European Phalanx

Diktál a hatalom, írja az újság

2016. március 23. - megamovieboy

twitter.jpeg 

A menekültválság során többször is, mondhatni rendszeresen megesett, hogy a 'független' média igyekezett egy adott hírt felfuttatni, vagy sulykolni, mint a híres agysebész és mérnök az összes szír híradások. Egységes volt migránsokkal kapcsolatos híreknél a hozzászólások letiltása is.

 Már legalább fél éve fut a "kalandos átkelés Görögországba a tengeren" beszámolók legalább havonkénti megjelentetése. A halottak számát nem szokták közölni, összesített adatról nem tudok, de nyilván veszélyes a dolog, még akkor is ha a valóságban nem kell Odüsszeusz nyomait követve a tengeren bolyonganiuk tíz éven át. Európai szemel egy látótávolságban levő, tíz kilométernél nem messzebbi szigetre való átkelés nyugodt napos időben, egy túrakenuval abszolválható nagyjából két óra alatt. Az áldozatok nagy száma részben az eltérő kultúrából fakad. A közel-kelet nem a helyiek strandra járásáról híres, így az úszásoktatás sem szerepel az iskolai programban. Aki nem tud úszni, az vízitúrára sem megy, így egy szimpla csónakozásból tényleg rémtörténet lehet. Persze van aki nem állt be a sorba és nem az embercsempészeknek adott pénzt, hanem inkább egy rendes hajót vett magának, amivel kényelmesen áthajókázott. Az ilyen önálló gondolkodású személyekre tényleg szükség volna, csak sajnos kevés van belőlük. A valódi történet az, hogy a görög szárazföldre érkezést hivatalos embercsempész csapat végzi, konkrétan a görög hajózási vállalatok. Nélkülük nem lenne lehetséges a kontinensre ekkora embertömeg érkezése. Azt meg alig merem megemlíteni, hogy a görögöknek elegendő lett volna a Törökország közeli szigetek környékén cirkálni és visszaküldeni a csónakokat, máris drasztikusan csökkent volna  a próbálkozók, így az áldozatok száma is.

 A következő sztori a Görögországból kitörni próbáló migránsok keserű megpróbáltatásait ecsetelő cikkek sora. Az alapvetés a cikkek szerint az, hogy mivel Görögországban senyvednek ezek az emberek, ezért át kell engedni őket a határon. Na persze, majd Macedóniában jobb lesz nekik! Napi szinten írtak a határon sárban táborozók lehetetlen körülményeiről, miközben a felszerelt tábor napi járóföldre volt. A kerítést megkerülő jól szervezett hadművelet már azt a kérdést feszegette, hogy a velük együtt levő 200! sajtómunkás csak velük ment, vagy a híreket maguk csinálva szervezték és irányították az eseményeket? A határon illegálisan Macedóniába átlépett sajtósokkal az ottani hatóságok a balkáni mentalitást meghazudtolóan visszafogottan viselkedtek. (Nem verték meg őket) Az az érvelés a sajtó részéről, hogy nem tudtak az illegális határátlépésről, viccnek is gyenge, jogos volt a kitiltás.

 Eközben Merkel asszony önhatalmúan Törökországban tárgyalt, a már tőle megszokott 'agresszivitással' és egy olyan ajánlattal érkezett meg Brüsszelbe, amit még a 444.hu válogatott 'liberális' kommentelő brigádja is vérlázítónak tartott és röpködtek részükről az ötletek: a törökök NATO tagságának megszüntetése, a kurdok felfegyverzése, törökök elleni embargó stb. Az uniós országok vezetői is hasonlóan vélekedhettek, mert az első nap után rémülten menekültek haza a török ajánlat elől. Orbán Viktor rá jellemző módon gúnyolta ki Merkelt az ukrán vízummentesség a törököké elé helyezését követelve, ami ugye nonszensz a maga nemében, de rávilágított Merkel gyengeségére. (A francia lapok is kiröhögték Merkelt, nem mellesleg.) Amit meg később elfogadtak a 72.000 fő befogadásáról, az teljesen értelmezhetetlen, szokás szerint, mint a tavaly szeptemberi 120.000 fő, amiből azóta a kvótának hála, már majdnem sikerült ezret elhelyezni. Nem mondhatni, hogy csak úgy kapkodnának értük. A többit meg Ankara fogja visszatartani. Pont úgy, amitől itt Európában sokan ódzkodtak, bottal verik a csónakba szállókat. Ugye milyen egyszerű? Csak néhány bot kell a válság megoldásához, ami tutira kijön a tőlünk kapott 3 Mrd euróból. Hiába, no, az erőszak a gyengék végső menedéke. 

 Ezek után robbant a bomba (ekkor szerencsére még csak képletesen), a németek kiderítették, hogy az egész menekültválság okozói az oroszok. Bezony, senki más. Szóval Putyin hívta a menekülteket és nem Merkel. Putyin találta ki a kötelező kvótákat. Putyin szervezte a Welcome Refugees tüntetéseket, plakátolásokat. Putyin mordult rá minden országra mely, akadályozni próbálta a menekültek nyugatra jutását. És leginkább Putyin osztogatott iPhone készülékeket, meg nyugati melegítőket a migránsoknak.  Bár ez utóbbi nincs bizonyítva, még. De a megafont és a drótvágókat már biztosan Putyin adta nekik.

 Nehéz elképzelni, hogy ez az egész Putyin ötlete lett volna. Egy ennyire autokratikus egyéniség agyában fel sem merülhet, hogy egy ország területére milliónyi illegális személy nyomuljon be. Aki saját polgárait is megöleti egy félmosoly kíséretében, még ennyire sem fogná vissza magát idegenekkel szemben. Ami reális lehet, hogy az Európában eluralkodó Merkel által előidézett káoszra tett rá egy lapáttal Putyin, de az szinte fel sem tűnik a vagonszámra érkező problémák között. Azt is el lehet képzelni, hogy a szíriai orosz bevetések között voltak ténylegesen civilek ellen irányulók is, súlyosbítva a tényleges menekültválságot. De ez 'csak'  80.000 embert érintett, ami századrésze az addigra már elmenekülteknek, akik már messze túl jártak mire az orosz csapatok megérkeztek.

 A valójában az történt, hogy az oroszok Szíriában megerősítették Aszad rezsimjét és komoly csapást mértek a szíriai iszlamistákra és mellesleg szétbombázták az Iszlám Állam kőolajexportját. Ez utóbbi egyik korábbi haszonélvezője volt a 'baráti' Törökország, mely bosszúból lelőtt egy orosz vadászbombázót. Ezeket a sikereket kell most elfeledtetni, meg persze Merkel gyengeségét, így került képbe a menekültválságot kirobbantó orosz összeesküvés. Úgy tűnik, ami a magyaroknak Soros György, az a németeknek Vlagyimir Putyin. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr638507876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsleves 2016.03.23. 07:25:00

"a velük együtt levő 200! sajtómunkás csak velük ment, vagy a híreket maguk csinálva szervezték és irányították az eseményeket?"
Abból a hírből, ami nemrég az Origon megjelent és úgy volt előadva, hogy Görögországban "egymást értesítik fecnin" hogy pontosan hol kell átjutni és hogyan, és a fecni nem kézírás hanem szabályos pontokba szedett, nyomtatott papír volt (a képét is közölték), nyilvénvaló, hogy a sejtésed jogos, az állítólagos "újságírók" valójában szervezők.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.03.23. 21:17:11

Mit is várhatnánk a görögöktől? Nem őket szivatta keményen pénzügyileg Brüsszel? Nem a németek ragaszkodtak legjobban a görög Euro megtartásához? Nem az ottani emberek életét keserítette meg a nyugati pénzhatalmi elit kisded játékai? És ha már itt tartunk, akkor nem a saját kormányát kell védenie a görög erőszakszervezeteknek? Dehogy nem! Nincs idejük, energiájuk megfékezni a migránsokat.

Brüsszel elutasította a közös határvédelmi ötletet, szerintem azért, mert OV vetette fel. Lehet ez görög részről egy revans is a tönkretett gazdaság, a bedöntött turizmus, a meghurcoltatás, stb. okból kifolyólag, és hát végülis igazuk is van. Ha Brüsszel, és az azt leginkább befolyása alatt taró német, meg francia politika migránsokat csókol, charlie-ért tüntet, kerítést ellenez, gondolkodókat piszkol, akkor csak egyék is meg, amit főztek! MIért kellene egy gazdaságilag kivéreztetett országnak megvédenie a Merkel által meghívott csőcseléktől Merkel népét? Demokrácia van. Ha a németek megválasztották, akkor a németek viseljék is a következményeit!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.03.23. 21:24:21

@Húsleves: Mostanság a hírek hitelességéről annyi lehet bizonyos, hogy sokminden lehet, de ami megjelenik, az bizonyosan nem. Arra azért jó, hogy a sokból egy lehetőség kihúzható. :)

Húsleves 2016.03.24. 07:08:08

@F.M.J.:
Szerintem ennek a hírnek van annyi igazságtartalma, hogy az a bizonyos papír a részletes útmutatóval tényleg igaz, csak nem egymás közt terjedt (mert biztos a nagy menekülés közben volt idejük és lehetőségük számítógépet és nyomtatót is hozni magukkal), hanem a CIA-tól kapott "híreket" a saját nevükön megjelentető "újságírók" nyomtatták ki és terjesztették köztük.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.03.24. 13:47:33

@Húsleves: Mindig van igazságtartalom, különben nem lenne hihető. Amúgy helytállónak gondolom a levezetésed.
süti beállítások módosítása