European Phalanx

A riválisok

2021. szeptember 16. - megamovieboy

miniszterelnokjelolt_vita.png

 A miniszterelnök-jelöltek vitája 2021 Fotó: mandiner.hu

 Eltelt tíz szorgos év az ellenzéki térfélen és elkészült a nagy mű. Az összefogás végre teljes pompájában látható. A biztos ellenzéki szavazó örvendezik. Az öt jelölt pontosan kielégíti mindenki igényeit. Vannak, akik szerint mindegyik zseniálisan tökéletes, vannak finnyásabbak, akik szelektálnának közülük. Most még azonban teljes az öröm, mindenki abban bízik, a neki megfelelő jelölt fog győzni, de legalábbis a nyertes mögé áll be minden ellenzéki szavazó.

 Együtt tényleg csodaszépen mutatnak, de mivel csak egy maradhat, ezért egyenként kell megvizsgálni őket! 

1. Dobrev Klára a baloldal nagy kedvence. A professzionális politikus, mondják róla. Nyilván Brüsszelben a sok feleslegessé vált politikus között kikupálódott, de ha ott mégsem, akkor férjeura Gyurcsány Ferenc osztott meg vele praktikákat. Talán ő a Fidesz tökéletes jelöltje, rá lehet csak igazán beizzítani az Őszödi beszéd kampányt. Amúgy a gazdasági kérdésekhez tökéletesen üres, ügyetlen félrebeszéléssel reagál. 

2. Fekete-Győr András kapta a szimpatikus, igyekvő esélytelen szerepét. Talán a városi fiatalságot próbálják vele megszólítani. Látszik rajta, hogy rengeteget foglalkoznak vele. A sok munka révén, már majdnem normálisnak látszik, ami egy politikustól a legfontosabb követelmény. Most már nem girnyózik úgy folyton, mint aki legszívesebben a következő jointot sodorná. Ez is valami, de van még lehetőség a fejlődésre. Amúgy a Momentum a külföldi beavatkozás állatorvosi lova. Idegen pénz, külföldről idecsődített, a magyarságról alig valamit tudó fiatalok, kiegészítve a belvárosi magyargyűlölőkkel, meg a múlt század rosszabb periódusaiból származó felmenőkkel megáldott megbízható káderekkel.

3. Jakab Péter aki Jobbikos létére balos lett. Ez az igazi pávatánc, mikor valaki egyszerre próbálja begyűjteni a vidéki jobb és baloldali szavazóinak a voksait is. Ennek köszönhetően nem is nagyon tudni a programjáról, de azért a nagyotmondási versenyből ő sem maradt ki, durván tenne rendet egy győztes választás után. Tőle egyértelműen tartanak a hópihe liberálisok, csakis a vidéki szavazatok átirányítása miatt került közéjük. Amúgy a Jobbikot eleve kamu széljobbnak tartottam, inkább politikai haszonlesők, akik mindig a könnyű munkát keresik. Jakab szuperképességei, hogy jól tudja a kormányt szidni és képes bográcsban paprikáskrumplit készíteni. A probléma ezekkel, hogy erre a lakosság 95%-a is bizonyosan képes és nem kell nekik hozzá busás állami fizetés, meg képviselői mentelmi jog.

4. Karácsony Gergely a másik valódi esélyes Dobrev Klára mellett. A szerencsétlen értelmiségi kinézet ügyesen leplezi, milyen jó ügynök is ő. Első komoly feladata a középutas LMP balra lökdösése, majd ennek sikertelensége után kettészakítása. Ezt olyan jól elvégezte, hogy jutalma egy belvárosi polgármesteri tisztség, majd egy főpolgármesteri cím lett. Itt aztán kedvére bizonyíthatott, mondhatjuk megmutathatta oroszlánkörmeit. Ugyan ilyesmi nem történt a részéről, de szépen fedezte többek között a parkolási-gate ügyet, ezzel bizonyítva megbízhatóságát és hűségét. Ezen kívül még az elvakult rajongói is csak általánosságokat tudnak mondani arról, miért is lenne ő jó jelölt.

5. Márki-Zay Péter a jó útra tért díszfideszes. Hódmezővásárhelyi polgiként azt sikerült bizonyítania, hogy tud győzni függetlenként, ami a hős státuszt garantálja számára a baloldalon. De mivel minden áruló örökre gyanús marad, valódi támogatást semmilyen párt részéről nem kap. Legalábbis Molnár Gyula távozása után az MSZP-t nehéz pártnak tekinteni. Egy valódi vitában még mindig ő lenne a fénylő csillag a mezőnyben, de a tökéletesen felkészített vetélytársakkal szemben ez önmagában, csapat nélkül kevés lesz. Az ő szerepe jobbról támadni a Fideszt, a bizonytalan jobboldaliakat balra húzni. 

 Talán a legérdekesebb, hogy Paul Lendvay Dobrev Klárát, míg Bajnai Gordon Karácsony Gergelyt támogatja. Nehéz eldönteni, ez mit jelent, de van olyan értelmezés is, hogy ez a bizonyíték, kettejük közül édesmindegy ki marad talpon. Bár Bajnai feltűnése azért érdekes, mert őt a baloldal egyszerűen cserbenhagyta, miután miniszterelnökként oltotta az általuk felgyújtott tetőt. Ha nem kap ezért pénzt, akkor a baloldalon szokásos Stockholm-szindróma lehetősége merül fel nála.

 Karácsony a legnehezebb ellenfél, mert annyira jól adja az ütődött Surdát, hogy az erősebb támadások hatására még megsajnálják. Annyira színtelen-szagtalan, semmilyen, hogy nehéz rajta fogást találni. Tényleg annyira szerencsétlen, hogy még a jogosítványt sem volt képes megszerezni. Talán a gyenge pontja az eddigi teljesítménye, de megint csak nehéz az általa elvégzett semmibe belekötni. Talán lehetne érvelni azzal, hogy megint a sodródó komp-ország leszünk, vagy még inkább a brüsszeli marxista baloldal helytartója lesz mindössze.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1816690886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.09.17. 07:48:20

Amatőr színjátszó köri szintű produkciót láthattunk a magyar politikai teletabik előadásában. Az színmű címe: Dombocskalakó.
süti beállítások módosítása