőlük, csakhogy már akkor is éltek idegengyűlölő nácik. Az ő tévedésük lehetett Konstantinápoly falainak felépítése. Ezer évig jól helytállt.  

walls_of_consantinapoly.jpg

 A Római Birodalom nyugati fertályán is elkövették a fal építésének balgaságát, nem voltak vevők a skót szoknyára. A Nagy-Britanniában épített Hadrianus fala is az ókor elmaradott antiliberalizmusát hirdeti.

hadrianus_fala.jpg

 Íme Trója falai, melyek egy tíz éves ostromot is kiálltak és csak csellel tudták elfoglalni a várost a görögök. Tíz év pont elég lenne számunkra a migránsvadász drónok kifejlesztéséhez. :)

troja_falai2.jpg

 Jerikó falai elvileg negatív példa a falak hatásosságát tekintve, de nem túl valószínű, hogy az USA átadná a Frígyládát a muzulmánoknak. (Már, ha tényleg náluk lenne.) :)

jeriko_falai.jpg

 Most lehet csak igazán megkapaszkodni, jönnek az európai kultúra letéteményesei, az ókori görögök. Találjátok ki, mit építettek?  Ugye-ugye! Ezek bizony az Akropolisz falai. De mit tudtak ők a demokráciáról, szemben a ma mindent jobban tudó "liberálisaival"?

akropolisz.jpg

 Egy mai példa, Tessék, az egyetlen megoldás, az egyetlen közel-keleti demokrácia részéről, mely hatásos védelmet nyújt behatolók ellen.  Ez a fal bizony Izraelt védi. Nem tudom, ez mennyire bizonyíték a liberálisok számára, hogy a zsidók is nácik, de az biztos, ha ezt végre beismernék, akkor azt a kuruc.info olvasói kitörő örömmel fogadnák. :)

ciszjordaniai-fal.jpg

Nézzük mit épített a demokrácia jelenkori védelmezője a déli határára! Hoppá! De kérem, több tiszteletet a szombrérónak, meg a csilis babnak! Persze ilyenkor lehet csak igazán mondani, amit szabad Jupiternek...

usa_fal.jpg

 Összegezve. Időben és térben mindenkinek lehetett, lehet fala, de egy nyavalyás kerítés miatt meg cirkusz van? Egy kerítés miatt dőlne össze a humanizmus, a gazdaság, a demokrácia és a béke?  Azért vegyünk komolyan egy ekkora blődséget, mert komoly arccal mondják komolynak látszó emberek?

 (Fal témában általánosságban ajánlott a wikipedia felsorolása és a világutazó blog listája.)

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr728459354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.10. 06:02:39

A kerítés nem old ameg semmit: nem segíti a hataloméhes ballibákat kormányra, erre utaltak valójában.

Hintz ezredes 2016.03.10. 09:05:18

A libsiknek ez maradt. A kétségbeesett gyűlölködés. Amikor a kommunizmus megbukott, ők gyorsan fordítottak egyet a köpönyegen, és átvedlettek liberálissá. Most, hogy a liberalizmus is megbukott, már nem tudnak hová hátrálni. Persze nem lehet könnyű, hogy egy emberöltőn belül kétszer is megbukik az a világrend, amit éppen szolgáltak, de a saját hülyeségüket sohasem ismernék be, így inkább mindenki mást tesznek felelőssé. Mindenki náci, aki nem tartozik a brancshoz. Ez elég primitív gondolkodás, de számukra csak így értelmezhető a világ.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.03.16. 18:45:03

Jó a stílusod. Csak a franciák falát hiányoltam a modern falak sorából, pedig ők a legfőbb ellenzői a magyar kerítésnek. Persze lehet, hogy a kerítéssel igazából az a baj, hogy átlátszó. Ezen néhány ráaggatott élethű lyukasra lőtt félig kiszáradt hullát ábrázoló viaszbábúval lehetne segíteni valamelyik igényesebb panoptikum alkotótáborának segítségével. Hatásosabb lenne, mint a masírozás.
süti beállítások módosítása