European Phalanx

A Jobbik, egy híján minden

2023. április 13. - megamovieboy

gyongyosi_kipa.jpeg

 Gyöngyösi Márton kipával a jobb szélen, mellette David Pressman amerikai nagykövet FotóUS Embassy Budapest/Facebook

 Úgy néz ki, a Jobbik keringő újabb fordulatához érkezett, mikor maga a budapesti amerikai nagykövet karolta fel a párt vezetőjét és hívta meg egy bensőséges zsidó ünnepségre. Valami olyasmire kell gondolni, mintha valakit a szent esti vacsorához hívnánk meg. Ez még normális körülmények között is különleges, nem hogy akkor, mikor az amerikai kormányzat erőteljes nyomásgyakorlásban van Magyarországgal kapcsolatban, másrészt a meghívott Gyöngyösi Márton pár éve még az Országgyűlés és a kormány nemzetbiztonságot veszélyeztető zsidó származású tagjait szerette volna úgymond "felmérni". 

 Úgy gondolom, ez már világszinten is kimagasló teljesítmény, mikor egy párt a rasszista széljobbról indulva, iráni kapcsolatokkal, sőt KGBélán keresztül közvetlen Kreml vonallal hirtelen egy magyar oligarcha liberális pártjává alakul, majd egy baloldali oligarcha pártjának segédcsapataként tevékenykedjen, hogy végül az amerikai baloldalon kössön ki úgy, hogy éppen konzervatívnak mondja magát. Ezek után már csak Thürmer Gyulát tudnám nekik ajánlani, mert kommunisták még nem voltak. A bohócpártiságot már elérték, azt is ki lehet pipálni. Csodálom, hogy a Guinness rekordok könyve még nem figyelt fel rájuk, mert amit a Jobbik 24 év alatt elért, ahhoz nincs fogható.

 Többen is szidják őket, meg felrónak nekik dolgokat, de amit csinálnak, az inkább szórakoztató, mint dühítő, mert nem lehet őket komolyan venni.  Ők saját magukat képviselik már az elejétől kezdve és soha nem fogjuk megtudni, hogy valójában milyenek a politikai nézeteik, egyáltalán léteznek ilyenek, vagy sem.

 Végül az amerikai barátságról annyit, lehetséges egy a Fidesz helyére tervezett új jobboldal kiépítését megkísérelni, bár ehhez a Fideszt a saját térfelén kellene legyőzni. Logikus lépés lenne, hiszen láthatólag balról ez reménytelen. Az USA-nak a német rendszer az ideális, ahol a centrum pártok folyvást egymással koalícióznak. Ez nálunk úgy működne, hogy Jobbik jobboldal, Momentum liberális, DK baloldal és mindenki másra azt mondanák szélsőséges, akit ki kell szorítani a politikából és tilos velük kormányon koalíciót alkotni. Nyilván az amerikai elképzelések működnek Amerikában, de nem biztos, hogy Magyarországon is fognak. Főleg, ha esetleg számításba vesszük Orbán Viktort is, akit leírni a legsúlyosabb politikai tévedés lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr918101584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.04.14. 13:04:21

Nekem is tetszett a meghívó. Jól látszik, hogy már nem csak a hétköznapi amerikai polgár logikai képességei vannak leamortizálva a fogyasztói társadalom nagyobb kiteljesedése érdekében, de még a középszintű politikusok kognitív képességei is ütközőszintre kerültek a metróhálózattal. Még ha nem is értik a gyakorlatot, azt azért tudhatnák, hogy a kommunizmusban sorok közé rejtett mondanivaló társadalmi szintű olvasása olyan képességeket fejlesztett ki az egyszerű emberekben, hogy csak addig lehet őket hülyére venni, amíg a jóhiszeműségük tart. Na annak lett vége 2006-ban. Legalább két generációnak kell lecserélődnie, hogy a kommunizmushoz hasonlóan átmosódjon egy nagyobbacska tömeg agya, és komolyan vegyen újra néhány szélkakast.

gigabursch 2023.04.17. 10:45:45

Szánalmasak.
Igazában szó szerint 'szóra sem érdemesek'
süti beállítások módosítása