European Phalanx

Villámlás újratöltve

2019. május 12. - megamovieboy

f-35a_flight.jpg

 Már megint a Lightning II lopakodó vadászbombázóról lesz szó. Természetesen a Trump  - Orbán tallkozó kapcsán került újra szóba. Ugye ez az egyedüliként beszerezhető, legmodernebb, teljesen kifejlesztett lopakodó repülő. El lehet képzelni, milyen hatást váltana ki ennek megjelenése a magyar haderő részeként! Gyakorlatilag vezető légierőnk lenne a térségben. Láthatatlanul tudna felderíteni és csapást mérni a magyar légierő szárazföldi és légi célpontokra egyaránt. Elképesztő fölényt jelentene ez. Ez nem csak Magyarországnak lenne jó, hanem az egész V4-nek, de még a délszláv államoknak is jól jönne, ha lenne egy ilyen technológiával renelkező baráti ország a szomszédjukban. Az egész keleti blokk nagymértékben erősödne, hiszen ilyenjük még a németeknek sincsen, de persze leginkább az oroszok ellen lenne elriasztó hatása.

 Hogy mennyire komoly dologról van szó, az a globalista sajtó reakciójából jól kikövetkeztethető.  'Túl jó' lenne nekünk, sőt egyenesen 'katasztrófa' lenne számunkra a megvásárlásuk, mondják ők. Ebből következhetne, hogy akkor annál inkább be kell szereznünk, de lehetséges, hogy nem állunk még úgy, avagy nem hozna annyi hasznot a beszerzés, hogy megérje a többletköltségeket. Nézzük a számokat: az F-35 nagyobb tétel esetén 54 M $, míg egy F-16 jelenleg 34 M $. Szóval van különbség rendesen, mind tudásban, mind árban.

 Az biztos, hogy a kormányzat olyan lépéseket tesz, hogy ne kelljen tartania senkinek sem egy a Budapest határában feltűnő román tankhadhadosztálytól, ami amúgy is csak leginkább a képzeletben létezik, mert a rozsda már legyőzte azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9514822442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.06.06. 16:54:13

Az index.hu újra előhozakodik a hülyeségeivel az ügy kapcsán. A jó hír, hogy a kormányzat kezdi megszellőztetni a dolgot, amolyan kísérleti luftballon módjára. Hogy a baloldali amerikai kézből etetett média hőzöng emiatt annak részben oka, hogy ez Trump elnöknek egy újabbb siker lenne és mellesleg bizonyítaná a nemzeti oldalú vezetők közötti együttműködés eredményességét. Ugye eddig ennek lehetőségét határozottan tagadta a baloldal, mivel a Soros-doktrína szerint a jobboldali vezetés háborúkhoz vezet.
index.hu/belfold/2019/06/06/f-35_vadaszgep_gripen_csere_honvedseg/
süti beállítások módosítása