European Phalanx

A Korán kódja

2018. december 16. - megamovieboy

mohamed_isten_profetaja.jpg

 Volt már egy népszerű könyv, film a Da Vinci kód címmel, amiben Jézus életét próbálták meg új szempontból bemutatni, meg ezen felbuzdulva kiadtak egy könyvet a Biblia kódja címmel, ahol az eredeti Biblia betűit mátrixban elrendezve olvastak ki amőba stílusban mindenféle aktuális dolgot. Az elsőt érdekes felvetésnek, a másodikat egyszerű ostobaságnak tartom, úgyhogy ebben a posztban nem is ilyesmikről lesz szó. Tehát ami most következik, az nem fantázia, vagy önkényes olvasata a Koránnak. Mármint azon kívül, hogy egy könyvből mindenki azt olvas ki, amit akar. Csakhogy a Koránból a muzulmánok döntő része olvassa ki ugyanazt.

 Egyszerűen fogalmazva a Korán kódját Mohamed alkotta. Nem egy ezoterikus dologról van szó, hanem utasítások sorozatáról, aminek célja az iszlám terjeszkedése. A programozók rögtön értik miről van szó. Egy számítógépes program, azaz kódsor, nem más, mint utasítások összessége, melyek adott célt, élokat szolgálnak. Az utasítások végrehajtása pedig, ha jó utasítások lettek kiadva, akkor a cél elérését fogják megvalósítani. Úgyhogy nézzük Mohamed utasításait, melyek célja az iszlám elterjesztése volt és mely utsítássorozat a közel-kelet jelenlegi helyzetéhez vezetett.

Többnejűség

A homoszexualitás halállal büntetése

A házasságtörés és a házasságon kívüli szex halállal büntetése

Csak muzulmánok lehetnek a hadsereg tagjai és állami tisztviselők

A szent háború, mint üdvözítő tett és az örök paradicsomi élethez vezető út

Az iszlámból kitérők halállal büntetése

Az alkohol tilalma

Az egyébb vallásúak különadója

Az egyéb vallások nem hírdethetik magukat nyilvánosan

Muzulmán nő csak muzulmán férfi felesége lehet

Muzulmán férfi feleségének át kell térnie az iszlám hitre

A hitetlenek adója

A nem iszlám vallások nyilvános gyakorlásának betiltása

Az iszlám szent könyvében a Koránban leírtak nem írhatóak felül

 Azt hiszem ezek az utasítások ismertek a nyugati világban is, tehát olyan nagy meglepetést nem okozok a felsorolásukkal. Azonban így egyben már egyértelmű, hogy milyen céllal hozták őket létre és a közel-keletet elnézve az is látszik mire vezet a betartásuk.

 Több csoportba lehet osztani őket és vannak átfedések is.

 1. A más vallásúakkal szembeni utasítások. Különadót kell fizetniük, el vannak tiltva az állami tisztségektől, hadseregtől, nem gyakorolhatják a vallásukat nyilvánosan és nem házasodhatnak muzulmánokkal a vallásuk feladása nélkül.

 Ezeknek a célja az iszlám híveinek az előnybe helyezése és elszeparálása a többi vallást gyakorlótól. Az iszlám társadalom elnyomja a más vallásokat és azok gyakorlói törvényileg szenvednek hátrányt a világi életben is. Ennek eredménye az egyéb vallások elsorvadása és a hátrányos körülmények kényszerítése miatt az iszlámra való áttérés.

2. A szexualitás meglehetősen egyedileg van kezelve, más társadalmakhoz képest. A többnejűség a gazdag férfiak számára kedvező, míg a szegények emiatt nem fognak tudni kivel házasodni. Mivel a házasságon kívüli szexre halálbüntetés van szabva, férfiak tömegei maradnak a hagyományos szexualitásból kizárva. Hogy az emiatt esetleg megnövekvő homoszexualitást megakadályozza, Mohamed azt is halállal bünteti.

3. Ezek eredménye a temérdek szexuálisan kielégületlen férfi, akiknek egyetlen lehetősége az asszonyszerzésre a szent háborúban való résztvétel, zsákmányszerzés, vagy asszonyrablás. Másrészt a nem muzulmán nők a nőtlen muzulmán férfiak célpontjaivá váltak.

  Összességében az iszlám társadalom belül elnyomja a más vallásúakat és a nőket, hogy az iszlám férfiak uralkodhassanak, másrészről a kevésbé szerencsés muzulmán férfiak a társadalmon belül nem találják meg az emberek által általában keresett párkapcsolatot. Az iszlám erre a szándékosan generált belső feszültségre a külső hódítást, a dzsihadot kínálja megoldásnak. Ezzel a szomszédos területeket folyamatos támadásoknak teszik ki. melyek idővel megroppantják azt. Így tudott az iszlám pár évszázad alatt birodalmat hódítani.

 De mivel ez a társadalom belső feszültségeket hordoz, a hódítások megszakadásával saját magát emészti fel. Mivel maximálisan az iszlám tanításokra épült az arab birodalom, válsághelyzetben megpróbáltak minnél jobban az iszlámra, mint bölcsek kövére hagyatkozni és elnyomni minden eretnek gondolatot és ez vezetett el, a még meglévő egyéb kultúrák elpusztításához. Ezzel végleg elvágták magukat minden más megoldási útmutatástól és kezdődött el a fél évezrede tartó stagnálás.

 A törökök azért tudták leigázni az arabokat és évszázadokon keresztül Európa ellen harcolni, mert ők nem a vallási útmutatásokban hittek, hanem a jól szervezett államaparátusban és a modern hadseregben. Azaz nem tartották magukat szolgai módon Mohamed utasításaihoz, így a hibás kód őket nem korlátozta.  Ez az arabokénál jóval nagyobb rugalmasságot adott nekik és csak a reformáció után feléledő európai abszolutizmus, majd a nacionalizmus volt képes visszaszorítani őket a 'törzsi területeikre'.

 Tanulságként lehet mondani, egy 1300 éves kód ma már elavult és ha a programozója megtilt minden változtatást rajta, akkor azt a kódot nem szabad használni, legfeljebb a hibákat lehet benne elemezni. És amit én fontosnak tartok, egy hibásan kódolt társadalmat nem kellene nekünk, felvilágosult nyugatiaknak ajnároznunk és követőit szent teheneknek tekintenünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr314404872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása