European Phalanx

A finnugrizmus hittételei

2019. december 26. - megamovieboy

mta.jpg

 Mivel a julianusbaratai.blog.hu oldalon törölték ezt a hozzászólást, ezért kénytelen vagyok ide, mint biztonságos helyre lementeni.  Ne higgye senki, hogy a genetikai eredmények után, melyek olyanok egy finnugristának, mint vámpírnak a szenteltvizes karó, nem akarnak még utolsó leheletükig harcolni a magyarok hun testvérisége ellen! A sunyiság abban van, hogy szembesítéskor elismerik a finnugor rokonság valótlanságát, de a finnugrista blogokon, weboldalakon, esetleg a globalista sajtóban teljesen tudománytalan módon tartanak ki mellette. 

 A finnugrizmus egy vallásos szekta. Hitük középpontjában a szent Urál hegység áll. Mindent ahhoz viszonyítanak. Ha a magyarok Szibériában voltak, akkor úgy mondják, az Uráltól keletre, ha a Volga mentén, akkor az Uráltól nyugatra/délre. Ha az uráli nyelvekben van egyezés a magyarral, akkor a magyar uráli nyelv, sőt a magyarok is uráliak.
 A másik sarokpontjuk, hogy a magyarok semmihez sem értettek, semmit nem tudtak, és semmire sem tudtak maguktól rájönni, semmit sem alkottak. Mindent csak átvettek, eltanultak stb. (Megjegyzem így csak olyan gondolkodik, aki még nem találkozott magyarokkal...) Így lehetséges, hogy bármilyen népcsoporttal való nyelvegyezés esetén egy finnugrista a magyarokat átvevőnek tekinti. Bizonyíték nélkül. Vagy bármilyen civilizációs egyezés esetén mindig az idegen az átadó, a magyar a tudatlan átvevő.
 A harmadik fontos pont egy finnugristánál, hogy a hunok-szkíták-szarmaták nem léteztek, vagy teljesen jelentéktelenek voltak. Ezen népek nevei tabunak számítanak, helyette az "iráni" kifejezést használják, amivel a perzsákra gondoló laikusokat alaposan megtévesztik. Ugyanígy az "iráni" nyelvek esetében, amiről nagyon keveset tudnak, de azt biztosra veszik, hogy a szavakat a magyarok vették át tőlük. Itt azért felmerül, hogy miért nem jut eszükbe, esetleg a magyarok is lehettek "iráni" nép? Pedig a finnugrok esetében ez még egyértelmű volt.
Természetesen lehetnek tudományos eredményeik a finnugristáknak, de a levont következtetések nem a logika, hanem a hit talaján állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8815366524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása