European Phalanx

A Nemzeti Konzultáció a Mennybe megy

2021. február 08. - megamovieboy

nemzetikonz.jpg

 Amikor a Fidesz először előállt  Nemzeti Konzultáció ötletével, nem csak az ellenzék gondolt arra, hogy ez csak egy politikai blöff, vagy a semmittevés álcázása, sőt a szokásos biztosan ezzel is lopnak lehetőség is felmerült.  

 A legutóbb, koronavírusos konzultációt is gyűlölködve fogadta a progresszív keménymag, pedig a tavaszi nyitást , majd az őszi szigorítást is ez alapján intézte a kormány. Természetesen a szélsőséges zúgolódás egyik esetben sem maradhatott el, de valódi támogatottság nem volt mögötte.

 Nézzük mit lépett volna egy progresszív kormányzat! teszteltek volna orrvérzésig, aztán amikor ez mégsem az üdvözítő mód, akkor jöhetnek a hasraütés szerű szigorítások, csakhogy a polgárokkal való egyeztetés nélkül. Előre borítékolható ennek az eredménye. Polgári ellenállás. De nem ám a ballib féle melldöngető módon, hanem mindenki stikában, csendben, de sokkalta hatásosabban negligálja.  A hatás pedig a helyzet súlyosbodása. 

 Most gondolhatja az olvasó, ezeket csak a kisujjamból szopom, pedig éppen ezek történtek Szlovákiában. Ezek a kormányzati lépések, ezek a reakciók és ezek az eredmények. Az más kérdés, hogy ott éppen jobboldali kormányzat van.

 Mindezt idehaza meg tudta előzni a kormányzat a lesajnált konzultációval. Most amikor jön a harmadik hullám a mutációval, Szlovákiában drámaian romlik a helyzet, míg nálunk egy már kedvezőbb helyzet stagnál. 

 Mivel kezd egyértelmű lenni, a Nemzeti Konzultáció működik. Hiába próbál rajta gúnyolódni Bede Márton (ki más?), ez ma már a magyar demokrácia egyik intézménye. Egy esetleges ellenzéki kormány első hibájánál előkerülne, hogy miért nem konzultáltak előtte a néppel? Sőt lassan lehet azzal kampányolni, hogy védjük meg a Nemzeti konzultációt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2116420032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2021.02.23. 18:23:03

Egyelőre az eredmény az, hogy a magyar kumulatív COVID halálozási számok népességarányosan még mindig ~20 %-kal rosszabbak a szlovák adatoknál, pedig év eleje óta záródik ez az olló.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.02.23. 18:41:39

@Avatar: Az eredeti cél a lényeg, hogy az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket. (Ezért van a kijárási tilalom, maszk stb. hogy ne egyszerre zúduljanak a betegek a rendszerre.) Most ezt Szlovákiában jelenleg nem sikerül teljesíteniük. Pedig eleinte alig voltak megbetegedések náluk, feltehetőleg a kisebb idegenforgalom miatt.
süti beállítások módosítása