European Phalanx

Sikeres lobbi Brüsszelben

2021. január 21. - megamovieboy

vakcina.jpeg

 Ugye, mindig jó dolog az, amikor valami összejön! Itt van ez a járvány is. Hordhatjuk azt a fránya maszkot, éjjeli kijárási tilalom, nincs vendéglőzés, a barátoktól hét óra után már indulás van. Meg persze sokan bukták a munkájukat, a vállalkozók meg a bevételüket.

 Egy ilyen helyzetben mindenki a megoldást várja. És nem, nem az ellenzék által propagált tömeges tesztelés a megoldás, hanem a vakcina. Tehát minél előbb jön, annál hamarabb áll vissza életünk a megszokott kerékvágásba.

 Ehhez kell a vakcina mihamarabbi kifejlesztése, az engedélyeztetési eljárások gyors lebonyolítása, a gyártás megfelelő nagyságra való bővítése és a tömeges oltás megszervezése. Figyelembe véve, hogy a helyzet kritikus, a túlbiztosítás nélkülözhetetlen eleme a megoldásnak. Ezért több helyről, a szükségesnél több mennyiséget kell rendelni, akár magasabb áron, hogy az elsők között biztosítsuk magunkat. Ehhez szükséges a szokásosnál nagyobb befolyás a vállalatoknál, akár partneri szerződés a kapacitás növelésre, pénzügyi támogatás, valamint folyamatos jelenlét és ellenőrzés a cégeknél, hogy minden fennakadást azonnal korrigálni lehessen.

 Ennek kellett volna a tervnek lennie. Azonban ehelyett valamiféle, majd adnak nekünk a jóságos gyártók az ő vakcinájukból, mert biztos nem lesz verseny a szűkös kapacitások mellett, elgondolás mentén intézkedett az EB, melyet az Uniós tagországok a beszerzéssel megbíztak. Itt már a terv egy kupac valami volt. A hazai ellenzék téved, mert egy terv nem tud megbukni, esetleg a gyakorlat más lesz, de attól még a terv mindig is csak egy terv marad. Az EB oltóanyagbeszerzési terve már eleve előreláthatóan problémás volt. Lehetséges, nyugodt körülmények között működött volna, csak éppen azért lett rá szükség, mert vészhelyzet van. 

 Ami vicces, hogy amiket felsoroltam az ahogyan kellett volna rovatban, az nem ám valami új dolog, mert a Magyar Kormány nagyjából így intézi a vészhelyzeti beszerzéseket, valamint ellenőrzi az egészségvédelemben fontos pontokat.

 Ami már egyáltalán nem tréfa, hogy az EU megint gyengeséget mutatott. Kérdés, hogy csak mutatjuk a gyengeséget, vagy tényleg gyengék vagyunk? Az, hogy a lakosság beoltásában hátrányba kerülünk másokkal szemben mutatja, hogy vagy az egész EU van lemaradva, vagy a vezetés nem megfelelő. Nyilván utóbbi esetében könnyebben javítható a hiba

 A mostani helyzet meglehetősen kínos. Angela Merkel vakcinaügyben tárgyalt telefonon azzal a Putyinnal, aki régebben egy személyes találkozójukon a kutyájával tartotta rettegésben a kancellár asszonyt, akiről köztudomású, hogy ódzkodik az ebektől. Mindeközben a globalista média harsogja a kínai és orosz vakcinák veszélyességét, megbízhatatlanságát. Éles az ellentét a realitások és a média narratívája között. Nem kell sokat elmélkedni, hogy a nyugati gyógyszergyártókat sejtsük a háttérben, hiszen nekik érdekük, hogy az ő oltóanyagukat vásárolják meg és nekik belefér, ha a szokásos ütemben, számukra kényelmesen gyárthatják le, a vevő meg türelmesen várakozik.  Sőt, minél kevesebb van a vakcinából, annál értékesebb. A mulya megrendelőt simán hátrébb sorolják, ha egy gavallér többet ajánl. Még a képhez tartozik, a franciák vakcinája csigatempóban készül, (a végén az osztrák-magyar is előbb lehet meg), ott is van érdek, hogy inkább megvárnák azt, mint hogy máshonnét szerezzenek.

 De ez már a múlt, mert azóta új utasítás érkezhetett a médiához, elkezdték rebesgetni, esetleg a keleti vakcina is jó lehet. Csak nem a német - orosz megegyezés változtatta meg a mindenhez is szakértő média véleményét? 

 Akik eddig az emberiség szolidaritásában bíztak, azoknak is csak felnyitja a szemét, hogy az ENSZ prédikációk ellenére is bizony a szegényebb országok később fogják megkapni a vakcinát. Ez megint egy olyan helyzet, ahol csak magunkra számíthatunk, a szép szavak nem védenek meg. Az EB közös megoldási elképzelése szép elmélet volt, de a lobbiérdekek kereszttüzében megsemmisült. Nem a terv volt a hibás. Azt jó menedzseléssel végig lehetett volna vinni. Így azonban, hogy az európai polgárok érdeke helyett különféle lobbiérdekeket helyeztek előnybe, a terv nem is működhetett megfelelően. Az EB eltévesztette az eredeti célt a szeme elől, mármint az európaiak mihamarabbi vírus elleni beoltását és elkezdett más célokat követni. Amennyiben ezt a gyakorlatot folytatják a jövőben is, Európára szomorú sors vár.

 Már a tavalyi magyar-lengyel vs Brüsszel összecsapás is arról szólt, hogy az EB és az EP figyelmen kívül hagyta a tagországok vezetőinek megállapodását és megpróbálta annak megváltoztatását rájuk kényszeríteni. Ehhez elképesztő médiatámogatást kaptak. Nyilván valakinek megérte erre komolyabb összeget elverni és nyilván úgy is gondolta, hogy ez majd a későbbiekben hasznot fog hozni neki. A globális média szirénázásának hangereje pontos fokmérője a mögöttük álló érdekek fontosságának. 

 Most a vakcinabeszerzésnél ugyanez folytatódik. A tagállamok vezetésének egyenként kell megoldania azt a problémát, amit az EB-nek kellene, amely ehelyett még pofátlanul üzenget is a pórul járt államoknak. A helyzetet az oldaná meg, ha egyértelműen lenne kimondva, hogy az EB a tagországok vezetőinek döntéseit hajtja végre és feléjük tartozik elszámolással. A fenének sem kell, hogy az EB, mint valami elszabadult washingtoni adminisztráció, a tagországok akaratát maga alá gyűrve, azok kárára különféle idegen lobbiérdekeket szolgáljon ki! Valami bizonyára nagyon összejött Brüsszelben, nagyon élvezik a helyzetet, de ez számunkra nem segít. Érthető, hogy minél több hatalmat akarnak maguknak, de ha ez öncélú, nem értünk, hanem ellenünk használják, akkor változtatni kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6416396730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.01.22. 09:19:45

Csak úgy eszembe jut a történtek kapcsán.:
Ha valaki(k) olykor- vagy inkább rendszeresen - kedve szerint a rajtkövön állva vizel a közös medencébe, akkor van-e értelme feltételezni róla, hogy a vízben lubickolva nem teszi meg ugyan ezt?
És ha megadjuk a kézenfekvő választ, akkor mi, akik inkább kimászunk a medencéből, hogy mégis az illemhelyet válasszuk, vajon miért ugrunk utána vissza, miért nem választunk magunknak másik elfoglaltságot? Akár mondjuk azokkal, akikkel olykor szoktunk a mellékhelyiség környékén is találkozni, nem csak a "víz"-ben.
Jó kérdés. Vagy nem?
süti beállítások módosítása