European Phalanx

Nem volt választás

2018. április 10. - megamovieboy

 ellenzek.jpgfotó:csepel.info

 Már a Jobbik bedurcizása után látszott, nem lesz itt ellenzéki győzelem. Egy esély még lett volna, ha harminc körzetet tudnak hozni visszalépésekkel és mozgósítással listán fölényesen győznek. Az előbbihez viszont a DK és az MSZP jelölteknek kellett volna maguktól visszalépni a Jobbik javára.

Nos ezek a visszalépések még a fővárosban sem nagyon mentek könnyen, még a liberálisok javára sem. A tuti verhető Rezsiszilárdos Csepelen az utolsó hétig ment a kavarás. Senki nem gondolhatta, hogy a demokrácia megmentésének mikéntjén megy a vita, annál inkább a ki nyerhet többet kérdésben ment a marakodás.

 Már a demokratikus ellenzék mint egységes egész létezése megkérdőjelezhető. Gyurcsány Ferenc zombi ésszel megáldott szektája, avagy a szocialistákra szavazók valóban a demokráciát képviselnék? És ezek a kérdések nem csak bennem, hanem a liberálisokban is felmerültek és választ nem kaptak rá. Ezek után hogyan szavazhattak volna nyugodt szívvel a posztkádári csapatokra? Igen, sokan leszavaztak rájuk Fidesz-ellenességből, ugye befogott orral, eltartott kisújjal. De legalább ennyien tartottak ki a saját pártjuk egyéni jelöltje mellett. Mások pedig az ellenzéki kuszaságot látva inkább el sem mentek, mert balra nem akartak, másra meg nem látták értelmét a voksolásnak.

 A fentiek oka, hogy az LMP már eleve rétegpártnak állította be magát és most ütött vissza, hogy a Jobbikkal nem foghattak össze. Így maradtak nekik a szocialisták, akikkel összefogni az eddigi munkásságuk tükrében nem hiba, hanem bűn. Ezt pontosan látta Schiffer és azt is, hogy a visszalépések őket jobban gyengítik, mint az MSZP-t.

 A végére maradt a Jobbik, mely két éve csinált egy nagy köpönyegfordítást. Egyrészt kényszerből, mert a Fidesz rendre magáévá tette az elképzeléseiket, másrészt Simicska terve miatt. Egy a Fidesztől balra-középre navigált Jobbik a baloldallal és akár a Fidesszel is koalícióra léphet szükség szerint, azaz megkerülhetetlen lesz. Ez az áthelyezés ugyan megtörtént, de túl korán jött hozzá a választás. A régebbi szavazók közül veszítettek, az újak pedig éppencsak pótolták őket. Valamit azért jól csináltak, mert számomra ismeretlen csatornákon keresztül elhitették a szimpatizánsokkal, hogy velük lehetséges a rendszerváltás.

 Összefoglalva, Gyurcsány, a semmit nem képviselő MSZP, a meghasonlott Jobbik és a rétegpárt LMP lettek volna a kormányképes alternatíva. Azt se felejtsük el, hogy pont a liberálisok a rájuk jellemző visszafogottsággal kezdték el sarazni egymást pont a kampány végén és minden sárgolyó jó helyre ment. Ráadásnak a kampányban összefogásra képtelen pártoktól kellett volna várni kormányalakítást, feltehetőleg minimális győzelmük esetén.  Ezek fényében a választóknak olyan sok választása nem volt. Az ellenzékre csakis valamilyen jogos sérelem, vagy személyes ellenszenv, avagy a globális média folyamatos hergelő kampánya miatt szavaztak. Ezek hiányában nem volt más választás, mint a Fidesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2613822596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.10. 12:37:06

Ez van. A csúnya mucsai nép csak nem volt hajlandó leszavazni Sorosra, pedig figyelmeztetve lett! Zokogjunk és tomboljunk!

zokogjatok 2018.04.11. 10:04:37

Jé egy nembalos blog a zindexcímalapon, lehet lassan ők is rájönnek hogy nem jó egy alternatív ballib valóságban tartani az olvasóikat.

Gazz 2018.04.11. 10:55:49

Schiffer mit ismert fel? Ne szórakozz már, ez az idióta most elérte, hogy az LMP szavazók elforduljanak a párttól.
Csak hogy értsd: Az LMP nem végezte el a házi feladatot, egy díszparaszt leigazolásán túl nem merészkedett a vidék felé. Egy zöld párt, ami Budapesten tud csak mandátumhoz jutni? Ne szórakozzunk már. Ezek után és persze a közvéleménykutatások ismeretében is tökre nyilvánvaló volt, hogy egyéniben nem sok keresnivalójuk van a belvároson kívül. Ezt tudta mindenki. Namost két fidesz kétharmad, és a jelenlegi hazai állapotok ismeretében az, hogy ez a kártékony barom előbbre sorolja azt, hogy kapjanak néhány semmire se jó szavazatot az egyéni körzetekben, és ezért egy kis dohányt, minthogy megakadályozza a kétharmadott, az azt jelenti hogy Schiffer vagy baszottul önző, vagy valójában más kapura játszik, mint mutatja. Biztos vagyok benne, hogy a szavazói ezek után kurvára megbüntetik az LMP-t az önkori és EP választásokon. Amit meg is érdemelnek, és amíg Schiffertől és köreitől meg nem szabadulnak, addig esélyük sincs előbbre jutni. Az, hogy Schiffer most letagadja az intrikát, amit a háttérből folytat, az jelzi egyben azt is, hogy ez az ember morálisan rendkívül gyenge.

Pop40 2018.04.11. 12:08:21

Micsoda szemeteket rak címlapra az index....

A vajdád elcsalta a választást, bolsikám. Pont úgy, ahogy a komcsi elődeitek kékcéduláztak. Ennyi.
Nem támogatja a bolsi hordád a kutya se, maximum az Ukrajnából importált, előre ledumált "szavazók".

Mocskos választási csalók vagytok, semmi több, egy illegitim maffiakúrmánnyal.

Bolsi Buster 2018.04.11. 12:15:13

@Pop40: Akkor a 2022esen mar nem is indultok?

muhaha

Pop40 2018.04.11. 12:21:11

@Bolsi Buster:

Fölösleges, azon a vajdád egyből 101%-ot hamisít magának. Ha addig börtönbe nem kerül, az illegitim, választási csaló maffiakúrmányával együtt.

Bolsi Buster 2018.04.11. 12:23:06

@Pop40: Egyre kozelebb van a bortonhoz a geci!

Muhaha

Pop40 2018.04.11. 12:24:48

@Bolsi Buster:

Bizony, sokkal közelebb, mint a kétharmadhoz :D

Muhaha

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.11. 14:09:05

@Gazz: Az MSZP-DK összefogás a liberális kisebb pártokat lehetetlenítette el és meggátolta a kormányváltó összefogást a Jobbikkal. A szocialistákkal és Gyurcsánnyal való összefogás biztos bukás. Ha több liberális szavazó elment volna, akkor kieshetett volna mindkét posztkádári párt, melyek a Fidesz győzelmeinek letéteményesei.
europeanphalanx.blog.hu/2018/03/25/az_elit_bebetonozasa
süti beállítások módosítása