European Phalanx

A migránskártya

2018. április 07. - megamovieboy

migrans_hatar.jpg

fotó:hvg.hu

A választási kampányidőszak egyik nagy meglepetése volt, hogy a Fidesz nem a gazdasági eredményekre épített, hanem kizárólag a migránskérdést erőltette.

A gazdasági eredményekkel való pozitív kampány már egyszer visszaütött, ahogyan a rosszabbul élünk kampány is kudarcot vallott, tehát ezeket a tapasztalatok okán hanyagolták. A migránskampány azonban azért lehetett kecsegtető taktika, mert olyan szegényebb rétegeket is meg tudtak vele szólítani, akik eddig kimaradtak az anyagi gyarapodásból, tehát őket javuló gazdaság emlegetésével nem lehetett volna aktiválni, másrészt ők eddig leginkább passzívak voltak.

 A másik meglepetés pedig az volt, hogy az ellenzék csakis az orbánkártyát játszotta ki. Szinte párhuzamba is lehet állítani a két fél érveit. Mindkét oldal a félelemre épített. Ez lesz az utolsó választás, megszűnik a demokrácia, bebörtönzik az ellenzéket stb. Ezek az 'érvek' jottányival sem hihetőbbek, mint hogy Magyarországból migránskánaán lesz és mi fizetjük ezt meg Soros Györgynek. Ez utóbbi esetében ténylegesen ott volt a kvótamechanizmus kikényszerítésének mániája az EU részéről, a migránsokat valóban támogatták Soros ügyvédei, sajtója, NGO szervezetei és az általa pénzelt EU képviselők. Ezzel szemben az elmúlt nyolc évben nem kerültek ellenzéki politikusok börtönbe, nem szűnt meg a demokrácia és még mindig tartanak választásokat ellenzéki megfigyelőkkel.

 Az ellenzék megpróbált visszavágni a migránskártyára, a letelepedési kötvényezéssel és az 1300 menekült befogadásával. Miért nem működtek ezek az érvek? Senki nem gondolja, hogy a terroristák a letelepedési kötvénnyel akarnak legálisan bejutni, mikor Soros György tálcán kínálja nekik az illegális utat. Az 1300 menekült emlegetése pedig emlékeztet mindenkit, hogy a migránsok kényszerbetelepítése eredetileg a menekültek ideiglenes befogadásáról szólt volna, csak valami Brüsszelben közben félrecsúszott.

 Egy másik módszer volt a migránskártya kivétele a Fidesz kezéből azzal, hogy ők is ugyanazt akarják. Ez normális esetben tényleg működött volna. Csakhogy elég volt egy rövidke videó, amiben az ellenzék prominensei szidták kórusban a kerítést még két éve, hogy a migránskérdésben tett állításaik összeomoljanak.

 Jön a végső kérdés, az ellenzék miért is nem tudott hitelesen beállni az ország határának megvédésébe és a migránskvóta elutasításába? Erre sajnos csak egyetlen válasz van + Fodor Gábor. A mai magyar ellenzék idegen érdekeket szolgál feltehetően anyagi javakért + Fodor Gábor meggyőződésből hülye. Bár a személyeskedést és a jelzők használatát kerülni szoktam a blogon.  A kvótaszavazás hozott a migránsbarátoktól 2%-ot, a liberális érvénytelenül szavazóktól még 5%-ot és még esetleg 7-8% aki szándékosan maradt otthon, nem lustaságból. Ez így együtt kitesz 15%-ot. Nehéz ezek után értelmezni, hogy az egész kormányt leváltani óhajtó ellenzék erre a 15%-ra repült rá, figyelmen kívül hagyva  a többi 50% mozgósítható szavazópolgárt.

 Az, hogy még így is összejön az ellenzéknek a 54%, az azt mutatja, hogy működik az ellenzéki propaganda. Igen pontosan arról beszélek, ami már állítólag nem is létezik,  Heti Válasz, a Magyar Narancs, a 168 Óra, a Magyar Nemzet, a Népszava, a Hír TV, az index.hu, a 444.hu, a 24.hu stb. Még az összes korrupció, oktatásegészségügy, meg a demokráciadeficit, meg a Putyinizmus sem volt elegendő ahhoz, hogy a Fidesz támogatottságát megrogyassza. Előre megmondom, amíg az ellenzék idegen érdekeket fog szolgálni, addig mindig a Fideszé lesz a döntő támogató bázis.

Ui.: Ezek még Soros pénzéből is csak sánták és bénák gyülekezetét alkotják. Nem jött nekik össze még az 50% sem. Ekkora bénázásra még Orbán megveszekedett híve sem számítottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9313816270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.04.07. 16:32:58

Az is lehet, hogy beleégett a magyar lélekbe Buda cseles bevétele. Igen az az eset, amikor "csupán" nézelődő török katonák sétálgattak tétován a buai várban, nézegetvén annak építészeti eredményeit.

Nagy kérdés, hogy az a bizonyos migráció valóban akkora veszély-e, mint amilyennek a kormány beállítani igyekszik, ugyanakkor a történelem tanít. Nem is akár hogyan.
A budai naiv ostobaság előtt még történt azért egy-smás. Ott vanank például Hunyadi korának társadalmi jelenségei, vagy Nándorfehérvár megvédése után a török táborban tett megdöbbentő felfedezések. Lehet, hogy a kormánypropaganga netto riogatás, de megengedhetjük-e magunknak, hogy mindezeket megfontolás nélkül félresöpörjük, miközben épp azt alátámasztó hírek érkeznek napi szinten többek között az ellenzéki támogatást élvező médiából is?

A túlélés egyik legalapvetőbb záloga, hogy nem vagyunk teljesen ostobák. Ha valamiben veszély rejlik, akkor azzal számolni kell akkor is, ha esetleg később alaptalannak bzonyul.

A gazdasági eredmények domborítása értelmetlen dolog. Részint, mert csak hosszútávú memóriával rendelkezőkre hat, azokat meg nem érdemes ilyesmivel zaklatni (gondolkodnak), másrészt kevesen vannak a többekhez képest, akikre meg előbb hat az uszítás, mint a saját józan belátásuk. Talán mert ilyesmivel nem rendelkeznek.

Éhesló 2018.04.09. 08:23:35

Hahahaha!
Nem jött össze, még soros pénzén sem.
A brüsszelita komisszárok támogatásával sem.
El kellene gondolkodnotok, már ha képesek vagytok erre egyáltalán.

Most lehetne esetleg pár évig szerény önkritika, hallgatás a hazudozás és magyargyűlölet helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.04.09. 08:58:32

@Éhesló: Érdekes tanulmány lehetne hipotetikusan a kampány előtti állapot "mentése", majd csak úgy tét nélküli újrajátszása idegen befolyásolás nélkül.
Gyorsabban jutnánk előre, ha rövid úton kipusztulnának a komolyan vehető ellenzék kialakulását gátló demagóg politikai sz@rkavaró gittegyletek. Tudnék szavazni másokra is, ha lennének alkalmasak.
süti beállítások módosítása