European Phalanx

Hogyan gerjesszünk tüntetést?

2017. április 14. - megamovieboy

tuntike.jpg

 A sztori azzal kezdődik, hogy Orbán rálépett Soros tyúkszemére, aki ezt meglehetősen zokon vette. Az ún. CEU ellenes törvény, alaposan megdolgoztatta Soros sajtósait. Az elmúlt hetekben munkájuk majd felét tette ki az ezzel kapcsolatos cikkek megírása. Megnyitja az átlagbéla a liberális hírportált és a címekből valamiféle apokaliptikus szörnyűségnek látszó dolog körvonalazódik: antidemokratikus, rátámadt, ellehetetlenítette, szörnyű hiba, elveszítjük a legjobbjainkat, az egész világ tiltakozik stb. Mintha valamiféle terrortámadás történt volna, csak arról kevesebbet írnának.

Csakhogy a cikkekből nem derülnek ki konkrétumok magáról a törvényről. Csak a hangulatkeltés folyik tények nélkül. A végén az derült ki, hogy az egésznek olyan végkifejletei lehetnek, mint, hogy más magyar egyetemek is adhatnának ki amerikai diplomát, ami azért elég jó dolog lenne, vagy Soros épít Amerikában is egy hasonló egyetemet, ami meg a neoliberális felfogás szerint az amerikaiaknak lenne elképesztően jó, vagy a CEU beintegrálódik egy már létező amerikai egyetem alá, ami csak növelné az ázsióját és megint csak jó dolog. Ezek a racionálisan várható végkimenetelek. Erre mit tesz Soros sajtója? Ezt letagadva, azt állítják, hogy Orbán be akar záratni egy egyetemet, amivel persze kiborítják a hallgatókat és az oktatókat, akik megrémülnek és elkezdenek tiltakozni egy nem létező veszély ellen, amit Soros György sajtója kreált a tudatukban. Hogy az illúzió tökéletes legyen, Soros beizzította a hálózatát és mindenféle hozzá közeli, vagy meglobbizott személy elkezdett tiltakozni a világ különböző részein, írók, Nobel díjasok, (bár azt sajnos nem írták le konkrétan kicsodák), sőt nyelvész professzor, meg persze brüsszeli és washingtoni diplomaták stb. Ezek persze egyértelműen mind nagyon intelligens emberek, de ettől még a fentebb leírtak, hogy egy nem létező dolog ellen tiltakoznak, még áll. 

 A tömegmanipuláció természetes eszköz a mai globális világban is. Mindenféle hatalom használja, kezdve a magukat humánusnak, liberálisnak láttató multinacionális cégektől, akik persze a Föld legkiszolgáltatottabb részein dolgoztatnak éhbérért, egészen a mocskos politikáig bezárólag. Sorosnak az elmúlt években sikerült a manipulálást tökéletesre fejlesztenie, kifejezetten a fiatalok mentalitását kihasználva. Arab tavasz, Ukrán válság, vagy az USA elnökválasztás utáni hisztéria, de a romániai, szerbiai tüntetések is egyazon forgatókönyv alapján működtek. Még közös bennük az, hogy nem a résztvevők céljait szolgálják. Egészen meglepő módon, többször is egy demokratikus választás ellen tiltakoztak a résztvevők. Felvetődik a kérdés, minek nevezzük azt, amikor egy másik országból manipulálják önös céljaikra a közvéleményt? A legegyszerűbb szó a beavatkozás.

 Soros sajtója, a csak abból tájékozódó fiatalokat egyrészt megrémítette, másrészt meggyőzte, hogy valamiféle szörnyűséges igazságtalan gonoszság történik, ami ellen minden igaz szívű ember harcol. Ezzel hamis romantikával sikerült kicsalni őket olyan tüntetésekre, amiknek az eredeti céljai nem létezőek. (Maga Soros jelentette be, hogy az egyetem nem költözik el Budapestről és továbbra is működni fog.) De ezzel még nem elégedtek meg, a sajtón keresztül folytatódik a megtévesztés. Azt állítják, hogy a tüntetők valami hatalmas dolgot tettek, hogy a tüntetők elképesztően jó fejek, trendiek, divatosak, bátrak. Nyilatkozatokat tesznek címlapra, amikben ismert személyek biztatják őket, hogy milyen nagyszerű dolgot tesznek, erősödik a nyomás a hatalmon, most valami komoly dolog kezdődött el stb.. Ezeknek a híreknek egyértelmű célja, hogy a tüntetések folytatódjanak.

 Pedig a neoliberális oldalon sem mindenki tökéletesen hülye. Itt egy  blogbejegyzés a niche.blog.hu -n, ami tartalmaz értelmes meglátásokat. Persze a hozzászólásokban lehülyézik és leárulózzák, pedig szidja benne a Fideszt és Orbánt. Mindezt azért kapja,  mert leírja, hogy hiába a menetelés kétnaponta hősies szónoklatokkal, ha erre a társadalomnak semmi szüksége nincsen. Mert a neoliberálisoknak kellemetlen racionalitás az, hogy ma Magyarországon Soros egyeteméért tüntetni nem menő. Már eleve egy amerikai milliárdos érdekeiért magyar  baloldaliaknak, vagy liberálisoknak kiállni maga a nonszensz kategória. De azért a Sorosért tüntetni, akinek oroszlánrésze volt az európai migránsválság kialakulásában és részben felelős az elkövetett terrorcselekményekért, csakis ellenszenvet fog kiváltani. 

 Ezek az amúgy biztosan értelmes fiatalemberek egy olyan információs vákuumban vannak, ahova a neoliberális véleményeken kívül semmi nem jut be. Soros egyetemére járnak, ahol Soros világnézetét tanulják és eközben Soros sajtójából tájékozódnak és a hasonló világnézetűekkel járnak egy társaságba. Ezeket az embereket arra kondicionálják, hogy minden egyéb nézetet zsigerből utasítsanak el. (Soros sajtójára jellemző, hogy Orbán minden lépését csak és kizárólag negatív színben tüntetnek fel, pedig statisztikailag lehetetlen, hogy mindent rosszul csináljon.) 

 Valamikor régen, a  reformkorban  "jelszavaink valának haza és haladás". Ne felejtsük már ezt el és a mai fiatalságban legyen annyi tisztelet, hogy figyelnek azokra akik már letettek valamit az asztalra! Nem véletlenül van elsőként említve a haza és csak utána a haladás. Aki itt reformokat, változást akar, az elsőként legyen magyar lélekben és azután akarjon tenni honfitársaiért! 

 Aki tényleg tenni akar az igazságtalanság ellen, az inkább azért demonstráljon, hogy a magyar egyetemek is adhassanak ki amerikai diplomát, ne csak Soros egyeteme! Egyelőre ilyesmi ezeknek a szemellenzős agymosottaknak eszébe sem jut. Simán bekajálják azokat a gondolatokat amiket készen eléjük tesznek és elfelejtenek maguktól gondolkodni. Így lesznek a szerencsés helyzetben levő, az átlagnál jobb képességekkel rendelkező fiatal emberekből a globalista eszmék zombijai, akiket saját hazájuk ellen használnak fel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1012425433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása