European Phalanx

Még egyszer a burkáról

2016. augusztus 25. - megamovieboy

ban-burka-poll.jpg

 A burka betiltása nagy vitákat váltott ki az interneten és még nincsen vége a dolognak, mert úgy néz ki, ez a kérdés még a későbbiekben is fel fog bukkanni. 

 A két oldal közül, sem a burka betiltását követelőknek, sem a burka engedélyezéséért érvelőknek nincsen igazuk. A burkát felesleges betiltani, mert jószántából nem akarja azt hordani senki. Engedélyezni meg ugyanezért felesleges. Tehát maradnak azok, akiket 'beleneveltek' a burkába és már kellemetlen lenne számukra nélküle élni. A vitának teljesen felesleges, elvek szerint zajlani, mert itt konkrét személyekről van szó. Tartok tőle, hogy számukra pszichológust kell biztosítani, hogy az önképzavarukat kezeljék és a családjukra nagyon odafigyelni, hogy az újabb nemzedék már burka nélkül élhessen, valamint a burkát viselők ne elnyomás miatt tegyék azt. Ez utóbbi pontosan az aminek elsőre is látszik, az muzulmán nők felszabadítása az elnyomás alól. A saját liberális világunkban megengedhetetlen megengedni a nők elnyomását. Nem csak humánus, vagy elvi okokból, hanem gazdaságiakból. Az iszlám társadalmak gazdasági vergődése sok esetben a nők elnyomásának is köszönhető, ne gyengítsük a liberális gazdaságot egy elnyomó vallás miatt!

 A burka viselése alapvetően rossz dolog, mert kényszer hatására történik. Ez lehet családon belüli elnyomás, vagy társadalmi elvárás. A nők sehol nem követelték maguknak a burkát. Az afrikai, dél-amerikai, vagy ausztrál természeti népeknél, törzseknél ismeretlen a burka. Ugyanígy a történelembe visszatekintve sem találkozunk vele. A muzulmán világon kívül ma sem hord senki burkát. Nincsen burka Afrika déli részén, a távol keleten, vagy Dél-Amerikában. A nőjogi szervezeteknek sem jutott eddig eszébe követelni azt. Csakis az iszlám világon belül van elterjedve. Az iszlámnak alkalmazkodnia kell a liberalizmushoz. Amennyiben muzulmánok liberális országban akarnak élni, engedniük kell a nők egyenjogúságát.

france_burka.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4611650332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2016.08.25. 15:36:12

A többséggel ellentétben a menekültek pártján állok, mert simán eljönnék onnan én, ha ilyen lenne a helyzet. Emberi jogaik vannak és menekültként kell kezelni és beengeni őket, nem kerítést építeni.

Viszont van egy mondás: "Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak!"

Vagyis, ha akár menekültként, akár utazóként/nyaralni/stb. idejönnek, akkor igenis vegyék le a burkát. Ha pl.: Iránba utazik egy európai nő, akkor ő sem öltözhet az ottani szokásoknak megfelelően "ledéren", mert bajba kerülhet. Ugyanígy elvárható egy nem muszlim országban is, hogy ennek megfelelően itt nem hordhat burkát.

Mérnork 2016.08.25. 15:53:22

"A többséggel ellentétben a menekültek pártján állok, mert simán eljönnék onnan én, ha ilyen lenne a helyzet. Emberi jogaik vannak és menekültként kell kezelni és beengeni őket, nem kerítést építeni."
Megvan is van rá a _törvényes_ lehetőségük, hogy menedékjogot kérjenek és kapjanak. Onnantól viszont hogy zöldhatáron át, papírjaikat eldobva, magukról mindenfélét hazudozva próbálnak bejutni már szimpla bűnözők és úgy is kell kezelni őket.

venszivar 2016.08.25. 16:20:58

Serrin . A "többséggel" szembe hüjjeség "pisálni"..., akár csak széllel szembe!

-"emberi jogaik vannak" ,
onnan ahonnan jönnek szarnak az "emberi jogaikra"!!!

-"és menekültként kell kezelni és beengedni őket"
Ja! Ha 3-4-6-10-20 - + milliónyian lesznek ???

te hány főt fogadsz be a lakásodba? pár évre??? örökre?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.25. 16:22:45

Jaj, jaj, jaj... ezzel az erővel a kiskorú prostitúciót sem kellene betiltani, hiszen jószántából nem teszi senki, kényszer hatására történik.
A posztoló processzora sem fog IQ túlcsordulás miatt programhiba megszakítást okozni.

meggyes alfonz 2016.08.25. 16:30:03

"A burkát felesleges betiltani, mert jószántából nem akarja azt hordani senki."
Akkor miért is nem lehet betiltani? Mert belenevelték valamibe? Majd kinevelődik.

De ha hagyjuk, hogy továbbra is beleneveljék, akkor soha nem lesz vége!

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2016.08.25. 16:54:56

Álprobléma, iszlamofóbiát palástoló ürügy.

exterminador 2016.08.25. 16:58:58

Éppen mivel senki sem akarja hordani, kell betiltani, hogy senkire se tudják rákényszeríteni a degenerált rokonai vagy környezete.

na4 2016.08.25. 17:06:03

Az migránscsürhe takarodjon ki az országainkból, a kontinensünkről !!
süti beállítások módosítása