European Phalanx

A tank, ami nincs

2023. február 16. - megamovieboy

leopard2.jpg

 Holland Leopard 2A6 Fotó:wikipedia

 Egy Rejtő Jenő jellegű burleszk vígjátéknak lehetne ez a címe, de a valóságban egyáltalán nem vicces, ami történik. Már az ukrajnai háború elején olyanokra gondoltak a magyarok, hogy a nyugat védőbástyájának szerepe nem fog jutalmat kapni, inkább területek elvesztéséhez fog vezetni. Valamint a nyugat bíztatása és eszmei támogatása semmit sem jelent. 

 Az egész háború elejétől azzal hitegeti a nyugat Ukrajnát, hogy ad majd annyi támogatást, amivel visszaszerzik a 2014 előtti területeiket. Ez az indok, amiért az ukránok harcolnak, különben békét is köthetnének. Ehhez támadó hadműveletek és támadó fegyverek kellenek. Ukrajnának a hadiipara romokban, fegyverek terén teljes mértékben a nyugat segítségére szorul. Tehát a nyugatnak támadó fegyvereket kellene adnia, közöttük tankokat Ukrajnának. Amikor 150.000 orosz volt ott, akkor 300 tankot kértek. Most jött 300.000 újonnan sorozott, kikkel háromszor annyian vannak, tehát kellene háromszor annyi, azaz 900 tank. De mi van, ha az oroszok mozgósítanak még félmillió katonát? Ellenük már még kétszer annyi, azaz 1800 tank kellene. Ennyit Nyugat-Európa papíron esetleg hadrendben tart, de valóban bevethető állapotban jó ha a harmada van. A nyugati ígérgetés nem több, mint pelyva a szélben. 

 Gondolnánk, hogy de ott az USA, majd ők küldik a csodás Abrams harckocsikat. Minő meglepetés, ők mindenféle hivatkozás okán, inkább építenek egy lebutított speciális változatot, aztán majd fél év múlva már küldik is.  Eredetileg egyáltalán nem akartak küldeni, mert bonyolult a szervizelésük, túl sokat fogyasztanak, meg hasonlók. Azóta ugyanezt előadták a F-16-os vadászgéppel is, hogy a végén az jött ki, szerintük inkább a Gripenek lesznek a jó választás az ukránok részére. Mekkora marketing szöveg lehetne ebből: Vegyen Gripent, az amerikaiak is ezt javasolják, ha bajban vagy! Persze a háttérben megint az van, hogy ahogyan az USA nem akar lángoló Abramsokat látni Ukrajnában, ugyanúgy füstöt húzó lezuhanó F-16-ost sem akar, ezért tukmálja a nemes feladatot európaiakra. Az már tényleg aprócska kérdés, honnan is lenne már szükséges számban Gripen, amikor összesen épült belőle 260 példány. Ezekből van ami már elhasználódott, valamint nehéz lenne kérni a brazil, a thai, vagy a dél-afrikai légierőtől. A magyar és a cseh gépekre szükség van a NATO kötelezettségek miatt. A svédek diplomatikusan elhajtották az éppen náluk kuncsorgó Zelenszkijt a Gripen kérésével. Máshol meg nincsen ebből a csodából, a történetnek ezennel vége, a labda megint az amerikaiaknál pattogna, akik viszont engedélyezték a szövetségeseiknek a korlátlan F 16 küldést, csak éppen az önkéntesek eltűntek. Még az aggitátor szerepet magára vállaló lengyeleknek is hirtelen szükségük lett a sajátjaikra. Igaz ők már eddig is sok haditechnikát adtak át.

 Ne feledkezzünk meg a címbeli eltűnt tankokról! Miután a franciák és az angolok egy demo századot ígértek Ukrajnának, majd az USA is ígéretet tett, ezzel szépen kiugrasztották a Leopárdot a bokorból. Jöttek is a Leopard felajánlások az alvégről, meg a felvégről, hogy aztán szépen visszavonva magukra hagyják a németeket. Haha, pont azokat a németeket, akik évtizedeken át építgették az orosz kapcsolataikat. A németek elsőként egy századot, majd kilencven darabot ígértek, aztán ebből lett hatvan. De most, hogy magukra maradtak kérdéses mihez kezdenek? Mert ha csak ők küldenek Európából nagyobb számban, akkor azt az oroszok rajtuk verik később le.

 Ez z egész tank mizéria semmilyen nézőpontból nem fest jó képet Európáról. Felelős nyugati! kormányok tesznek felelőtlen ígéreteket, amiket aztán nem tartanak be. És ez még a jobbik eset. Mert az is lehet, hogy rejtett csatornákon az oroszokkal egyeztetve léptek vissza. A harmadik lehetőség, hogy az USA érdekek mentén táncoltatták meg a németeket, vagy csak egyszerűen önös érdekből hozták nehéz helyzetbe Berlint. Na, hol van itt az európai egység? Hol van a nyugat intellektuális, morális felsőbbrendűsége? Ja, jut eszembe, miközben ilyen játszadozások mennek nyugaton, addig a csőbe húzott ukránok halnak meg tucatjával naponta. Bónusz, a nyugat saját magának is súlyos károkat okoz.

 Ezzel szemben az egyszerű, józan, mondhatni paraszti magyar gondolkodás azt mondja, ha ezen a háborún Európa veszít és Amerika nyer, akkor ez egy háború Európa ellen, amiben csak európaiak vesznek részt. Tehát nem fegyvert kell bele tolni, mert magunk alatt vágjuk vele a fát, hanem le kell állítani az egészet de mihamarabb! De nem vagyunk egyedül, mert ezt az EU-n kívül mindenki érti mi történik, még az USA és az oroszok is, kivéve Ukrajnát, neki így sikerült csatlakoznia a nyugathoz. Csak ennyi, elemi gondolkodás képessége és már ellenezzük a háborút. Nyilván agymosottéknál egyszerű a magyarázat, hiszen minden mögött Putyin áll. Lezárva a posztot, akkor miért nem mondják, hogy a tankokkal való kamuzás mögött mögött is az oroszok vannak? Mert szelektíven gondolkodnak, vagy inkább sehogyan sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7118050854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.16. 17:39:55

Megnyugtattál. Már azt hittem, hogy a zorbán áll a háttérben, és az vette rá a Putyint a vajlelkű ukránok molesztálására, hátha bekakilnak, és visszaadják kölcsönbérelt területeinket, ahonnan átfogó támadásban tudnánk lerohanni szlovákiát.De jó, hogy nem így volt, és a Putyin a bűnös, aki azzal kezdte az egész balhét, hogy visszaütött.

gigabursch 2023.02.19. 10:27:56

Csak az a kérdés, hogy miért kell ehhez lemészároltatni fél-egymillió embert, hogy belássák: Nem háborúzni, hanem viselkedni kellett volna...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.19. 13:15:30

@gigabursch: Az alapvetésekkel van a gond. Ahhoz, hogy belásd, hogy mondjuk tilosban parkoltál, tudnod kell, hogy mik a parkolás szabályai. Ha nem tudod, akkor belátni sem tudod, ha nem tartottad be.
Ahhoz, hogy belássák, hogy viselkedni kellene, és nem háborúzni, kellene egyfajta intelligencia, meg némi kultúrális ismeret a viták rendezésének lehetséges módozatairól. Ha ezeket sikerül pótólniuk, néhány generáció alatt, akkor arra is rájönnek, hogy most miért tartja őket állatnak mindenki, akinek az agya nincs kilúgozva élvonalbeli médiával.

Az a rossz hírem, hogy előbb-utóbb minden kiderül. Ahogy Rákosiról is kiderült, hiába éljenezték fénykorában, ahogy az EU tanács korábbi elnökéről az isiászt, a jelenlegiről a vakcina-SMS-t, úgy Zseléről a politikai ripacskodást, Sorosról meg Bidenről a nemzetközi sz@rkavarást jegyzi majd fel a történelem. Súlyos teher lesz ilyen felmenőkkel korrekt emberek között megjelenni a leszármazottaknak, ha egyáltalán felmerül bennük ilyen igény. Persze ha a Biden-kölyök, Kaili, Charles Michel, a gennyes fogtündér, meg a többi retardált politikai szédelgő a mérce, akkor el fognak férni feltűnés nélkül.

gigabursch 2023.02.20. 08:54:53

@F.M.J.:
Sajnos(?) megintcsak nem tudok vitatkozni.
Az a helyzet, hogy ahol az érdekérvényesítésnek ez az egyedüli ismert módja, ott túl sok jót nem vérhat az ember.
Jó darabig.
MAjd néhány vérzivatar után talán okosabbak lesznek.
süti beállítások módosítása