European Phalanx

Márki-Zay, a kiválasztott

2021. október 26. - megamovieboy

marki_zay.jpg

Márki-Zay Péter Fotó:hvg.hu

 Amikor nem választja senki sem az illetőt, akkor ő választja saját magát. Kell ugyan a dologhoz némi szerencse is eleinte, de aztán amint beindul a biznisz, a kiválasztottság tudat egyre erősebb lesz. Persze ezzel szinte minden sikeres politikust megvádolnak és a legtöbbször igaz is ez a vád. De az ritkaság, hogy ez a szemünk előtt alakuljon ki. Márpedig Márki-Zay esetében éppen ez történik. 

 Nézzünk egy régi klasszikus magyarázatot! "Egy az Isten, és Mohamed az ő prófétája." A fából vaskarika esete. A két állítás önmagában nincsen bizonyítva, mindkettőt a másik bizonyítatlan állítás igazolja. Hiszen Istennek van prófétája, a prófétának meg istene. Igazán elegáns megoldás. 

 Nézzünk egy Márki-Zay gondolatmenetet! Az ő megválasztásával az ellenzék megtisztult, kicserélődött. Tehát a megtisztulás az ő érdeme, ennek eredménye az ő megválasztása. Csakhogy! Ha egy gatya tiszta, akkor nem kell kicserélni. Ha meg kicserélték, akkor az újat nem kell megtisztítani. Azaz, saját magának mond ellent a nagy bizonygatás közepette. Ez még hagyján, mert ráadásnak mindkét egymásnak ellentmondó állítása hamis, hiszen abba a gatyába belenézve, bizony látszik, hogy gyurcsányos. Na, ebben viszont semmi elegancia nincs.

  A baloldal megtalálta a tökéletes magyar politikust, akiben nagyjaink legjobb tulajdonságai ötvöződnek. Orbán akarnoksága és Gyurcsány felelőtlensége találkozik egy nagy adag nárcizmussal és küldetéstudattal. Nem véletlen, hogy a húsz év körüli fiatalokat tudta megszólítani. Aki pár választási kampányt megélt, az már ismeri a hordószónokok trükkjeit. Mindent megígérni, mindenkit megvádolni, ellenségképet kreálni és végül felszólítani a végső harcra a szeretet és egység nevében. Ezt persze szinte minden kortesbeszédre el lehet mondani és csak az újszülötteket tudják ilyenekkel fellelkesíteni. 

 Azonban Márki-Zay szerencséje akkora, hogy nem csak ő választotta magát, hanem amikor a Momentum mögé sorolt nyilvánvaló lett, hogy bizony Amerikából is szemet vetettek az ifjú tehetségre. Ezek után nem volt meglepetés, hogy a globalista média és bizonyos civil szervezetek elkezdték elővenni Gyurcsány dolgait. Magyarul megjött a kilövési engedély Ferkóra. Vagy mondhatni, elkezdődött a gigászok harca a bal térfélen: Gyurcsány Soros ellen. Lesznek még izgalmak a választási harcban, ez egyre biztosabb. Mindeközben még Márki-Zayt is fel kell építeniük valahogyan, mialatt ő saját magát amortizálja, Gyurcsány meg aknamezőt telepít köré. Ez a szép kép lehetne akár egy hatalmas mozgalmi freskó témája. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2216735708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.11.05. 12:58:19

Uhh...
Önjelölt messiás...
süti beállítások módosítása