European Phalanx

Visszatekintés a kvótareferendumra

2016. október 16. - megamovieboy

nepszabi.jpg

 Utólag lett csak igazán feltűnő, milyen ügyesen kommunikált a baloldali ellenzék és mennyire béna kacsa volt a kormánypárt. Például most már valószínűsíthető, hogy Habony Árpád nagyon nem ért rá egyéb elfoglaltsága miatt részt venni a kampány megtervezésében, így maradt az egyáltalán nem megoldhatatlan feladat Rogán Antalra, akitől eddig semmi eredetit nem láttunk. Most sem történt semmi. A teljesen ötlettelen és elhibázott kampánynak csak anyagi haszna jelentkezett a Fidesz holdudvarában, mert a tömegeket nem tudta megszólítani. 

 Mit kellett volna tenniük a sikeresség érdekében? A valódi célpontot kellett volna támadni, az Európai Bizottságot, mely országokra akar tukmálni idegeneket. Fogjuk rá, európai politikai okok miatt ez elmaradt. Másik puhább célpont, az előzőek kitartottjai, a hazai ellenzék lehetett volna. Ők nagyon is sebezhetőek voltak a hazaárulás vádjával. Igaz, ezt nem kijátszva is rajtuk fog maradni, a feltehetően egy évtizeden belüli bukásukig mindvégig. Frappáns érv lehetett volna, hogy a közvélemény kutatási adatok alapján sem a magyarok, sem pedig a migránsok nem akarják, hogy ők Magyarországra kerüljenek. Ezzel úgy lehetett volna beállítani a kvótahíveket, mint akik emberek millióit akarnák kényszeríteni. Ráadásul ez még teljesen igaz is. Szomorúan mondom, a Fidesz tagjainak fogalmuk sem volt az egész problémakörről, avagy nem volt rá egységes válaszuk és ez kínos helyzeteket eredményezett. A polgárok meg azt látták, a legjobban nyomott témában is tájékozatlanok a képviselők. Ezután nehéz volt komoly dolognak beállítani a szavazást, ha a saját emberek sem veszik annak. Az utolsó hiba, hogy nem volt B terv az 50% alatti eredményhez. Sőt az is hiba volt, hogy egyáltalán hangoztatták az érvényességet. Emiatt lett teleplakátolva a fél ország az MKKP érvénytelen szavazásra buzdító plakátjaival. Ez komoly 6%-ot jelentett. Végül, a Jobbikot is lehetett volna kényszeríteni a hívek aktivizálására, ez is hozott volna pár százalékot, azaz összességében meg lehetett volna az érvényesség, igaz, nem 98%, hanem csak 85-90% közötti aránnyal, de ez lényegtelen lett volna. Másrészt, ha nem mondanak előre semmit az érvényesség utáni dolgokról, azt sem, hogy egyáltalán lesz valami, akkor érvénytelenség esetén is simán lehetett volna hivatkozni a szavazás arányára és logikusabb lett volna az alkotmánymódosítás.

 Ezzel szemben az ellenzék úgy tudta kihozni magát győztesnek mínusz 98% után, hogy már eleve semmi esélye sem volt a győzelemre. A kampány közben elsikkadt az a dolog, hogy ez a szavazás volt az ellenzék egyetlen esélye, hogy az országra kényszerítse a kvótát. Természetesen ez egy lehetetlen feladat volt. Nincs a Földön olyan ország, mely egy általa nem kontrollált bizottságra bízná annak eldöntését, hogy kikkel éljen együtt saját hazájában. Főleg, ha ez a bizottság látszólag szenilis öregekből és szexuálisan frusztrált nőkből áll. Sem Európában, sem a világ többi részén nincsen ilyen nemzet. Sem a japánok, kínaiak, ausztrálok, amerikaiak, arabok, zsidók, oroszok, indiaiak, nem mondanának mást erre a kérdésre, mint a magyarok. Naná, ők is gyűlölködő nácik, mint mindenki, aki nem ultraliberális! 

 Fontos kiemelni, hogy a baloldal semmilyen formában nem indokolta, miért fogadjuk el a kvótát. Meg sem próbálták. Ez legalább bölcs döntés volt részükről, mert nagyon valószínű, hogy még  a baloldalt támogatók sem mind szavaztak volna az igenre, amiből a baloldal még gyengébbnek látszódott volna a szavazatok alapján. 

 A legjobb dolog, hogy a közhiedelemmel ellentétben, mely szerint a magyarok fegyelmezetlenek, a szavazatokat minden oldal katonás rendben adta le, vagy tartózkodott inkább. A Fodor Gábor féle büszkén vállalt ultraliberálisoknak meg volt az 1.7%, az érvénytelen voksot leadó liberálisoknak a 6% és a baloldaliak egységesen otthon maradtak. Tökéletesen le lehet követni a pártpreferenciákat a szavazás eredményéből, csak a baloldali otthonmaradókat nehezebb megtippelni. 

 Innentől kezdve szép meló lesz az Európai Bizottság részéről annak megmagyarázása, hogy ilyen ellenállás mellett, miként kényszeríthetnek ránk migránsokat.

 Végül a népszavazás egyik eredménye, igaz nem hivatalosan, a Népszabadság megszűnése.  Ezt más eredmény mellett nem merte volna Orbán meglépni. A baloldali örömünnep korainak bizonyult.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6011813721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása