European Phalanx

Karácsony programja: a semmi megvalósítása

2021. június 05. - megamovieboy

fudan.jpg

 A hazai baloldal végre elemében érezheti magát, rombol. Látszik, mennyire felszabadultan, örömmel próbálnak megakadályozni valamit. Most éppen egy világszinten is jelentős egyetem budapesti megtelepülését.

  Csakhogy ezzel nem fogunk előrébb jutni. Karácsonyék a saját alkalmatlanságukat próbálják leplezni, miközben éppen hogy bebizonyítják.

 A baloldal által demagógiának nevezett népbutítás egyértelmű példájaként kötnek bele mindenbe. Sokba kerül, magas lesz a tandíj, hatalmas fizetéseket kapnak a professzorok, tönkre teszik a magyar egyetemeket, nem is fog oda magyar járni, marxizmust fognak oktatni, a Kínai Kommunista Párt tulajdonában lesz stb.

 Az ellentmondások csak még jobban segítik a kommunikációt, így mindenki megtalálhatja a maga kedvenc ellenérvét.

 Amit viszont elhallgat a baloldal, az a csekélység, miképpen is óhajtanak ők maguk Budapestre hozni egy csúcsegyetemet?

Mert amit előadnak, az alapján sehogyan. Ez Karácsonyék terve, hogy ne legyen top 100-as egyetem a fővárosban.  Mert olyan a mesében sincsen, hogy ingyen épüljön egy élvonalbeli egyetem, ahol a magyar diákok sztár oktatóktól tanulnak ingyen. Ehhez képest az MKKP programjából még az ingyen sör is reálisabb. Csak ők ezt viccből mondják.

 Persze miért is várnánk, hogy a baloldalon a józan ész kerekedjen felül, ha elég a félelemre építő zsigeri gyűlölködés? Kedvenc Facebook hozzászólás: "Örülök a Dalai láma útnak, mert gyűlölöm a sárga mocskokat.". Nyilván az egyszeri jóember még életében nem látta a dalai lámát... Most ilyenek fognak kimenni tüntetni az egyetem ellen.

 Ebben azért ludas a kormányzati kommunikáció. Egy dolog, hogy biztosak abban, ebből az ország profitál, más dolog, hogy ezt jól el kell tudni kommunikálni is.

  • Kelet-Európa legszínvonalasabb egyeteme
  • 5000 felső osztályba tartozó diák és több ezer oktató ellátása rengeteg munkahelyet és bevételt hoz
  • Budapest végre használhatná földrajzi adottságát és a kelet és nyugat találkozóhelye lehetne

  A kínai kémekkel való riogatás elég gyenge dolog, hiszen minden kínai jelent hazulra, mégis mindenhova beengedik őket. A hitelfelvétel meg akkor káros, ha nem befektetésre fordítják, márpedig itt a városnak lesz 8000 felső kategóriás új vendége, akik csak költenek annyit, hogy befolyjon annyi adóbevétel, amiből telik a törlesztésre. Azaz itt az adófizetők végső soron az oktatók és a hallgatók lesznek.

 A nagy problémája a baloldalnak, hogy miért kínai? Azért, mert a nyugat cseszik idehozni ilyen magas szintű oktatást, inkább megtartják maguknak. 

 Egyéb mód egy ilyen intézmény létrehozásának, ha egy hazai egyetemet fejlesztünk fel. De melyik legyen az? És mit szólnának ehhez a kivételezéshez többiek? Ugyanez a kérdéskör, ha egy teljesen újat hoznánk létre. Az meg egy újabb kérdés, mennyi idő kellene ahhoz, hogy a legjobb százba kerüljön és addig mennyi pénzt emésztene fel?

 A Fudan jönne magától, a jó pozíció egyből meg lenne, pénzt sem kellene költenünk rá, csak a területet adjuk. Karácsonyék, ehhez képest a semmit kínálják. Közben meg kiröhögik a nekik bedőlő magyarokat. Ez nagyjából a baloldalra összességében is jellemző, hogy a semmit kínálják, miközben a másik oldaltól lehetetlent követelnének.

 A végére hagyva az egyetemvárost, mert ahelyett lesz a Fudan. Ránézve a területre, ez Csepel csücskének egy része. Ha ragaszkodunk a környékhez, még akkor is ott van a sziget csúcsának többi része. Olyan ez, mint amikor a bolondos család a reggeli közben a serclin marakodik a cipó mellett. Meg aztán a fővárosnak csak az a terület jó, amit az állam ajánl fel? Mert esetleg saját maguk is adhatnának hozzá. Mindenhova csak nem kell méhlegelő!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9416582618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása