European Phalanx

Karácsony tényleg alkalmatlan

2021. október 08. - megamovieboy

stop_1.jpg

 Fidesz óriásplakát

 Bombameglepetés az előválasztás szünetében. A már lassan egy évtizede építgetett jelölt, nyerő helyzetből bukott hatalmasat. 

  1. Bedőlt Márki-Zay Péter feltartott kezeinek, mármint, hogy ő biztosan visszalép Karácsony javára
  2. Karácsony nyeregben érezte magát és további kampány helyett, elkezdett miniszteri posztokat osztogatni, MZP-nek is
  3. Kijelentette ő aztán nem lép vissza, de közben elkezdte felhúzni maga mellé MZP-t. Egymás mellett akartak szerepelni a szavazólapon, ami ravaszságot sugallt volna, de inkább csak abszurd volt 

 Egy hét alatt ennyi buta hibát elkövetni valóban elképesztő. Lehetne egyenként elemezni, melyik lépése milyen reakciót szült a baloldali szavazók között, de a végeredményt elnézve felesleges. A Fidesznek igaza volt, Karácsony tényleg alkalmatlan.

 A baloldal megint nem fogja megérteni, mekkora blama ez nekik, hogy egy középszerű fideszes káder a konszenzusos csodajelöltet ilyen könnyen legyőzte. A ráadás, hogy ehhez szinte nulla háttere volt, szemben Karácsonnyal. Ahogy a Fidesz mondaná, Gyurcsány embere megbukott, a statiszta lépett elő főszereplővé.

  Tíz éve nyomja a globalista média az összefogás fontosságát, ügyet sem vetve Gyurcsány elutasítottságára. Az agymosás sikerült, mert Gyurcsány, most a felesége révén megint csak részese a nagy összeborulásnak. Sőt, már a liberális kemény mag is Dobrev fantasztikus politikusi képességeiről beszél. (Sajnos hozzám nem futnak be azok a csatornák, amikből ők tájékozódnak.) 

 Itt jött a képbe a Fidesz kampánygépezete. Úgy néz ki, nem csak a jobboldaliakat sikerült Karácsony megállításának fontosságáról meggyőzni. Amiben Márki-Zay következetes volt, az a Gyurcsány ellenesség. A Fidesz plakátjai, reklámjai éppen ezt támogatták meg. Ebből az a következtetés adódik, hogy a baloldal különösen fogékony a propagandára, ez esetben az ellenoldaléra is.

 A Fidesz szerencséje, hogy a baloldali szavazó nem képes megérteni, hogy nem csak Gyurcsány elutasítottsága magas, hanem a pereputtyáé, a spanjaié, de még a háziállataié is az,  semelyikre sem akar a döntő többség leszavazni. 

 Viszont Magyarországnak egy orbitális mázlija lenne, ha egy alapvetően jobboldali politikus tudná maga mögé állítani a baloldal Gyurcsányfóbiás részét, sőt esetleg le is győznie őt magát. Persze, akik most mögé állhatnának: LMP, MSZP, Momentum, mind politikai kalandorok, azaz megbízhatatlanok. Másrészt azért MZP nincsen egy szinten Gyurcsánnyal, hiszen arra születni kell. 

 Még mindig igaz, Magyarországon nem valamiért, hanem valami ellen kell politizálni. MZP egyszerre politizál Gyurcsány és Orbán ellen, ezért lett ő Gyurcsány végső kihívója. (Bocs, Klára!)

 Összegezve, a baloldal még mindig nem jött rá, hogy az ő ellenségük Gyurcsány és csapata. Így marad az, hogy ha a baloldal nem képes megállítani Gyurcsányt, akkor ezt a jobboldalnak kell megtennie. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9816715032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűz fal 2021.10.08. 18:31:35

Én nem így látom. Az egész előválasztósdi egy szánalmasan rossz valóságshow. Gerikét azért rugták ki a villából, mert egyre több ciki dolog tapad hozzá. Nyelvvizsga hiánya, szabálytalan alkalmazás felsőoktatásban, 40 rabló (tanácsadó), botrányos városvezetés. Értelmesen beszélni, fogalmazni nem tud, kérdésekre válaszolni is csak akkor, ha előre megtanítják neki a válaszokat maguk a kérdezők. Eldöntötték, hogy Gerike olyan ostoba, hogy nincs az a hátszél ami elég neki.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.09. 10:03:05

@tűz fal: Karácsony tragédiája, hogy az MSZP és az LMP voltak egyedüli támogatói, meg persze a külföldi médiahátszél. A bukása mindenki másnak jól jött. Gyurcsány, Orbán és MZP is nyert vele.
Az, hogy már a hátszél sem elegendő, azt jelenti, hogy mégiscsak van ereje a szavazóknak. Sőt, minden elnyomó hatalom kénytelen valamennyi engedményt tenni, különben elbukik. Hazai példa: Rákosi merev rendszere ledőlt, míg Kádár rugalmasabb kiegyezését jobb híján elfogadták. Persze azok a népek, akik mindig is elnyomásban éltek, keményebb rendszert is elfogadnak.
Karácsony kiesésével az ország nem veszített semmit, ez a lényeg.

gigabursch 2021.11.05. 10:40:45

Szánalmas volt, ahogy óriásplakátokon ígérgette ez a takonypoc, hogy "Legyőzöm
O rbánt"
Ez?
Utána valahogy elkussolt...
süti beállítások módosítása