European Phalanx

Technokráciából technokratúrába

2021. január 15. - megamovieboy

skynews-trump-capitol-protest.jpg

Ehhez a poszthoz jobban illik a fotó. A Capitolium ostroma Forrás: skynews

 Eljött ez a pillanat is, amikor magáncégek összehangolt akcióval elhallgattattak egy demokratikusan választott, a népakaratot megtestesítő vezetőt. Az indoklás a szokásos séma alapján zajlott, mondj egy jó ügyet, állj az élére és bármit megtehetsz. Az ürügy a capitoliumi teadélután volt és az ottani eseményekért Donald Trump elnököt tette felelőssé a globalista média. Olyan állítások hangzottak el a részükről, mint hogy az elnök felhergelte a tömeget, szándékosan provokálta ki az ostromot, azt állította nem fog lemondani, majd később elégedetten nézte az történéseket. Ennyi számukra elegendő volt nem csak a Facebook és Twitter fiókok elnémítására, de még egy jobboldali közösségi oldalt is lekapcsoltak. 

  1.  Trumpnak joga volt nagygyűlést szerveznie
  2.  A tömegrendezvények pszichológiája az már csak olyan, hogy érzelmi hatások ébrednek a résztvevőkben, különben inkább a meccset néznék otthon.
  3.  Nem szólított fel senkit semmiféle erőszakos cselekményre.
  4.  Miért mondana le a mandátumának lejárta előtt? Nem bukott meg, csak a választáson más győzött. Ettől ő még az elnök, egészen addig, amíg az új elnök hivatalosan el nem foglalja a pozíciót. 
  5.  Semmiféle fotó nincsen Trump elégedett nézéséről. Feltehetőleg a szokásos fejét lehetett látni.

 Tehát ezek alapján Trumpot semmiféle törvényes számonkérés nem érheti. Azaz, a techcégek önhatalmúlag bíráskodtak. Ezt messze nem először tették, de mégiscsak a Föld leghatalmasabb demokráciájának az elnökét önhatalmúlag bannolni egyértelműen túlnyúlik a hagyományosan demokráciának tekintett államforma keretein. Európából Angela Merkellel az élen kritizálták is az eljárást államfők. Itt el is jutottunk oda, hogy mi a különbség az amerikai és az európai demokrácia között, avagy mi csúszott félre Amerikában?

 Egy hónapja olvastam egy riportot, amiben az Amerikában élő alany azt mondta, ott naivnak tartják az európaiakat, mert azok a személyekben hisznek. Ezek szerint Amerikában meg a szisztémában, vagy rendszerben hisznek, az az, a személy helyett a hatalomgyakorlási technikába. Ez az a pont, amikor előttem Rákosi Mátyás képe kezd el felderengeni. Persze Amerikában ezt nem érthetik. Ahogyan mi sem érjük itt Európában, hogyan működhetne a demokrácia, ha kivonjuk belőle a személyeket. Hiszen, ha a demost kivesszük a demokráciából és helyére a tech-et tesszük, akkor az már technokrácia. 

 Most ezt a technokráciát sikerült egy fokkal tovább fejleszteniük az óceán túlpartján, mondhatni eggyel feljebb húzták a gépezetet. Most már a megválasztott elnökre sincsen szükség, hiszen az emberi tényező mindig is hibagenerátor volt a tökéletes gépezetben. Innentől kezdve az amerikai 'demokráciának' nincsen szüksége a választott vezető szólásszabadságára, hiszen a high-tech cégek jogosultak az emberi hibatényező kigyomlálására, márpedig az elnök is csak egy ember. Így jutunk el a technokratúrába, ahol a multinacionális tőke a techcégeken keresztül ellenőriz minden kommunikációt. Ez ellen apelláta nincsen, hiszen csak egy gombnyomásba kerül bárki elnémítása, akinek botor módon nem tetszik ez a tökéletes rendszer. Azonban, amint elvágják a szavazókat a valós információktól, onnantól kezdve ezek hiányában már nem képesek helyesen dönteni. Márpedig a demokrácia a nép döntéseire épül, így azonban előreláthatóan hibás döntések sorozata következik be, ami a demokrácia végzete. Ahol a techégek és a mögöttük álló globális tőke ellenőrzi az információáramlást, ott megszűnik a nép hatalomgyakorlása.

 Mondhatnánk,  a fentiek csakis az amerikaiak baja, csakhogy az elmúlt napokban jelentette ki Obama elnök, hogy az amerikai demokráciaexport + világrendőrség szerep mennyire áldásos, támogatandó és milyen nagy szükség is van rá ezekben a nehéz időkben. Ugyan ő már nem elnök, de eddig is a globáltőke lakájaként funkcionált, így szavait jobb lesz komolyan vennünk. Minket magyarokat meg különösen érint ez a dolog, mert az amerikaiak az ellenséges új ördögi tengelybe Duterte mellé Orbánt helyezték. Tisztára érdekes, hogy Amerika demokratikusan választott vezetőkben találta meg a világ legnagyobb problémáját, míg a mondjuk több, mint száz diktatúra teljesen rendben van számukra. Így remélhetőleg kezd egyértelmű lenni, hogy a technokratúra mennyire különbözik a demokráciától, mondhatni ellenséges viszonyban vannak egymással.

 A magyar módszer jól bevált bevált a belső problémás esetek kezelésére. Ha egy vezetéssel komoly bajok vannak és nem bír magától távozni, akkor jön a kiérdemelt össznép általi seggberúgás. Itt nincs Nemzeti Gárda, vagy ÁVH, hogy megvédje a hátsóját az illetőknek. A rendőrség amúgy is le van terhelve, nem hogy tömegeket kordában tartson, a hadseregnek meg nem feladata a polgárok közé durrantani. Megjegyzem 'komoly bajon' nem az elit saját szociális problematikáját értem, hanem azt, amikor az elit, a népet figyelmen kívül hagyva kormányoz, ezáltal jogaitól megfosztja azt.

 Vissza Amerikába még egy kicsit. Nem tartottam jó ötletnek a Capitolium lerohanását, nem volt gyakorlatilag hasznos értelme, de mint magyar, pontosan értem, hogy nem egy személynek akarták ellátni a baját, vagy csak a baloldaliaknak, hanem az összes ott levő, a demokráciát eláruló technokrátornak. Hiszen a rendszer működésében mind ludasak. Márpedig az, hogy a dolgok idáig fajultak, ahhoz éppen Donald Trumpnak van a legkevesebb köze, hiszen eddig is ellenük harcolt.

 Az Amerikát képviselő hazai média agymosottjai már előre tiltakoznak a logikus megoldás ellen. Amikor a technokratúra le akarja kapcsolni a demokráciát, akkor a demokráciának kell lekapcsolnia a technokratúrát. Hiszen a végső gomb még mindig a nemzet kezében van, legalábbis jobb helyeken. Nos, balszélen ezt tekintik diktatúrának. 

 Mi lesz ezek után? Képzeljük el, mi lett volna, ha eddig Trump helyett Clintonné lett volna az elnök! Puccsok, háborúk, terrorcselekmények, az amerikai munkások további lezüllesztése, végtelen gender és písziháború stb. Nos, ami most jön, az olyan, mintha Biden csak annyit mondana: Folytatjuk. Azokat a negatív, emberiségellenes dolgaikat fogják elővenni, amelyeknek Trump igyekezett eddig megálljt parancsolni.

 A félreértések további elkerülése érdekében mondom, hogy a jelenlegi amerikai polgárháború közeli helyzet a hatalmat gyakorló elit szorgos közreműködésével jött létre. Ne várja senki, hogy majd ők győzedelmesen leverik a Trump-hordákat és demokratikus rendet teremtenek. Számukra a végletes megosztottság, az örökös összeomlás közeli társadalmi helyzet az ideális a jó öreg oszd meg és uralkodj módszer szerint. Persze most jön egy leszámolási hullám. Akár ezreket is el fognak lehetetleníteni a világhálóról, börtönbüntetések, példastatuálások lesznek. Viszont ennek lesz egy ellenhulláma az emberek részéről később, ami  akár rosszabb is lehet, mint az eddigiek. Hiszen még nem kerültek szemtől szembe a BLM/Antifa csapatok és Trump hívei. Természetesen a jövő függ még a technomágusok újabb hatalomgyakorlási technikáinak fejlődésétől is. Az azonban egyértelmű, hogy az amerikai elit nem tekinti partnernek az embereket, nem tartják tiszteletben a demokrácia alapjait, ezért továbbra sem lehet semmi jót várni tőlük, sem nekünk, sem az  emberiség többi részének. Isten áldja meg a világot, mert ha Amerika teszi azt, abban nem lesz köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr716388076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. Szabó 2021.01.15. 18:20:03

"hanem az összes ott levő, a diktatúrát eláruló technokrátornak". Nem kéne ezt javítani demokráciát elárulóra?

Kíváncsian várom azt, ami jön, és egy kicsit félve.

Egyébként bátorkodom önmagamat idézni: "~Az információk szerzése és manipulatív terjesztése viselkedésbefolyásolásra irányul, minél nagyobb és egyre nagyobb közösségek ellenőrzés és irányítás alá vonására, a közösségek erőforrásként való hasznosításának stratégiai céljával... Kvantumugrásszerű mennyiségi, minőségi, sebességi növekedést eredményezett törekvésükben az internetes világháló és a mobileszközök elterjedése. Az IT óriáscégek tulajdonlásával ellenőrzés és befolyás alá vonták az emberiség teljes anyagi-szellemi kapcsolati hálózatrendszerét, s ezzel talán végzetes túlhatalomra tettek szert"

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.01.15. 19:27:00

@F. Szabó: Köszönöm, javítva. Bár belegondolva, ezek jó pénzért a diktatúrát is elárulnák, ha a helyzet úgy kívánná. :D
Maga a technológia fejlődése még nem vonná maga után automatikusan a demokrácia meggyengülését, vagy a techcégek túlhatalmát. Ehhez kellenek az olyan politikusok, akik eladják magukat a globáltőkének. Az egy külön poszt lesz, hogy ez már az EU-ban is folyamatban van, de a nemzeti kormányok még ellenállnak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.01.18. 13:46:44

@megamovieboy:
"ezek jó pénzért a diktatúrát is elárulnák, ha a helyzet úgy kívánná"
- Elárulnák??? El is árulták. Hatalomátmentésnek hívták a vörös összeomlás idején.

"a technológia fejlődése még nem vonná maga után automatikusan a demokrácia meggyengülését"
- A demokrácia meggyengülése egyenes folyománya a hülye tömeg biztonságérzetének. Ez amúgy nagyon régi jelenség. Themisztoklész is ennek lett az áldozata. Amikor már nem volt mitől félni, mindjárt előkerültek a népakarat "hős" védelmezői, és addig cseszegették amúgy valós, de tolerálható emberi hibái miatt, míg kénytelen lett elmenekülni. Most sincs másként, csak változtak a módszerek.
És még csak demokrácia sem kell hozzá. Csak gondoljunk Aetius esetére. Nincs új a nap alatt, csak mindig későn jövünk rá, hogy mikor kellett volna visszaütni. Nagyjából most kéne, hogy ne jussunk oda, ahol az USA tart.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.01.18. 16:10:31

@F.M.J.: Most a fejletlenségünk a szerencsénk. Mivel amerikaiaké a techcégek, ezért az európai vezetőknek nincsen náluk érdekeltségük, hogy túlhatalmat játszanak át nekik, inkább őket is fenyegetik. Meg most Európa amúgy nincs abban a helyzetben, hogy kényelmesen hátra dőljön.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.01.18. 17:46:32

@megamovieboy: Nem tudom osztani az optimizmusod. A techcégeknek az az érdekük, hogy olyan hatalom legyen náluk, amelyik hagyja őket garázdálkodni. Akik meg hagyják, azoknak az az érdekük, hogy amolyan igazi kesztyűbábok legyenek Európa urai, akik nem szólnak bele az adathalászatba, a célzott reklámtevékenységbe, személyes adatkereskedelembe, multicégek korlátlan terjeszkedésébe, médiahegemóniába, bankuralomba, meg hasonlók. Kéz kezet mos. Nem azért cenzúrázzák a jobboldali kommunikációt, mert nem értenek vele egyet. Nem érdekli őket ilyesmi, csak az, hogy azok, akiknek módjukban állhat ártani az érdekeiknek, azok ne csak lehetőleg legyenek korrumpálhatóak, hanem egészen biztosan. Ennek a kitételnek pedig egy valóban polgári, vagy néppárti politikai elit aligha felel meg.

"Európa amúgy nincs abban a helyzetben, hogy kényelmesen hátra dőljön."
- Nem is emlékszem, hogy volt-e valaha ilyen helyzet, és nem csak olyan, amikor ezt nem ismerték fel. Amúgy most is ez a helyzet. Az USA egy elszabadult hajóágyú a világban. Az egyik legnagyobb atomhatalom, amit holnaptól egy hasbeszélő nő(?) irányít egy rongybabával a térdén. Kína megette reggelire a világgazdaságot. Akkora a hatalma, hogy ha úgy döntene, egy-két hét alatt összefüggő polgárháborúba tudná borítani az egész bolygót csupán a tőke átcsoportosításával, és ez egy kommunista ország. Ukrajnában itt van a hamisítatlan harmadik világbeli nyomor közvetlenül a határok mellett, Romániában meg belül. Az EU politikai súlya mérhetetlen. Az UK kivált, mert az angolok mindig sokkal fogékonyabbak voltak a tényekre, mint a szólamokra. És vajon mit tesz az EU. Nagyjából olyan fajsúlyú kérdésekkel van elfoglalva, hogy Orbán vajon milyen zoknit fog holnap reggel húzni, és az megfelel-e a holnapi trendeknek. Nem is értem, hogy mit keresünk még mindig ebben a végletekig telesz@rt homokozóban.
süti beállítások módosítása