European Phalanx

Gattyán igazsága

2022. szeptember 11. - megamovieboy

 gattyan_gyorgy.jpg

Gattyán György Fotó: index.hu

 Nyilván mindenkinek van igazsága, miért pont Gattyánnak ne lenne? A pártjának programja a digitalizáció, ami ténylegesen fontos versenyképességet erősítő eszköz. Nem csak a gazdaságnak, hanem a társadalomnak is fontos, hogy milyen kapcsolat van a megválasztott hatalom és ő közötte. Ehhez a közösségi média tökéletes eszköz, de nem hagyatkozhatunk az amerikai platformokra.

A Fidesz a csúcsra járatta a közvéleménykutatást és pontosan képben van a társadalmi csoportok elvárásaival. Ez egy jó dolog, mert azt jelenti, a vezetés nem fog a polgárok ellenében kormányozni. Viszont egy dolog ebből kimarad, mégpedig a szuverén emberi gondolat. A tömegeken lehet mérni, milyen megoldási módokat, fejlődési irányokat fogadnak el. Amit nem lehet, hogy új lehetőségeket mutassanak. A tömegben elvész az egyén hangja. Pedig nekünk mindenkire szükségünk van, mert leginkább az egyéni kútfő az, mely új utakat tud mutatni. Nem hagyhatjuk, hogy a tömeg ezt elnyomja. Főleg egy olyan országban, ahol szinte mindenkinek mindenre van egy saját ötlete, elképzelése. Nyilván ezek között jelentős mértékű az átfedés, de a hamuban ott lapulhatnak gyémántok is. Mivel ezek a gyémántok a legértékesebb kincsünk hazánk természeti forrásai és ezeréves történelmünk mellett, nem szabad veszni hagyni őket. 

 Nem könnyű jól kell megszervezni, de ez lehetne amolyan megfordított nemzeti konzultáció, ahol nem a kormányzat kérdezi a polgárokat, hanem a polgárok mondják a saját ötleteiket. Az egyszerű eset, mikor konkrét kérdésekről van szó, de talán ennél fontosabb, hogy az általános, hosszabbtávú irányokra jöjjenek ötletek. Nem mintha a kormány hiányt szenvedne leképzelésekből, de mégiscsak jobb lenne, ha a polgárok közösen dönthetnének a hosszabb távú jövőről. Tehát két lépésről van szó. Az egyikben jönnek az ötletek, melyeket fogadni és szortírozni, véleményezni kell, majd a használhatóak közzététele után jöhetne a már bevált szondázás. Remélhetőleg ezzel egy csomó értékes ötlet kerül elő, de még fontosabb, hogy a magyar emberek elkezdenek gondolkodni ezeken a témákon. 

 A budapesti városvezetés már csinál szavazásokat a pénzköltések irányáról, de ott még mindig leginkább a vezetésnek kedves lehetőségek vannak. Egy olyan, valódi közös gondolkodás, amit a modern informatika lehetővé tesz, a baloldaltól távol áll. Főleg, ha a magyarság jövőbeni fejlődéséről van szó, akkor rájuk nem számíthatunk, tehát egy ilyen feladat mindenképpen nemzeti kormányzatra hárul. 

 Rövidebben, elsőként a polgárok problémáit gyűjteni, majd az ezekre adott megoldási javaslatokat, végül ezek közül a használhatókra eső támogatás mérése. Ezeken kívül is vannak még egyéb kérdések, amikre közös válaszok kellenek. Főleg a nemzettel kapcsolatos közös gondolkodás lényeges. Például kellene valamilyen közös magyar dolog, ami akkor is megmaradna, ha más országba távozik valaki. Amit tovább lehetne adni, mint értékes magyar dolog. Vagy lehetne valami olyan magyarságünnep, amire érdemes elzarándokolni. Mint augusztus 20, amire fel lehetne ezt húzni, hogy ne csak a tűzijáték, meg néhány koncert legyen. A Kurultáj is lehetne azon a héten, vagy egy kisebb hasonló rendezvény, ami kifejezetten a külföldiek számára is érthető és kényelmesen látogatható lenne, de persze lehet bármi más, biztosan van rá ezer ötlet. 

 Rengeteg dolog van, amire kell a szikra a megoldáshoz. Egyik ilyen, hogy a pesti bulituristákat ki kellene telepíteni a belvárosból, egy fél órán belül lehetőleg kötöttpályán elérhető helyre, esetleg Csepel jónak látszik. Ott aztán lehetne 'csapatni' ezerrel egy Babilon jellegű, nagyjából zárt részen. Egy kisebb város lenne fiataloknak, koncerthelyekkel, bárokkal, kávézókkal, szállással, akár Duna parti stranddal, magyar falut idéző házakkal a közelben medencével, a különböző pénztárcákhoz igazítva. Ezzel a belvárosi éjjeli őrjöngést megelőzzük és, felszabadul egy csomó ingatlan, ezzel mérsékelve az ingatlanárakat. 

  Egy másik közösségi dolog lehetne, hogy a vidéki települések tudjanak egymással kommunikálni közösségi felületen és a hasonló problémákra a jó megoldások közül válogatni, hogy ne kelljen ugyanazt egyenként megoldani 3200 helyen, ha elég egyszer kitalálni a módot rá! Biztos vagyok benne, hogy ezen kívül is rengeteg ötlet lenne, sok agyament, mint a budai egy kilométer magas piramis annak idején, de lennének fontos dolgokra  pénzt megtakarító koncepciók is.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8617918075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása