European Phalanx

Minden hatalmat a progresszíveknek!

2020. július 25. - megamovieboy

progo.png

 Sok éves kutatás után végre sikerült nevet adni a manapság magukat liberálisoknak nevezőknek, akik eddigre  180°-ban elfordultak az eredeti liberalizmustól. Tehát ők a progresszívek, akik a haladást támogatják, képviselik.  Nézzük meg, mit jelent ez a gyakorlatban!

 Az én szerény ismereteim szerint azok, akiknek annak idején valóban a jelszavuk vala haza és haladás, valami egészen mást képviseltek mint a mai progresszívek. Már csak azért is, mert manapság a haza szó valahogyan kikerült az érdeklődési körükből, vagy szigorúbban nézve úgy akarnak haladni, hogy közben az emberek hazátlanná váljanak.

 Az amerikai megmozdulások tükrében érdekes látni, hogy a progresszív csapatokat milyen jelentősen támogatja a globalista sajtó, mely a multinacionális tőke propagandájaként üzemel és persze maguk a multinacionális cégek. Ez akár örömre is okot adhatna, ha nem éppen ők képviselnék az elnyomást a társadalomban. Hatalmas propagandával el lehet hitetni, hogy a multinacionális vállalatok a szabadság letéteményesei, de aki már dolgozott ilyen helyen alsóbb szinten, az tisztában van vele, hogyan bánnak a munkásokkal, mennyire veszik semmibe őket. 

 Az átlagpolgár csak vakarja a fejét, hogy miként lehet összepasszítani az imperialista tőkét és a baloldali haladó nézeteket? A közös pont a kommunizmus, mint a vegytiszta elnyomás szinonimája.  Voltaképpen ez az ősi oszd meg és uralkodj egy több, mint másfél évszázaddal ezelőtti formája, melyben a társadalmat a jóságos munkásokra és a gonosz tőkésekre osztották. Ebből jött létre a munkásosztály által vezetett társadalom. Persze a munkások helyett a progresszív értelmiség épített ki diktatúrát, melyben elnyomták és kizsákmányolták a munkásokat. 

 Így már kezd összeállni a kép, a munkásellenes haladásról. És ez a dolog működik is. Most már nem csak a középosztály csúszik lefele, hanem a munkásosztály helyzete is kezd egyre kilátástalanná válni, egyre reménytelenebb a polgári életszínvonalat tartaniuk. Így születik meg a white trash, avagy 'a basket deplorables' fogalma. 

 A kizsákmányoló tőkések és az őket szolgáló értelmiség együttes érdekéről van szó. Az elsőé a gazdasági, a másiké a politikai, jogi és médiahatalom. Így születik meg a gonosz munkások és a progresszív értelmiségi fogalma, ahol a munkások akadályozzák, hogy a mindenhez is értő értelmiség és a jóságos globalista tőkések kiépíthessék minden világok legjobbikát. Itt nyúl a zsákba a propagandaosztály és kezdi el sorolni a munkások bűneit: szexista, rasszista, homofób, idegengyűlölő, xenofób. Igen, ezeket Hillary Clintonnak így egyben sikerült egy kampánybeszédében ráhúzni a munkások felére.  Azért csak a felére, hátha a többiből esetleg páran szavaznak majd rá. 

 Ez a módszerük, hogy egymás ellen fordítják a feketéket és a fehéreket, a nőket és a férfiakat, a heteroszexuálisokat a homoszexuálisokkal. A céljuk az, hogy az elnyomottak egymás ellen harcoljanak, miközben ők, az elnyomók a kisebbségek jogairól papolnak.

 Liberálisoknak mondják magukat, de mivel az eredeti, nemzeten alapuló liberalizmust tagadják, ezért jobb híján progresszíveknek lehet nevezni őket, de a gyakorlatban kommunistaként funkcionálnak. Ne csodálkozzunk, ha a komcsikat egyáltalán nem preferáló Orbán ezek után magát illiberálisnak mondja, elhatárolódva a mai kommunista liberálisoktól!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4316077244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.07.27. 10:35:39

A progresszív sem jó megnevezés. Pont úgy, mint a liberális, és pont azért is.
Ha ugyanis a "liberális" szó eredetileg azt jelenti, hogy élni, és élni hagyni, vagyis élni az életem, és elfogadom, hogy más másként éli a sajátját, akkor azt is fel kell ismerni, hogy a "haladni" szó is azt jelenti, hogy haladok valahonnan valahová.
Ha a modern liberalizmus a saját nézeteken kívül semmit sem hajlandó tiszteletben tartani, akkor érthető, hogy progresszivitásnak nevezik az eltörölt múlttól, tehát sehonnan való haladást az érthetően már sehová se való érkezésig. Szerintem innen kijelenthető, hogy ezek egyszerűen sült-hülyék, és pont.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.08.04. 15:03:42

@F.M.J.: Talán azért lettel progresszívnek kinevezve, mert a mentalitásuk megegyezik a '70-es évektől induló 'progó' mozgalmakkal, mint radikalizmus, szélsőséges baloldalisággal kombinálva, meg a szokásos populista forradalmi jelszavak. A követők valóban ostobák, de az egész mögött ma már a multinacionális tőke áll és ők pontos terv szerint dolgoznak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.08.04. 19:14:04

@megamovieboy: Nem illene itt terjeszteni a saját írásom, de a jelenlegi csőcselék "elveit" még májusban elemeztem a blogomon, talán érdekelhet: magan-galaxis.blog.hu/2020/05/17/liberalizmus_ertelmezes
Abban mindenesetre maximálisan egyetértünk, hogy irányított "haladás"-ról van szó.
Ha ezek a szerencsétlenek felnőttek volna már azokhoz a jelszavakhoz, amiket hangoztatnak, akkor nem hangoztatnák, hanem felfognák, hogy azok a nyűgjeik, amikről tenni lehet, csak rajtuk múlnak, amik meg nem, azokat hiába követelik, mert nem a konzervatívok zárják el tőlük, hanem azok, akik uszítják őket.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.08.10. 18:55:57

@F.M.J.: Az általad leírt neo-liberális nagyjából megfelel a széljobbos antiszemita elképzeléseinek. :D
süti beállítások módosítása