European Phalanx

Ukrán gabonarege

2023. szeptember 20. - megamovieboy

 Valamikor régen, úgy 2014 környékén, a nagyon okos bácsik kitalálták, hogy úgy büntetik meg az oroszokat, hogy attól majd a keleti blokk országai kódulnak. Élelmiszerembargót vezettek be, ami értelemszerűen a mi régiónkat sújtotta. Most őszintén, milyen embertelen gonosztevő tesz olyat, hogy egy ország élelmiszerellátását akarja kicsinálni? Azt akarja, hogy ott éhezzenek? Mire megoldás, ha éheztetjük az oroszokat? Az ilyesmi arrafelé Sztálin idejében volt divatban.

 A következmény az lett, hogy az oroszok nekiálltak és úgy felfejlesztették az agráriumukat, hogy láss csodát! Eközben a lengyelek meg almát ettek almával, mert hirtelenbe nem tudtak mit kezdeni az oroszoknak szánt terméssel.

 Aztán az események rosszabb fordulatot vettek és a két ország nem tudott megegyezni a Fekete tengeri szállításról. Addig ment a huzavona, amíg az oroszok a csodálatosan felfejlesztett terményfeleslegüket szétterítették a szegényebb országok között, míg az ukránokon rajta maradt a termés. 

 Szerencsére a csodálatos nyugati elmék tarsolyában ismét ott volt a már jól bevált megoldás. Szívassuk meg megint a feláldozható keleti uniós gyarmatokat! Toljuk rájuk az ukrán gabonát, aztán jó lesz az úgy majd valakinek, akinek meg nem, az meg úgysem számít! Konkrétan a keleti tagországok mezőgazdasága az ami nem számít. Hiszen ezért feláldozhatók, hogy újra és újra feláldozzák őket. 

 Azt most a csodálatos nyugat csodálkozik, hogy a gonosz keletiek megtörik a drágaságos egységet. Konkrétan a nyugat egységesen veretné a keletiekével a csalánt. Egységben a szemétség. Ez aztán a tiszteletreméltó hozzáállás! A legszebb, hogy Ukrajna úgy mutatja meg mennyire ojropér, hogy nekiugrik az általa semmibe vett tagállamoknak, miközben úgy háborúzik, hogy abban már csak a saját földje és vére van, a pénzt paripát fegyvert máshonnan kapja, többek között az általa feljelentett keleti szomszédaitól.

  Már eddig is különös volt a Középső Birodalom képében tetszelgő Ukrajna mentalitása, de most aztán elérték a zsákutca végét. Az oroszokkal háborúznak. A belaruszok az oroszok bábjai. A magyarokkal és románokkal durci van a kisebbségek miatt, míg a  maradék két szomszédjuk a lengyelek és a szlovákok most fellázadtak a gabona miatt. Úgy háborúzik Ukrajna, hogy a többi szomszédjával éles vitái vannak. Normálisak ezek?

 A végére marad az abszurditás feloldása. Az amerikai kézben levő ukrán gabonát az amerikai báb EU vezetés akarja rátolni a keleti tagállamokra, majd amikor azok betartanak, feljelentik őket az amerikai kézben levő Kereskedelmi Világszervezetnél. Erre mondják, kicsi a világ. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1218218463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.09.20. 19:54:59

Igazában a határon kell várakoztatni (közben áztatni, véletlenül felgyújtani, stb...), hónapokig szarakodni vele.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.09.21. 18:00:47

@gigabursch: Talán a lengyelek a választás miatt keményen nekimennek az ukránoknak. Igen sértő volt az ukrán részről Moszkvabarátsággal megvádolni a lengyeleket és meglehetősen ostoba dolog is. Nem engedhetik meg maguknak, hogy a lengyelek jóindulatú segítségét elveszítsék, mert ők a legerősebb támogatóik a régióban. Kénytelenek lesznek visszakozni, hacsak az USA ki nem talál valami mást. Csak éppen az USA most méri fel mit kellene tennie, mert amúgy fogalma sincs róla és így bukhatják az elnökválasztást. Így ezt a helyzetet Ukrajna benézte, mert az USA, akivel a háta mögött mer keménykedni, éppen döntésképtelen. Ezért van a bizonytalanság Brüsszelben is, mert oda sem érkezik ukáz Washingtonból, anélkül meg nem mernek komolyabbat lépni.

gigabursch 2023.09.21. 19:50:18

@megamovieboy:
Ennyi esze van ennek az askenáci hordának...
A lengyelek meg lassan kezdenek felébredni. Bár az ő két politikai oldaluk egyformán hülye...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.22. 17:15:39

@megamovieboy: Jót tett volna a lengyeleknek, ha gondolkodnak kicsit. Valamikor gyerekkoromban előfordult olykor, hogy hajlamos voltam egyoldalú értesülésekből levonni az "igazságot". Nem nagy ügy, minden kiskamasszal előfordul, de csak fel kell nőni egyszer.
A tömörített történet úgy szól, hogy az unokatestvérek közötti vitában kiálltam az egyik mellett, mert tudni véltem annak "igazát". Amikor aztán kibékültek, akkor az egyik azért haragudott, mert szembefordultam vele, a másik meg azért, mert szembefordultam az unokatestvérével. Van ennek már negyven akármennyi éve, de a tanúlság, hogy nem kell segíteni haragudni senkinek. Az ukrán vezetés szembefordult a saját népével, azután elkezdte irtani a saját polgárait etnikai alapon, aztán provokálta a nagytestvérét, utánna bepanaszolta azt, most meg nyüszít, mert előbb-utóbb minden sunyi alakot kiismer a környezete. A vége az lesz, hogy így, vagy úgy de kiegyeznek, és szépen sorbaveszik, hogy melyikükkel ki fordult szembe és mennyire. Persze ez nem fog jól mutatni az amerikai tőke "dicsőségfalán", de a fejlett nyugati demokratikus emlékezet amúgy sem emlékszik pár hétnél korábbra, védelemnek meg ott a jenki flotta. Szívni mindenki más fog. Nem kicsit, nagyon.
süti beállítások módosítása