European Phalanx

Reméljük, ez már az EU mélypontja

2022. május 10. - megamovieboy

kirill.jpg

Kirill pátriárka Fotó: IGOR PALKIN / AFP

 Ez csak egy emlékeztető bejegyzés. Ezen elemezni nincs mit.

 Kirill pátriárka elleni szankcióknak már az ötlete is annyira abszurd, hogy ilyet csakis az Európai Bizottság találhatott ki. Pontosabban mondhatott ki, a szellemi szerzőknek ők kevesek.  Ezzel elérték a Kínai Kommunista Párt szellemi nívóját. Ők azok, akik megtiltják egyes tibeti vallási vezetőknek az újjászületéshez való jogát. Meg persze kitiltják a Dalai lámát. Az EU meg kitiltaná az ortodox keresztény vallási vezetőt. Nyilván a görögök is tiltakozni fognak, hiszen a tisztség viselője eredetileg a görög Bizáncból menekült el a török támadás miatt és került végül Moszkvába. 

 Lehet úgy is nézni, hogy a nagyhatalmak beleszólnak a vallások dolgaiba. De akkor hol marad a vallásszabadság? Aztán ezzel csak egy újabb okot adnánk az oroszoknak a nézőpontjukból vallásilag is szakadárnak tartott ukránokkal szemben. No persze, mintha éppen ez lenne a cél. Mi jöhet ezután? Az EB felszólítja a pápát, hogy hirdessen keresztes háborút? Újra csak azt látjuk, az értékekre való hivatkozás üres duma. A nagyhatalmak lépései nem kímélnek sem embert, sem Istent. A még több hatalom az egyetlen, ami nekik számít.

 Hoppá, naná, hogy az amerikai pápa már aktivizálta is magát. Ferenc pápa figyelmeztette Kirillt, hogy ne váljon „Vlagyimir Putyin ministránsává”. Nyilván a barátságukra tekintettel szólt be neki.

 Azt, hogy a világ fejlődik felejtsük el! A technológiai tudás növekszik, de az emberek maradnak ugyanolyanok, mint amilyenek 10.000 éve is voltak.

  A nyugat egyszer már elkövette azt a hibát, hogy egy keresztes hadjáratban megtámadta a keleti kereszténységet. Ennek következménye volt, hogy az később nem tudott ellenállni az Oszmán Birodalomnak. Karthágó, Alexandria és Jeruzsálem után újabb keresztény centrumot veszítettünk el, mely azonban Moszkvában újjászületett. Ne akarja a nyugat megint elkövetni ugyanazt a hibát, ami már egyszer végzetesnek bizonyult! 

 Voltaképpen a magyar kormányzati érdekeket nem is említettem. Az első a kereszténység védelmezése szerep. Ebbe tökéletesen beleillik a vétó belengetése. A másik pedig a Balkán keleti felén futó kereskedelmi útvonal biztosítása, hiszen olyan ortodox országokon megy keresztül, mint Görögország és Szerbia. Az ottani emberek szemében a vétó egy jó pont Magyarországnak. Ennyit az elszigetelődésről.

 A téma másik oldala, hogy Nyugat-Európa nem nyerne a kitiltással semmit, ahogyan az oroszok sem veszítenének. Elvi harcot vívni egy fontos keresztény felekezet vezetője ellen nem jó ötlet. Még ha a személlyel magával esetleg problémák is vannak, a címet mégis tiszteletben kell tartani. Mellesleg nyugaton is megáldották az Irak ellen vonuló nyugati katonákat, nem kell a kettős mérce!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1717828503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.30. 12:32:19

A celebpápa ismét bemutatkozott...
süti beállítások módosítása