European Phalanx

Népnevelés nyugaton

2023. február 03. - megamovieboy

budapest_jarvany_utan.png

  A mozifilmek, játékok, képregények sok esetben nagy hatással vannak a fogyasztóikra. Pl. A keresztapa egyes dolgai menővé váltak, mint a piknikes fogadás a természetben. Ezt persze a mindenkori hatalom igyekezett is kihasználni, jellemző a Hitlernek bemosó Szupermen, vagy Amerika Kapitány képregények. Abban is van igazság, hogy a régebbi amerikai filmekben nélkülözték a fekete, vagy ázsiai karaktereket.

 Nagyjából pozitív népnevelés A dolgozó lány, amiben egy alsóbb osztályból való iskolázott, de lehetőséget nem kapó ambiciózus fiatal nőről van egy tanmese. A főnökei nem veszik komolyan, a lehetőség helyett felkínálják egy kétes üzletembernek. Amiből persze nem kér és még meg is leckézteti őket. De a sztori csak itt kezdődik és a nagy ellenfele az új főnöknője lesz. A lényeg, hogy a tanulás és a törekvés némi vakmerőséggel meghozza a gyümölcsét. Van benne kiégett bróker, csalfa latino macsó barát stb.  De gondolom sokan látták ezt a klasszikust.  Így utólag feltűnő, hogy mindenki fehér... Van benne tanulság, meg szórakoztató is, persze nem egy "nagy" film, de egynek teljesen vállalható. Ezt sikerül a mániákus woke propagandának tönkre tennie.

 Első példa: Tőrbe ejtve - Az üveghagyma. Az első részben a pozitív szereplő egy latino bevándorló ápolónő. Amivel semmi gond nincsen, de lehetett sejteni, hogy ha az sikeres volt, akkor a folytatásban eljött az idő túltolni a woke mániát. Tehát a második rész elejétől egyértelmű, hogy ha egy woke filmben két hetero fehér férfi van, akkor minimum az egyikük a tettes. Lehet izgulni, hogy melyikük, azonban még a film fele előtt meghal az egyikük. Onnantól tudjuk ki a főgenya és már csak az indíték és az elkövetés módjának kibogarászására várunk. Ideológiailag képzetteknek esetleg gyanús lehetett még a szalonképtelen módon náci kiszólásokkal operáló influenszer is. A végső konklúzió, a fekete nő és a meleg nyomozó jó ember, az újgazdagok meg mind gonoszok. Sajnos meglehetősen ügyesen van csomagolva, hogy már készüljön a harmadik rész.

 Második példa: The last of us sorozat 3. rész.  A nyolcvan perces epizódból ötven perc egy a történet szempontjából másodlagos szálra megy el, amit kibontva öt perc alatt le lehetett volna zavarni. De nem tették, mert két homoszexuálisról volt szó és ezért úgy érezték, hogy nevelő célzattal ezt nekünk ötven percen keresztül kelljen néznünk. Akinek ez a pofátlan időhúzás/propaganda nem tettszik, az meg nyilván egy homofób náci. Ez már tényleg pimaszság, hogy megtesznek olyat, amit egy normális sorozatban nem tehetnének meg, mert szétfikáznák a nézők. Jogosan. Előfordul más sorozatban is töltelékrész, de meg lehet azt is jól csinálni. Sőt, a Babilon 5 első évadának minden epizódja töltelék volt, de mégis ezzel alapozták meg a további évadokat. Ezzel szemben, itt meg kaptunk egy nyálasan csöpögős Disney drámát. És közben jóindulatúan vártuk végig, hogy legyen valami értelme. Ez volt a felháborító maflás, hogy átvertek minket. Ha ugyanezt egy turbókeresztény, naponta háromszor imádkozó házaspárral adják elő, ugyanolyan bosszantó időpocsékolás lett volna.

 Legyen egy pozitív példa is.. A sárkányok háza egyik szereplője meleg, de megegyezik a leendő királynéval, hogy házasságuk esetén ez nem probléma, mindenki intézi magának a szerelmi ügyeit. Nyilván mindkettőnek van partnere, de nem lesz attól a sorozatban fontosabb valaki, vagy nagyobb igaza, mert nem heteroszexuális. Meg aztán ott egy homoszexuális gyakran normálisabb, mint a többi különféle beállítottságú szereplő, beleértve a heterokat is.

 Valamikor még lehetett fontos témának mondani a homoszexualitást. De ez nem most van. Annak idején a Smaltown boy klip tényleg normálisan mutatta, milyen az, ha valakit kirekesztenek. Vagy akár a Philadelphia is fontos film volt az AIDS terjedésének korai szakaszában. Volt valós mondanivaló. Manapság azonban ezeken már túl vagyunk. Most ezeket a témákat a képünkbe tolni irreleváns. A woke mögött álló hatalom eljutott arra a pontra, hogy demonstrálja az erejét.  Itt már nem kiállnak valamiért, vagy felhívják a figyelmet, hanem ez már Sztálin elvtárs figyelmeztetően feltartott ujja, miközben hamiskás mosollyal azt dörmögi: Nono barátocskám! A mi ideológiánk a legfőbb jó, ugye nem gondolsz mást?

 Dehogynem gondolok. Sztálin meghalt, a tanítványainak elkergetését még a Vörös Hadsereg sem tudta megakadályozni. Ezek a túltolt kurzusművek gyakran becsődölnek, mint a mostanában a válság felé menetelő Marvel szuperhősös filmek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3418039566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.02.06. 10:04:44

Ezekből egy centit se láttam.

A meleg egy hőmérsékleti viszonyszó.
Szerintem te a buzi szót próbáltad elcsalni.
süti beállítások módosítása