European Phalanx

Inog Gyurcsány kártyavára

2021. július 16. - megamovieboy

gyurcsanydobrev.jpg

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc Fotó:MTI

 A magyar szavazópolgárok kedvenc gyűlölt ellensége, Gyurcsány Ferenc a Kártyavár című sorozatot adja elő, mikor a maga győzelme után az asszonypajtást küldi csatasorba. A mesterterv, hogy a Jakab Péter és Karácsony Gergely között megosztott ellenzéki szavazókat, a kormányfői indulásért vívott versenyben Dobrev Klára visszalépésével irányítaná a számára kedvezőbb jelölthöz. Ez a neki kedvező személy természetesen legyen magas, mint Gyurcsány, szemüveges, mint Gyurcsány és egyértelműen baloldali, mint Gyurcsány és a neve legyen Gyurcsány Karácsony Gergely!

 A progresszív nyugati média segít a magyaroknak eldönteni, ki is képviselje őket és már hónapok óta Karácsony Gergelyt nevezik meg Orbán kihívójának. Olyan apróság, mint az előválasztás ténye ebben nem zavarja meg őket. Abszolút meg tudom érteni s rajongásukat, hiszen egy támogatottság nélküli mikropárt vezetője tökéletesen kiszolgáltatott mindenféle érdekekkel szemben. A gyakorlatban Karácsony tudása a különböző baloldali erők között való egyensúlyozás és az ügyesen felépített értelmiségi imázs kettősében rejlik. 

 Csakhogy, ebben a szörnyű magyar diktatúrában előkerülnek a nyugat által nem várt elemek, a szavazópolgárok. Egyre jobban látják, hogy Karácsony teszetosza merkelezése mögött nincsenek nagy autokonszernek, valamint a Trudeau féle cukiság sincsen megalapozva egy olyan papával, aki valóban letett valamit anno az asztalra. Az értelmiségi máz lassan elporlad az angoltudás hiánya miatt, vagy hogy még egy jogsit sem képes letenni. Az ellenzéki szavazók beárazták, hogy a hatalomtechnikai eszközök alapszintű használata és a cukiság nagyon kevés lesz Orbán ellen. 

 Ekkor jönnek a nyugat szerint futottak még kategória Jakab Péter és Márki-Zay Péter. Voltaképpen belőlük nézik ki baloldalon a szavazók,  hogy Orbánnal szemben valóban képviselni tudják őket. Igen, itt bukik ki, hogy a baloldal, Momentum, DK, MSZP nem képviselik a baloldaliakat, sőt nem is lennének képesek rá. Jakab Péter harcos parlamenti odamondogatása komoly népszerűséget hozott számára. Márky-Zay pedig rendelkezik a baloldalon szokatlan saját koherens gondolavilággal. Talán kettejükből lehetne összegyúrni az ideális baloldali jelöltet. De mivel ez lehetetlen, azért marad számukra az összefogás. Bár normális közvéleménykutatási adatok nincsenek, de a nemnormálisak arra engednek következtetni, hogy kettejük támogatottsága egy visszalépéssel elég lehet az előválasztási győzelemre a második fordulóban. Abban azért van egy tömény irónia, hogy a baloldalon két jobboldali is a legjobb háromba tudott kerülni. 

 Persze, ha valamelyikük esetleg meg is nyerné a választásokat, a háttérben még mindig ott lesz a fáradhatatlan Gyurcsány Ferenc, hogy áldásos tevékenységével mindig készen álljon a hatalom megragadására. Azért, mert nem indul a választásokon, miniszterelnök még lehet belőle, hiszen azt a Parlamentnek nem kötelező a képviselők közül kiválasztania. Ezt Gyurcsány Ferenc egy percre fogja figyelmen kívül hagyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8216629128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása