European Phalanx

A IV. birodalom árnyékában

2016. május 08. - megamovieboy

bird_empire.jpg

 Sokak számára érthetetlen a jelenlegi zűrzavar forrása, mely Európában ma uralkodik. Pedig az ok egyszerű, Németország gazdasági hatalmát és az EU vezetésében megszerzett pozícióit felhasználva próbálja egy szuperbirodalommá kovácsolni az Európai Uniót.

 A cél egy Déloszi Szövetség jelegű rendszer kiépítése, ahol az anyagi javak Németországba vándorolnak, miközben a többi nemzet függésbe kerül politikailag és gazdaságilag. A Déloszi Szövetség jó cél érdekében jött létre az ókori Görög városállamok között, melynek célja a perzsa veszély elleni védelem volt. A vezető állam Athén azonban a veszély elmúltával is beszedte a szövetségi hozzájárulásokat, mintegy neki adózóként kezelve a többi városállamot. Lehet erre mondani, hogy ma az EU nem viszi, hanem adja a pénzt. Ez látszólag így is van, csakhogy az ókori módszerek a nagy felfedezésekkel és a gazdaság fejlődésével megváltoztak, már új módszerek vannak egy ország kizsákmányolásához. A történelemből jól ismert tény, hogy a középkorban a spanyolok által Amerikából  zsákmányolt hatalmas aranymennyiséget angol árucikkekre fordították, így elsorvasztva saját gazdaságukat, megerősítve az angolokét. Manapság ez a metódus úgy módosult, hogy a tagállamnak juttatott pénzt bizonyos fejlesztésekre lehet fordítani, csakhogy a kiírások feltételei miatt, az azokra fordított összeg kétharmada nyugati cégekhez jut, ezzel is hátrányosabb helyzetbe hozva a hazai ipart. Erre mondják közgazdászok, az EU támogatásokat a határon kellene tűzre vetni, akkor is jobban járnánk.

 Nézzük meg, hogyan kezeli a leendő Német Birodalom a vazallusait! Intő példa Görögország esete, mely anyagilag az EU vezetésének "jóindulatától" függ. Amint ott elzárják a pénzcsapot, a nép fellázad és jöhet az új kormány. Hogy a pénz folyamatosan jöjjön, a mindenkori vezetésnek a hatalmon maradásához az EU, vagyis a német kormány jóindulatát kell elnyernie korlátlan lojalitással. Ennek szembetűnő példája a görögök viselkedése a migráns válság kezelésében. A Törökországhoz közeli szigetekről a görög szárazföldre átszállított közel-keletiek teljes szabadságot élveznek, értve ezalatt az anarchikus állapotokat. Oda mennek, azt csinálnak, amihez csak kedvük támad, beleértve a szomszédos Macedónia határának megostromlását, miközben a görög hatóságok nem tesznek ez ellen semmit. Ezek után elkezdődik ugyanez a játék Olaszország esetében, csak oda Észak-Afrikából szállítják át az embereket. Nincsen ezek után semmi meglepő abban, ha az olaszokkal határos Ausztria a macedónokhoz hasonlóan felkészül az ostromállapotra és elkezdi legfontosabb hágójának eltorlaszolását. Szinte természetes, rögtön megfeddi őket az EU vezetése emiatt. 

 Egész elképesztően hatalmas lobbi dolgozik a németek keze alá, melynek ékes bizonyítéka a pápa intő szavai az európaiak felé, engedjék be a migránsokat, tárják ki a kapukat!  Ezt már többször is hangoztatta, talán abban bízik, a keresztények hirtelenjében megszeretik muzulmánokat, sokkal jobban, mint amazok őket. Pont még az autszájder pápa beleszólására volt szükségünk. Nem tudom konkrétan mi a pápa célja, de Európában nincsenek vallási háborúk, sőt a délszláv krízist leszámítva háborúk sincsenek, ellentétben a közel-kelettel melyet nehéz elképzelni vérontás nélkülinek. Európában nincsenek kemény ázsiai jellegű diktatúrák, nincsen mértéktelen túlszaporodás, nincsenek államokat irányító drogbárók  sem. Európa a legbékésebb, legfelvilágosultabb, emberi szabadságokat legjobban tiszteletben tartó kontinens, semmi szükségünk okításra! Arra meg, hogy a Nobel békedíjas Obama is a migránsok pártját fogja, csak azt lehet mondani, nem kellett volna egy valag fegyvert beszórni a szíriai háborúba, akkor Aszad csapatai csírájában fojtják el az ISIS támadását és nem kellett volna elmenekülni milliónyi embernek.

 Az európai periférián lassan zűrzavar kezd eluralkodni, az angolok hamarosan döntenek az Eu-ban maradásról, de a német törekvéseket látva másokban is felmerül a gondolat a távozásról. Az biztos, amelyik állam megteheti, igyekszik minél nagyobb távolságot tartani Németországtól és az EU vezetőségétől. A nagy birodalom kovácsolásból a végén még Európa szétverése lesz. Hasonlóan a pápa szenteskedésnek tűnő megnyilvánulásai nem a migránsok szeretetét, hanem a pápa iránti bizalom megcsappanását fogja magával vonzani.

 Még így utólag megjegyzem, komikus módon, az orosz hírportálok németellenessége mögött is a birodalomépítéstől való félelem áll és ki más ismerné ezt fel legjobban, mint a birodalmi eszmében gondolkodó Putyin elnök.

fourth_reich.png

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr948693422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsleves 2016.05.08. 10:07:50

A kérdés, hogy el lehet-e ezeket még demokratikusan zavarni. Az, hogy vannak még választások, egyre inkább formális, mivel rajtuk kívül mindenki szélsőségesnek van beállítva. Ahogy nálunk is, az, hogy már kétszer kétharmadot vertek a választók az álbaloldalra, és ez szerintük azt jelenti, hogy diktatúra van. A "demokratikus értékek védelmébe" már szemmel láthatóan belefér Merkel és a Facebook paktuma, a migránsterror titkolása (például Kölnben 4 napig, és nem az az egyetlen), más szuverén országok belügyeibe való nyílt beavatkozása, pénzügyi zsarolás, nagyvállalatok monopolhelyzetének megerősítése, és ezt ők úgy kommunikálják, hogy ők a demokrácia, a liberalizmus, a szabadság és a szabad piacgazdaság kizárólagos képviselői. És hiába mutatod meg hogy nem így van, egyszerűen lenáciznak és folytatják tovább.
Ha így halad tovább, nemsokára az is természetes lesz, hogy a "demokratikus értékek" védelmére hivatkozva érvénytelenítik a választások eredményét (vagy eleve meghamisítják) és császárrá koronázzák Frau Merkelt. Egyébként már most sem hiszek a közvélemény-kutatásoknak, amelyek szerint Merkel még mindig vezet. Persze, biztos azért fújozzák mindenütt amerre jár, mert még mindig többen vannak akik szeretik.

StanLee · https://newsroll.net 2016.05.08. 12:16:11

@Húsleves: A probléma az a német politikával, hogy nagykoalíció van. Két különböző beállítottságú pártot összerakva nehezen lehet a saját szavazóbázisnak megfelelő programot folytatni. Szerintem Merkel és a CDU nepszerűsége azért csökken, mert van jelen pillanatban egy témakör (migránskérdésnek álcázott elfuserált menekültpolitika), amiben pont a szavazók többségének kevésbé tetsző irányvonalon mozog Merkel. Alternatíva nincs, tehát lehetne választani a még elvetemültebb menekültsimogató SPD és zöldek közül. A nem menekültsimogató AfD más területeken nem tud jó témát ill. jó politikusokat felmutatni (olyan, mint a Jobbik, csak a cigánykérdéssel tud szavazatot fogni), a CSU hiába nem menekültsimogató és konzervatív értékrend mentén próbál politizálni, Bajorországon kívül nincs megfelelő bázisa, így azért, hogy hatalmon legyen országos szinten, beletörődik a neki nem tetsző merkeli politikába.

Ebből adódik, hogy az átlagválasztó eldöntheti, hogy ha nem menekültsimogató, akkor szavaz az AfD-re. Ha menekültsimogató, akkor a zöldek és az SPD közül választhat (a kettő között olyan sok különbség már amúgy sincs). Ha nem menekültsimogató, de nem is akar az AfD-re szavazni, akkor vagy nem szavaz senkire, vagy a keserű pirulát lenyelve szavaz a CDU-ra és Merkelre és ezáltal a mostani elfuserélt migráns- és menekültpolitikára.

A menekültek okozta probléma így természetesen nem oldódik meg, persze arra viszont jó, hogy más témákról elvonja a figyelmet, amiket a blogbejegyzés is boncolgat: a németek uralkodását a többi uniós állam felett, a németek iparát kiszolgáló unióról, a TTIP-ről az USA-val, de olyan német belső aktuálpolitikai kérdésekről is, mint a nyugdíjhelyzet, egészségügy finanszírozása, a bérek közötti egyre növekvő különbségek, ill. hogy az állam egyre több szociális szolgáltatásból kivonja magát és a magánszférára tolja a feladatokat és költségeket, miközben tartja a markát az adókért, a többletet pedig nem elvárhatóan a szocháló eddgi szinvonalának a fenntartására költi.

Habár a magyar politika is kedvezőtlen változásokon ment keresztül, a német előtt is nagy kihívások állnak.
süti beállítások módosítása