European Phalanx

A magyar ellenzék, mint mini Brüsszel

2022. április 18. - megamovieboy

 Hét éve kezdődött a blogom, de a célját nem is érhette el. Mivel magyarul írom. Azonban nem a magyarokkal, vagy a kelet-európaiakkal van a baj.  Az alapvető probléma, hogy a demokráciák nem tudnak gátat szabni a multinacionális gigacégeknek. Így azok a média leuralásával, az álcivil szervezetek, mint szolgahad felhasználásával a társadalmi kérdésekben elnyomják a nép hangját. Hiába mondja Ungár Péter, hogy ilyen már volt régebben is, mert a Keletindiai Társaság. Azonban a feudalizmus keretei között, a vállalatok felett az uralkodó korlátlan hatalommal bírt, míg most éppen fordítva van, a liberalizmus szabadságát a nép ellen fordítva uralják a politikát a multik. 

 A cégeket kordában tartó erő ma a haza. Ezért van az, hogy a globalista hálózatok a haza létét támadják, pl. a migránsok betelepítésével. Éppen most Húsvét idején, a betelepülők akcióba is léptek nyugaton és mindent megtesznek az ünnep, mint a kereszténység ünnepének megzavarására. Mindenféle, egymással is harcban álló törzsi társadalmak betelepítése a demokrácia alapjainak széteséséhez vezet. Ezek nem spontán események, ez tudatos rombolás.

 Ennek ellenére, látszólag megmarad a demokrácia és a liberalizmus, míg a társadalom tagjainak érdekérvényesítő képessége folyamatosan erodálódik, egy pont után már meg is szűnik. Ami helyette lesz egy kiüresített demokrácia, egy hamis liberalizmussal, ahol a nép nem uralkodik, a szabadságjogok pedig csak a felső egy százalékot segítik. 

 A Magyarország elleni támadások egyik vezérszólama, hogy itt nincs liberalizmus és demokrácia. Ez persze nem csak nézőpont kérdése. A demokrácia és a liberalizmus útelágazódáshoz érkezett, amikor már nem lehet összeboronálni az elit liberalizmusát a nép demokráciájával és a kettő külön útra tér. Az országoknak csak valamelyik irányba lehetséges a tovább haladás. 

 Európában a keleti államok a szovjet elnyomás hatására semmiféle felső hatalmat nem akarnak maguk fölé és ebbe az elit liberalizmusa is beletartozik. Ez az alapja az EU-n belüli kelet-nyugat harcnak, mert a két társadalmi rendszer egymásnak feszül. Ennek oka nem a népi demokrácia, hanem a mindent is maga alá gyűrni akaró liberális elit agressziója. És ez maga a válasz a vádakra, hogy itt nem az elit liberalizmusa, hanem a nép demokráciája működik. Nálunk a gyakorlatban nem a multik ellenőrzik a kormányzatot, hanem a kormány a multikat. A kormányt meg a nép választja, nem az autó- vagy fegyvergyártók.

 A másik nonszensz vád, hogy Orbán diktátor. A valóságban nincsen semmiféle olyan hatalom nála, amivel diktálhatna, ami ne lehetne meg más politikai erőnek is az országban. Nincsen Köztársasági Gárda, vagy Nemzeti Gárda, amivel a hatalmat erőszakkal érvényesíteni lehetne. Ha Orbán elk*rná és bukná a választást, akkor nincsen erő, ami hatalmon tudná tartani a nép akarata ellenére. Gyurcsány alatt is nagyon ingott a bársonyszék, de az ország népének volt türelme kivárni három és fél évet, hogy végre eltávolíthassa a hatalomból, ha már erre sem az önkormányzati választás, sem a népszavazás után nem volt hajlandó. Nem is tudom milyen érzés lehetett neki légüres térben kormányon lenni. 

 A Kelet-európai lakosság érdekérvényesítő képessége lényegesen jobb a nyugati demokráciákénál. Tipikus példa a szlovák kormány bénázása a COVID idején, ahol a túl szigorú szabályozás erőltetésének vége a társadalom passzív ellenállása lett, ami ellen egy demokrácia nem tud mit tenni. Nyilván, hiszen éppen ez a lényege, hogy ne tudjon mit tenni a megadáson, vagy lemondáson kívül, ha a polgárok tömegei nem értenek vele egyet lényegi kérdésben. A másik fontos dolog errefelé, hogy a polgárok az agresszív fellépést totálisan ignorálják. Nem véletlen, hogy míg nyugaton gyakran torkollik egy tüntetés erőszakba, addig nálunk ezek mindig békések. Ennek oka, hogy a liberális elit nem meri bevetni az erőszakszervezetét, az Antifát, mert a felháborodás hatására támogatottságot veszítenének. Mellesleg az agresszorok biztonsága sem lenne garantálva. Mifelénk a francia sárgakabátosok tüntetése elleni erőszak extrém mértékben növelné az irántuk való szimpátiát. A hatalmi erőszak keleten mindig a lakosság összefogását eredményezte. A választások előtt a közösségi oldal lekapcsolta a Mi Hazánkat, nyilván, hogy az eredményességüket rontsa. Ehelyett, még liberális oldalon is, mármint annak normálisabb részén is elfogadhatatlannak tartották ezt és a globális elit támadása inkább csak növelte a támogatottságukat. Ilyen a népi logika, ha valamit a hatalom elnyom, akkor az az én pártomon van, vagy ellenem legközelebb ugyanígy lépnének fel, ezért jobb ezt most megelőzni.

 Az összegzés, hogy a hazai ellenzék a nyugati fals kommunikációt viszhangozza, ami jól működik a csak nyugati kommunikációból tájékozódó szavazóknál, különösen a híres pesti belvárosban. Ezért megkapják nyugatról a vállveregetést, meg a támogatást, de eredmény elérésére kevés. Ha vennék a fáradtságot az önálló gondolkozásra, akkor szembesülnének a fentebb leírtakkal. Most azt látjuk, hogy a baloldali értelmiség értetlen, a gondolkodóik gondolattalanok. Ez nem fog számukra kedvező eredményre vezetni a jövőben. Most ott tartanak, hogy megmagyarázzák a negyedik! kétharmadot, hogy nem ők a hibásak benne. A brüsszeli metódus illeszkedik hozzájuk, a népi demokráciákat támadják, az elitista liberalizmust támogatják. Bár utóbbi inkább a liberális arisztokrácia túlhatalma lenne pontosabban megfogalmazva. A választás utáni hetek azt mutatják, a mostani ellenzéki garnitúra menthetetlen, számukra a Fidesz megbuktatásának egyetlen esélye egy óriámeteorit becsapódása lenne. Igaz ezzel ők sem nyernének semmit, de legalább Orbán 'eltakarodna'.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2717810077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.04.18. 15:42:17

Elég csak egy útelágazas.
Az útelágazódás már túlragozás.
Az útelágazázódás még D-209 speciális szókincse. Viszont nehéz szó...

Hogy érdemben is hozzászóljak:
Elképesztő az a sületlenség, ami ezekből a themokhata barmokból árad.

S igen, a Mi Hazánk Mozgalom elleni fellépés mindkét félnek jól jött, de ez visszacsaphat mibdkettejükre. De teljesen másképp...

A fordításokról:
Pedig érdemes lenne, csak ennyire pontosan tudni angolul nagyon felelős kérdés, mert itt minden szónak a helyén kell lennie.
süti beállítások módosítása