European Phalanx

A letérdelés kultúrája

2022. június 05. - megamovieboy

 

hungarian_fan_kids.jpg Megint jöttek, megint térdeltek és megint ki lettek pfújolva érte. Persze megint nem értik. Pedig három és plusz egy oka is van ennek a nyugaton érthetetlen jelenségnek. 

 1. A keleti blokk nem volt részese az afrikaiak rabszolgaságba taszításának. Nem volt részük sem a rabszolgavadászatban, sem a rabszolga kereskedelemben, sem a rabszolga tartásban. Így ezeket nem is lehet számon kérni rajtuk. 

2. Európa nem volt részese a felszabadított rabszolgák elnyomásában.

3. Az előbbiekből táplálkozó revansista fekete mozgalmaknak sincsen semmiféle jogosultsága Európában. Főleg nem a fehérellenességre épülő fekete mozgalmaknak, mint a BLM, vagy ennek mainstream formájának, a cancel culture-nek. Nyilván nem asszisztálunk egy a fehér ember kultúrájának eltörlését megcélzó mozgalomnak.

+1 Hogy ezeket mégis rajtunk kérik számon a nyugatiak, annak oka a gyarmatosító birodalmi gőg és a keletiek lenézése. Meglehetősen visszás, hogy a minket lenézők követelik a tiszteletet egy fehérellenes rituáléhoz. És amikor kifejezzük nemtetszésünket, akkor elmaradottnak mondanak minket. 

 Mellesleg ez okozta a legutóbbi angliai mérkőzésen a rendőrök indokolatlan támadását a magyar szurkolók ellen. Erre volt reakció, főleg a magyarok mellett ott levő lengyelek ellentámadása, mely menekülésre késztette a rendőröket.

 Az ott élő, dolgozó kelet-európaiak másodrendű embernek tekintése komoly feszültség Angliában, ami ellen az ottani kormányzat már propagandával igyekszik időnként fellépni, de ez egyelőre nem javított a helyzeten. Főleg visszás, hogy brit állampolgársággal rendelkező, angolul anyanyelvi szinten makogni  alig tudó, a világ másik feléről szalasztottak magukat kompenzációs gyakorlatként a keletiek fölé képzelik és ezt rendszeresen éreztetik is velük. Főleg amikor munkahelyen ilyeneket helyeznek a képzettebb kelet-európaiak fölé, ami remek alkalmat ad nekik a túlhatalommal való visszaélésre. Ezzel a fehér britek is tisztában vannak, de a birodalmi mentalitás nekik is az alapelemük, így hiába értik a helyzet visszásságát, nem tesznek ellene semmit. Bár, éppen a fenti esetnél tökéletesen megértették a 'magyar' szurkolók reakcióját és a saját rendőreiket gúnyolták, sőt angol híradások szerint az angol közönség megtapsolta azt a bizonyos térdelés-ellenes táblát. Tipikus eset a nép és a hatalom ellentétének, amikor valamiért a nép tapsol, azért a rendőrök támadnak. 

 Ezek után megint jöttek, megint térdeltek, megint ki lettek pfújolva és megint hisztiznek miatta. Sok víz fog még lefolyni a Temzén, mire képesek lesznek a fejlődésre. Talán majd egyszer megértik, hogy a térdelés a fehér ember elleni rasszizmus kifejezése és ezzel megsértik a fehér szurkolókat. Természetesen addig is álságos módon a rasszizmus elleni harc jó ügyére hivatkoznak, miközben egy voltaképpen rasszista megnyilvánulást tesznek.

 Külön dicséret a magyar szervezőknek, hogy most már 36.000 gyermekszurkolóról beszélnek nyugaton! Meg persze a gyerekek jólneveltségét mutatja, hogy a himnuszokat csendben hallgatták meg és csak a letérdelést fújolták! :D

 Jó lenne, ha a sportból végleg kiirtanák a politikát! A jóemberkedéssel az alapvető probléma, hogy olyan precedenst teremt, melyet a szerintük nem jóemberek kihasználhatnak, vagy ha nem, akkor megint a szokásos liberális kettős mércénél vagyunk.  Összegezve, ahogyan egy hozzászóló megfogalmazta:  "A futball régen tökéletes elmenekülés volt a mindennapok elől. Hiányoznak azok a napok."

 Ne feledjük, a dogmatikus jóemberek meggyőződéssel vallják, akinek nem tetszik a térdelés, azok a feketéket legyilkoló nácik! Ennyire fanatikusan nemgondolkodókkal még sok probléma lesz

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3617848631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.05. 13:36:06

Mind szép és jó, de Európa kellős közepe nem Kelet!

Egyébként meg nyasgem a sok hülye térdelgető kreténnek.

tűz fal 2022.06.05. 14:28:57

Nekik sem tetszik ez, csak lenyomták freudi mélységekbe. Ami nyugaton folyik, az orwelli, a "szabadság" paródiája, az eredménye pedig Stockholm-szindróma. Ezek a térdeléses, szivárványos stb. rituálék arról szólnak, hogy lehúzzák az embereket kritikátlan majmok szintjére.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.07. 11:45:39

A jóemberkedés üres színpadi előadás. A JÓ EMBERSÉG transzparenciafüggetlen együtt érző segítségnyújtás. A térdelés kit segít fel és honnan?

Az értékek helyretételéhez szükség lenne, hogy mindenki menjen haza. És ha ez megtörtént, és mindenki ott dolgozik, ahol kitanították, akkor mindenütt szembesülnek a népek azzal, amit az asztalra tettek. A franciák a gyarmataik nélkül albán szintre esnének. Az angolok és németek a vendégmunkásaik nélkül belefulladnának a saját mocskukba, de a kórházaik is eléggé megsínylenék. A sofőrhiány jól rámutat az élősködő természetükre.
És hogy az ostobaság még jobban kiteljesedjen, bevezetik az olajembargót. Jó példája a jólétben teljesen meghülyülésnek. Ha mondjuk Putyin tényleg olyan gátlástalan gazember lenne, amilyennek beállítják, most elzárná a vezetékeket. Ha úgy sincs rá szükségetek, akkor nem küldünk. Kb. egy hétig sem bírná az EU gazdasága, viszont az olajhiány egekbe emelné a jelenlegihez képest is az olajárakat. Egy hónap alatt megkeresnék az egyébként egész éves bevételüket. Na ettől aztán biztosan a kardjukba dőlnének.
Ja nem, azt hiszem mégsem.
süti beállítások módosítása