European Phalanx

A törések metszéspontja: Ukrajna

2022. február 25. - megamovieboy

ukrajna_war_1.png

Orosz rakétatámadás Ukrajnában Fotó: Ukrán kormányhivatal

  Nagyon mérges vagyok a háború miatt, amiben bizony mind a három fél benne van. Az amerikaiak tényleg tudták előre a terveket, más kérdés, ellene nem tettek semmit. Talán emiatt lehetett 'farkast kiáltásnak' gondolni a kommunikációjukat és a Donbaszi bevonulással letudva látni az orosz fellépést. Sajnos nem, megkaptuk a háborút, amit senki sem akart Európában.

 Az oroszok álláspontja egyértelmű, megvédeni az ukrajnai oroszokat a fizikai fenyegetés és a nyelvtörvény ellen és megakadályozni az amerikai felvonulást. Mivel Ukrajna keleti  fele tényleg Oroszország része volt, azaz mélyen benyúlik az orosz területekbe, gyönyörű támadási lehetőséget biztosít közvetlenül Moszkva irányába a nyílt sztyeppén keresztül. Hátrébb szorítják most az ukránokat és elpusztítják a haderejüket. Ezzel vagy tíz évet biztosan nyernek. Az egyszerűség kedvéért a grúz megoldást játsszák el újra.

 Az ukrán embereknek sosem volt igazán a kezükben a saját sorsuk. Az elmúlt harminc év is csak azt mutatja, hogy a lehetőségekkel sem tudtak élni. Ráadásul a megosztott társadalom remek terepet adott az oszd meg és uralkodj akcióknak. A 2014 óta regnáló kormányok már nyomokban sem képviselték az ukrán emberek érdekeit. Szabad kezet adtak a szélsőséges milíciáknak, majd az orosz ellenállásra válaszul a hadsereget vetették be. A nyelvtörvény újabb támadás volt leginkább az oroszok ellen. Az EU-t a gázcsap elzárásával fenyegették meg, Magyarországot lerohanással, az oroszokat meg atomfegyver kifejlesztésével. A saját polgáraik ellen folytattak háborút, miközben elidegenítették Európa nyugati részét és felhergelték az oroszokat. Tökéletesen megágyaztak egy orosz támadásnak. Ilyen vezetése egy banánköztársaságnak nincsen.

 Végül a legsunyibb banda, jó szokásukhoz híven az angolszászok. Megpuccsoltak egy demokratikusan megválasztott kormányt, majd a bábkormányaik elkezdtek izmozni az oroszokkal. Sajnos azt kell mondjam a tervük eddig tökéletesen működik. 

  1.  Az oroszokat rátolták Kínára
  2.  Az oroszokat világbűnbaknak kiáltották ki
  3.  Ellehetetlenítették az EU-orosz kapcsolatokat
  4.  Ezzel az EU energiapolitikája megrendült, amit majd az amerikai cégek pótolnak
  5.  IMF hitel Ukrajnának, amiért cserébe amerikai fegyvereket szállítanak. 

 Az amerikai beavatkozás egész Európának kárt okozott. Szinte természetes, hogy a hozzájuk végig kitartó ukránok szenvedik el a legnagyobb károkat. A Krímet és Donbászt már elveszítették. A gazdaságuk haldoklik, a tőke már rég elmenekült. A maradék kevés pénzből fegyverkeztek, ami most ég el a csapások során. A lerombolt városok, az emberveszteség és a soha vissza nem térő menekültek hada garantálja, Ukrajna soha nem lesz már az, mi lehetett volna. Eközben az USA mindkét felén vastagon megvajazza a kenyeret. Úgy gyengíti riválisait, hogy közben még anyagilag is jól jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7417765886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.02.25. 15:48:13

Időközben a szélliberál blogok szélliberál megmondói olyan jól teljesítenek, hogy lezárták a kommenteket.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.02.25. 18:01:46

Az ukránok teljesen ostobák.Amikor először felültek a jenki rizsának, elvesztették a Krímet. Az oroszok a világ végezetéig fizették volna a bérleti díjat a hadikikötőért, de nekik nem volt elég a baráti apanázs, nekik a jenki ígéretek szebben hangoztak. Pedig ugyan ezek a szirénénekek szóltak 56-ban meg 68-ban is. Lehet, hogy olvasni sem tudnak.

A két fél között pont annyi a különbség, mint egy titkosszolgálati tiszt, meg egy komikus között. Az egyik pontosan tudja mit csinál, és mik lesznek a következő lépések, a másik meg úgy viselkedik, mint egy bohóc.

Az orosz álláspont érthető, és elég türelmesek is voltak a bárgyú öcsikével, hogy legyen ideje felismerni, hogy ki kivel van. Csakhogy az öcsike kezet emelt a patrónusra, és még fenyegetőzött is. A szemtelen kölyköket szájon szokták vágni arra felé, hogy tudja a szabályokat. Majd most talán megérti.
süti beállítások módosítása