European Phalanx

Kvótamenekültek a déloszi szövetségben

2017. szeptember 07. - megamovieboy

acropolis1.jpg

 Mikor már lassan a valódi menekültek hazatelepítéséről kellene gondolkodni, az EU teljesen logikátlan módon még mindig a kötelező kvótarendszerért küzd. Mivel ennek semmi értelme, a kvótamechanizmus már amúgy is megbukott, ezt csak politikai faszméregetésként lehet értelmezni, amihez az állítólagos menekülteknek semmi köze. Annál inkább a német kormányzatnak, mely teljesen direkt módon üzente meg napokkal ezelőtt Brüsszelnek a kilövési engedélyt, avagy kívánságát az ítélet mibenlétére Magyarországgal szemben a kvótaperben.

 Azt leszámítva, hogy az USA az iraki háborúval szépen megágyazott arab szövetségesei számára, akik a bázisul használva amerikaiak által lerombolt országot rátámadtak az oroszokkal szövetséges szomszédos Szíriára, tehát ettől eltekintve a menekültügy európai szála már teljes egészében a németek és az általuk uralt EU sara lett. 

 Angela Merkel menekülteket hívó szavaira Juncker minden másnap rákontrázott, kedvencem a 'A menekültek befogadásának nincsen felső határa' lózung volt, amely ugye megbukott Németországban, Svédországban, Olaszországban. De a drága Angela nem csak hívogatta, hanem a görögökkel még át is szállíttatta őket  a kontinensre. Fontos kiemelni, hogy a menekültek önerőből képtelenek voltak eljutni az európai kontinensre, szinte minden esetben különféle szervezetek szállították ide őket (görög kereskedelmi hajótársaságok, Frontex, NGO). Ha ez az átszállítás nem történik meg, akkor nincsen európai menekültügy, nincsen kvóta. Mint azóta bebizonyosodott ezt az átkelést csírájában lehetséges megakadályozni, mind a török, ez mind a líbiai partoknál sikerült, tehát politikai akarat volt a menekültek beengedésére, konkrétan német akarat volt. Csakhogy ehhez nem kérték a többi ország engedélyét.

  De nem csak hívogatva és átszállítva lettek a zömében megélhetési migránsok, hanem az útjuk is egyengetve lett. Félreérthetetlen üzenetek jöttek a német sajtóból, a keleti országoknak mit kell megengedniük a határiakon illegálisan átkelők tömegeivel. A német elképzelések egy nagy menekülttáborrá alakították volna át Kelet-Európát, ahonnan a németek kicsemegézték volna a maguk számára a gazdaságilag hasznosakat, a többi etetését pedig az EU-n keresztül folyósították volna. Erre keleten sem felkészültség, sem akarat nem volt, így rövid hezitálás után egyszerűen szabadultak meg a törvényt nem ismerő ázsiaiaktól és mihamarabb átfuvarozták őket a Németország felé eső következő ország határáig. Emlékezzünk vissza, hogyan sipákolt Merkel, mikor az 'értékes' munkaerő kénytelen lett volna gyalog továbbhaladni Budapestről!

 Ha valakinek még ezek után sem bűzlene a dolog, annak emlékeztetőül említem meg, hogy a valódi menekültek ellátása sokkal olcsóbban, negyedáron lehetséges a hazájukhoz közeli országokban és akkor nem lett volna szükség embercsempészekre, nem lett volna az alvilág komoly pénzekkel megerősítve, valamint nem haltak volna meg emberek ezrei értelmetlenül.

 Az EU komoly válságban van. Németország olyan hatalomra tett szert, ami révén a többi tagország hátrányos helyzetbe került. Míg a centrum gazdasága hasít, a nyugati periféria kínlódik, a keleti régió pedig stagnál a centrumhoz képest. A keleti országok jottányit sem közeledtek a nyugathoz, pedig náluk nem volt sem Gyurcsány, sem Orbán akikre ezt fogni lehetne, Spanyolország, Portugália, Dél-Itália gazdasága romokban, növekvő munkanélküliség a fiatalok között, miközben Németország munkaerő hiánnyal küzd. Egyértelműek a problémák.

 És aki még mindig bízna a jóságos Angélában és németekben, az nézzen rá Görögországra! Az adósságuk a GDP 200%-a! A tartozás német bankok felé irányul. Ha a pénzcsapot elzárják, heteken belül bezárnak a görög bankok, boltok, üzemek és az emberek kitódulnak az utcára és a kormány megbukik. Volt már ilyen, ez már maga a gyakorlat. Ha a görög kormány nem akar megbukni, akkor ki kell szolgálnia a német érdekeket. Görögországban ezzel megszűnt a demokrácia. A görög emberek nem urai saját országuknak. Eljátszhatják a demokráciát, de a szavuk a német bankokéval szemben annyi, mint az adósé a hitelezőével szemben, amikor nem tud neki fizetni. Az, hogy a német érdekek oltárán feláldozzák a görög demokráciát, intő jel minden más ország számára! Németország semmibe veszi szuverén országok demokratikus jogait, ha ez számukra úgy hasznos.

 Ennek fényében a kvótacsata egészen más értelmet nyer, mert egyáltalán nem a migránsok és még kevésbé a menekültekről van itt szó, hanem Németország nagyhatalmi érdekeiről, melyhez szükséges a periféria kizsákmányolása és annak korlátlan ellenőrzése. Ennek a kontrollnak az eszköze az EU különböző szervezetei. Az ő kezükben vannak a furkósbotként használt határozati, bírósági döntések. Az ezek ellen, avagy a német érdekek ellen való harc egy szuverén ország vezetőinek kötelessége, hacsak nem akarják feladni függetlenségüket, amit az ultraliberálisok tapsikolva fogadnának.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr10012809108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása