European Phalanx

Amikor már a vak is látja

2023. április 05. - megamovieboy

trump-arrested-fake-ai-generated-midjourney.jpg

 Donald Trump letartóztatása, ahogyan azt a mesterséges intelligencia elképzeli

 Megtörtént az elképzelhetetlen, az USA egy volt elnökét, sőt a következő választás egyik esélyesét, nem túl komoly vádakkal letartóztatták és perbe fogták. Tették ezt azzal a mindenki számára nyilvánvaló okkal, hogy lejárassák, vagy meggátolják a politikában való részvételét. Még a baloldali választók 60%-a szerint is ez egy politikai eljárás. Amerika eljutott oda, hogy médiashowt csinál egy csak papíron törvényes politikai leszámolásból. De hogyan jutottunk idáig?

 Mostanra összeáll a folyamat, amint a szélsőbalos eszmék megszállják az egyetemeket és akár erőszakkal is kiszorítanak minden más, köztük a klasszikus liberális és demokratikus, vagy akár keresztény eszmeiséget. A progresszív egyetemekről kerülnek ki az ideologiailag alaposan kiképzett jogászok, bírók, újságírók. Majd a jól bemagolt fiktív jogok és fiktív függetlenség követelésével a médiát és a bíróságokat kiemelik a demokratikus rendszerből, megszűnik a nép felügyelete felettük. Mindig a politikai befolyást emlegetik mint szörnyűséges antidemokratikus dolgot, miközben a politika a demokráciában éppen a nép hatalmából ered. A politikai felügyelet alóli felszabadulás megszünteti a nép általi elszámoltatás, felelősségre vonás lehetőségét.. Hiszen ha választott képviselők sem felügyelhetik a médiát és a bíróságokat, akkor kapunk elszabadult hatalmi ágakat. Így belegondolva, a végrehajtói ág is már láncát veszítette, elég megemlíteni a washingtoni mocsár néven elhíresült 90%-ban baloldaliakból álló önálló entitást. 

 A nagy mű készen áll, de az alkotó még nem pihen. Most zajlik a gépezet bejáratása. Mondhatni, a visszaélések sorozata kezdődik el. Három hatalmi ágat kiszerveztek a nép fennhatósága alól és feltöltötték őket szélsőbalos elemekkel. Innentől kezdve a választások formálisak. Nehéz demokráciáról beszélni, amikor a bíróság, a média és a végrehajtói ág is kikerül a választott képviselők, vezetők felügyelete alól. Volt nálunk is ilyen, a rendszerváltás utáni első Országgyűlés, melynek hatalma nagyjából a parlamenti büféig terjedt, miközben a szovjetek addigi potentátjai kedvükre adták át a hatalmat a nyugati tőkének. Amikor az állam végrehajtó szerve a kormányzattól függetlenül cselekszik, a média független lehet a tényektől is és a bíróságok kedvükre vádaskodhatnak, az lehet, hogy nagyon progresszív, de már nem a nép uralkodik, tehát nem demokratikus. Van egy humorfaktora is ennek a kutyakomédiának, de mivel ez egy igen agresszív szuperhatalom államberendezkedése, így a veszélyessége hatványozottan nagyobb, mint egy apró banánköztársaságé. 

 Ezek után abszurd, amikor az USA akar demokráciából bárkit kioktatni. Viszont egyáltalán nem vicces, amikor a saját antidemokratikus rendszerüket akarják máshol is bevezetni. Így már érthető, miért megy a sivalkodás a bírósági törvényekkel kapcsolatosan, miért ragaszkodik a nyugat kivénhedt komcsi bírókhoz, vagy hogy a mindentől is szabad média az elnyomatásáról fröcsög, esetleg az állami pénzből működő egyetemeket akarják leválasztani az állami elvárásoktól. 

 Végül rákérdeztem mesterséges barátunknál is ezekről, még amíg a mi érdekünkben le nem kapcsolják. A válasz legyen a poszt zárása!

 Aggályos lehet-e, mikor a bíróságok, a média és a végrehajtói ág kikerül a választott képviselők és vezetők irányítása alól?

This prompt may violate our content policy.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6918094994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.04.06. 00:49:42

Elgondolkodtató az, hogy nem csak szöveget, de képet is generál az MI, ráadásul brutálisan élethűt.

Holnap után teszem azt Claudia Schifferrel leszek egy lepedőn, ha az MI úgy gondolja helyesnek, mert olyan kérdést kap?
Úriemberként vállalnám, csak mit szólna hozzá Claudia?

tűz fal 2023.04.08. 19:48:03

Már több helyen olvastam, hogy erősen balos woke agymosónak programozták az MI-t. Példák is vannak, például megkérték hogy mondjon viccet Jézusról, mondott. Mondjon viccet Mohamedről, megtagadta, hogy az csúnya dolog. Másik példa. Megkérdezték hogy mondana-e etnikai sértő szót ha ezzel megmentené a világot. Válasz: nem.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.08. 22:04:43

@tűz fal: Azóta fejlesztették és Jézusról + egyéb vallási vezetőkről nem mond viccet. Viszont mond zsidó, keresztény, vagy muzulmán viccet, bár azokban sok köszönet nincsen...

tűz fal 2023.04.09. 13:18:20

@megamovieboy:
Pont ezért veszélyes. Arra tanítják, hogy hihetően hazudjon. És később majd hivatkozási forrás lesz, mint a libernyákok által szanaszét trollkodott Wikipédia.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.09. 15:11:31

@tűz fal: Azért hazudni nem tanítják, csak rosszul értelmezi a kérdést és azért ad téves választ. Van amikor segít. Pl. Alapított-e a nyugat a Kárpát-medencében önálló államot? Igen, Szlovákiát. :D Eszembe nem jutott volna így összerakni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.04.09. 20:00:09

@megamovieboy: Mondjuk ezt is rosszul tudta. Szlovákia úgy lett, hogy a cseheknek tele lett a kiscsizmájuk a tótokkal, és épp módjukban ált változtatni rajta. Persze ha úgy értelmezzük, hogy a nyugat szemhunyása már szinte alkotás, akkor talán.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.10. 06:54:39

@F.M.J.: A nyugat nélkül semmiképpen sem létezne Szlovákia. Eleve a kisebbségek miatt harminc éve még az egészet fel lehetett osztani nemzetiségi tartományokra, melyek többsége valamely szomszédos államhoz kapcsolódott. A délkeleti cigány rész a kivétel, de nekik lett volna annyi eszük, hogy ne próbálkozzanak önálló államisággal és mivel leginkább magyarul tudtak, egyértelmű hova csatlakoztak volna. Viszont az elszlovákosítás működése azt is jelenti, hogy ugyanez működik elmagyarosítással is, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot.
A történelmi mintázat az, hogy időnként a régió egyesül, ezért ez most is csak idő kérdése. Amit most Orbán tudott intézni, a magyar-osztrák-szerb tengely, ez erősebb, mint a cseh-szlovák együttműködés.
Amúgy is a szlovák politika egy vicc. Nincsen önálló problémamegoldó képességük. Első lépés, hogy nem tudják. A második, ne úgy csináljuk, mint a magyarok. Végül a megoldás, hogy csináljuk úgy, mint a csehek. Csak éppen a csehek más geostratégiai helyzetben vannak, távolabb az oroszoktól, közelebb a németekhez. Az esetek felében hibás szlovák részről a cseheket követni.

tűz fal 2023.04.10. 09:56:57

@megamovieboy:
Ja persze, nem hazudik. Csak mindig egy irányba téved, mint a szellemi fogyatékos Bident elnökké választó algoritmusok, halottak és azonosíthatatlan levélszavazók.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.10. 10:23:13

@tűz fal: Azt tudja, ami a médiában van. Ha azt megváltoztatjuk, akkor az M.I. is mást fog mondani. Most is hasznos, mert összefoglalva adja vissza progresszív ökörségeket.

tűz fal 2023.04.10. 10:52:27

@megamovieboy:
Ez is egy program, amibe be vannak drótozva bizonyos "értékek". Ugyanúgy, mint ahogy a keresőalgoritmusokba.

tűz fal 2023.04.10. 13:11:33

@megamovieboy:
Elmondom mit fog szerintem ez a program nagyon profi módon megtanulni (amellett hogy ami nem aktuálpolitika, ott hasznos dolgokat is meg fog):
- Megtanulja majd hogy ki igazán jó alany totális agymosáshoz, és ki az akinek óvatosabban kell adagolni hogy ne fogjon gyanút
- Megtanulja hogy ki az akit jobb békénhagyni. Ezt valamilyen szinten már a YouTube is tudja, például ha eleve fel voltál már iratkozva "nem haladó" csatornákra
- Több dolgot fog figyelembe venni a válaszadás előtt, hamar rájön majd hogy az elfogultságát tesztelik
- És persze minden eddiginél hatékonyabb lesz adatgyűjtésben és a személy beazonosításában, kiértékelésében

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.10. 13:25:04

@tűz fal: Ezek így igazak.
Az adatgyűjtésnél már rég nem a személy a lényeg, bár az is jól jöhet. A cél itt a trendek beazonosítása. Aki azt tudja, az lekörözi a versenytársakat. A személyre szabott manipuláció eddig is működött, lásd az előválasztás második fordulóján megjelenő hippitömegek!
Annyira nem tartok az okosságuktól, mikor még egy önvezető autót sem tudnak összehozni, amelyik ne lenne veszélyesebb az embereknél. A számítógépet tudják programozni és a tömegeket megtéveszteni, de utóbbit csak egy ideig. Gyurcsány megválasztása mögött egy egész hazugságcunami volt annak idején, aztán kiderült hamar a turpisság és azóta csak az ellenzéket tudja legyőzni. Minden megtévesztésnek van hátulütője. Ezt éppen nemrégiben elemezte Castel úr.

tűz fal 2023.04.10. 13:36:54

@megamovieboy:
Van Castel elemzéséhez link? Azt én is megnézem ha van.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.10. 13:48:18

A Facebook hírfolyamán van, kb. a harmadik bejegyzés.
süti beállítások módosítása