European Phalanx

Egy afroamerikai a történelemről

2020. július 13. - megamovieboy

b1blog_magyarsagkutato.png

 A baloldali bloggerszcéna egyik mélypontja a b1.blog.hu

 Kijöttek a Magyarságkutató Intézet jóvoltából a legújabb eredmények. Még mindig nem bizonyosodott be az a fránya uráli származás. Gyakorlatilag a baloldali hozzászólogatók ettől agyfrászt kaptak. Önmaguk szerint humorosan kezdtek el szidni mindenkit, aki részt vett ebben a szerintük felháborító kutatásban, külön kiemelve Orbán Viktort, mint értelmi szerzőt. Továbbmenve pedig minden magyart, akit érdekel a múltja. Minek azt kutatni, ne költsünk rá, figyelmünket a fényes jövő felé vessük, minden finnugorságot cáfoló eredmény hamis mert csak stb.

 Nekik üzenem James Baldwin afroamerikai író, politikai aktivista szavait:

 "A történelem nem a múlt, hanem a jelen. Magunkkal visszük a történelmünket. Mi magunk vagyunk a történelmünk. Ha úgy teszünk, mintha ez nem lenne igaz, szó szerint bűnözők vagyunk."

 Ha ezeket a mondatokat a 444.hu büszkén idézi, mint az amerikai szoborrombolásokat igazolandó elveket, akkor mi magyarok is értelmezhetjük önmagunkra. Kedves baloldali bűnözők! Mi magyarok, mi magunk vagyunk a történelem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4416002532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.07.13. 20:15:48

Elnézést a hitetlenségemért, de te tényleg azt hiszed, hogy ezt egy baloldali megérti?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.07.13. 22:38:32

Annyiban igazad lehet, hogy a képen látható 1800 lájkoló az a típus, aki akarja hinni, hogy a történelem kutatása csakis politikai célokat szolgálhat. Mondjuk ez éppen Izraelre igaz, ahol minden egyes régészeti leletből, vagy már akár magából egy ásatás lehetőségének felvetéséből politikai balhé kerekedik. :)
A nagyjából 20% mániákus baloldali gyűlölködőt is beleértve, szerintem pontosan megértenek mindent, csak szeretik a tényeket az utópista elképzelések és a saját magukról kreált Terézanya-Ghandi szobor kedvéért figyelmen kívül hagyni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.07.14. 06:39:08

@megamovieboy: Első látásra igazat is adnék, de a józan ésszel nem tudom összeegyeztetni. Mennyire lehet épkézláb gondolkodása annak, aki nem a következtetésekkel próbálja alátámasztani az igazát, hanem a tények ferdítésével, vagy elhallgatásával?
Más megközelítésben - és nem akarok ötleteket adni -, kitalálhatnának egy olyan narratívát, amiben mondjuk a földrajzi tényekből kiindulva próbálnák megmagyarázni, mondjuk a magyar - orosz rokonságot. Ebben még talán segítségükre is lehetne, bármekkora marhaság is, hogy a cári testőrség bizonyos vélekedések szerint nem oroszokból állt, hanem szakadár hunokból, vagy velük rokonságban álló népekből. Nem olyan elképzelhetetlen, hiszen van ilyesmire példa másutt is, pl.: svájci gárda. A lényeg, hogy úgy is tudnának küzdeni a tudással szemben, hogy közben nem csinálnak hülyét magukból. Márpedig ez így nem vall épeszű gondolkodásra.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.07.14. 23:50:56

@F.M.J.: Ezek jóindulatú emberek, akiknek nincsen ideje, vagy nem fektetnek bele plusz energiát mindennek utána nézni. Elolvassák a független objektív portált és ott látnak egy szép térképet, amin nyilacskák jelölik, hogy az Urálból jöttek a magyarok. Ez már a törikönyvből is ismerős és ezért könnyű elfogadni. Ezzel meg is győzték őket, hogy a hun elmélet egy lázálmos badarság. Ezzel tovább lépnek azzal a tudattal, hogy ők tájékozottak és aki más mond, az tudatlan. Az eszükbe sem jut, hogy ugyanilyen szép térképet lehetne rajzolni, ahol nyilacskák jelölik, hogy az elsüllyedt Mu kontinensről származunk. Az sem jut eszükbe, hogy miért nem láttak, hallottak bizonyítékot az uráli eredetről. Az meg aztán végkép nem ötlik fel bennük, hogy ami miatt nem gondolkodnak, az a tekintélytisztelet. A tekintetes újságíróurak megírták, akkor úgy van. :) Elfelejtik az első szabályt, a bejövő információk ellenőrzésének fontosságát, vagyis figyelmen kívül hagyják, mert meggondolatlanul megbíznak a szép eszmék propagálóiban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.07.15. 08:03:06

@megamovieboy: Elismerem, a fogyasztó tekintetében igazad van. Talán annyival kiegészíteném, hogy nem feltétlenül csak a tekintélytisztelet motivál a dogmák elfogadásában. A látens elhülyülés is lehet felelős. Miközben az emberiség elhanyagolható kisebbsége már messze túl gondolkodik a 4. dimenzión, egy másik nagyobbacska csoportnak a 3 is sok. Inkább fogadják el a laposföldet, mint hogy erőltessék az agyukat a tudományosság megértéséhez. Hasonló szellemi "magaslatokról" beszélünk, mint ami egy filmszereplő "felszabadításának" anyagi támogatásához kell.

Talán már említettem más témák kapcsán, hogy a tények igazolása meghatározza az igazolót is. Pl.: a Ferrari gyors autó. Ez tény, de ha azzal igazolja valaki, hogy "mert piros", akkor magából csinál hülyét függetlenül attól, hogy amúgy az állítása igaz. Egy tudós elmének nem esik nehezére újra és újra levezetni a kijelentése alapjait. Az a hülyének okoz gondot, mert ő nem tudja, miről beszél. Nem azért 4 2x2, mert a tantónéni azt mondta, hanem mert 4. A tantónéni csupán bizonyítja. És nem azért okos, mert nagy, meg idősebb, hanem mert be tudja bizonyítani.

Rengeteg problémám volt már az életben időseb, meg tekintélyesebb személyekkel, akik elvárták volna, hogy hasra essek a koruk és nimbuszuk előtt, de közben hülyeségeket beszéltek. Általában az fáj nekik legjobban, ha valaki érvel, mert eloszlik a bölcsességükbe vetett hit, és marad a tényszerű tudatlanság, vagy félrevezetési szándék. Már csak az a kérdés, hogy hogyan lehetne rendszerszinten konstruktív kételkedővé tenni az embereket, hogy ne legyenek elvakult hívők, csak tudásukról megbizonyosodott értelmes emberek. Persze én nem a tekintélyt vonom kétségbe. Akinek van mire, annak legyen tekintélye is, de ez ne hiten alapuljon, hanem teljesítményen. Talán a világ is szebb lenne.
süti beállítások módosítása