European Phalanx

Néma táj most az ellenzék

2021. november 23. - megamovieboy

ellenzeki_blama.jpg

Fotó:MTI/MTVA

 Emlékezzünk meg az idei októberi megemlékezésekről! Míg a Fidesz átmozgató edzést tartott a minimum 70.000 főben megjelenő híveinek, addig az ellenzék egyesült része az előválasztást akarta megünnepelni. A 3.500 körüli létszámból kivonva a pártok vezetőit és az aktivistákat, marad 2000 önfeledten ünneplő, tömegnek azért egy nagy eseménynek szánt rendezvényen mégsem  nevezhető, leginkább DK-s nyugdíjaskorú polgár. Na, ez az amire nem számítottak a szervezők. Hiszen az előválasztáson 800.000 szavazó vett részt. Mondjuk Budapesten, Pest megyében ebből legalább volt 300.000, amiből ha az ötödrésze elmegy, akkor már 60.000-es tömeg lett volna. De nem volt.

 Ennek oka, hogy nem volt okuk arra, hogy ünnepeljenek. Az előválasztás szavazótáborát három részre lehet osztani. Mivel Dobrev vereséget szenvedett, ezért az ő híveinek nem volt miért ünnepelniük. Karácsony Gergely nyerő pozícióból lépett vissza, az ő szavazótáborának volt az okuk legkevésbé örömködni. A végére hagytam a rejtélyes szavazókat, akik eldöntötték a választás kimenetelét, de senki sem tudta kik ők és honnan kerültek elő váratlanul a második fordulóra. 

 Az ellenzék bevallása szerint az interneten aktivizált fiatal szavazók, ezúttal nem kaptak aktivizálást, így otthon maradtak. Ebből is látszik, hogy felettük nincs hatalma az ellenzéknek, tehát nem ők szólították meg őket, hanem más erő. Kissé komikus, hogy a demokratikus ellenzék agytrösztje a fentieket nem volt képes megérteni, kielemezni, így lett a Fidesz diadalmenetéhez képest kudarcos az ő rendezvényük. Mondjuk ez jelent olyasmit is, hogy az ellenzék nem nagyon van képben a nagyobb folyamatokról. Ebből következik, hogy nem az ő zsenijük fogja eldönteni a választást, hanem a rajtuk kívül álló erők. Az, hogy elcsendesedtek mutatja, hogy az események váratlanul érték őket és most új forgatókönyvet kell kidolgozniuk a sebek nyalogatása közepette. Meg persze az örökös baloldali helyezkedés, lökdösődés is lassítja a munkájukat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6616763092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása