European Phalanx

Puff neki, most meg a svédek a legfontosabbak

2024. február 23. - megamovieboy

jas_39_gripen.jpg

 Csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi van! Eddig azt mondták, Ukrajna a világ közepe, ott fogják legyőzni a gonosz seregeit. Ez ugye jó hír. De ha már legyőzték a gonoszt, akkor mi szükség a svédekre? De ne is ragadjunk le egy logikátlanságnál, amikor van nagyobb bukfenc is. Most van szükség a 140 milliós Oroszország ellen a svédekre, mikor a hidegháború idején a 230 milliós Szovjetunió mellé még hozzáadhatjuk a 80 millás keleti blokkot is, de akkor még lehettek semlegesek? Hruscsov és Brezsnyev kevésbé volt félelmetes, mint Putyin? Ilyenkor jön a, de hát megtámadta Ukrajnát érv. Egyrészt Ukrajna annyival volt jobb Oroszországnál, azaz kevésbé fenyegető, hogy nincsenek atomfegyverei, meg arányaiban kisebb a hadserege és zavaros káosz volt belül. Másrészt ez a háború alapból egy ukrajnai ukrán-orosz törzsi villongásból indult ki, ami nem lehetséges Svédországban, mivel náluk ehhez nincs elég orosz. (Jó, van más, de ahhoz az oroszoknak nincs közük.) Harmadrészt, a Szovjetunió megtámadta és megszállta Afganisztánt, azaz veszélyes lehetett bármely szomszédjára.

 Miután mindenki tisztában volt vele, hogy a magyarok nem fogják megakadályozni a svéd csatlakozást, emiatt az egész nyomásgyakorlás parádé a kisdisznós nemvárok viccre emlékeztetett. Főleg, hogy az orosz erők Ukrajnában vannak lekötve, igencsak váratlan lépés lett volna, ha a sarkkörön át benyomulnak Svédországba. Az egészben az volt a valóban problémás, hogy az amerikaiak kéretlenül beleokoskodtak a magyar-svéd kötélhúzásba, miközben az nélkülük is egy megállapodással ért volna véget. Az egész értelme, hogy a Magyarországról szóló fantázia eposzt, amit a nyugati média ad elő hírek helyett, egy újabb fejezettel bővíthették. Ha nem kontárkodnak bele nyugatról, hamarabb vége lett volna az egész balhénak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2218337607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.02.23. 13:37:28

S amikor kisült, hogy akkor "kéne néhány Gripen is", akkor dőlt ki végleg a bábszínház oldala.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.02.25. 19:03:58

Azért érzek némi orcárapottyanást jenki részről. Ide jöttek delegációval észt osztani, de annyi sem volt nekik, hogy legalább ne panaszkodjanak, hogy sc/kb le se sz@rták őket kormányrészről, és nem fogadta őket senki, csak a kancsal köcsög ment eléjük örömködni. Ha legalább hallgattak volna, talán lett volna egy olyan látszat, hogy idejöttek, leadták az elvárásokat, és máris minden megy a maga rendjén. Így viszont úgy látszik, hogy eljöttek túristáskodni, és ettől függetlenül a svéd minelnök kanosszája, meg némi kiengesztelő vadászgép-üzlet után megenyhült a Zorbán.

Azért nem alakulnak rosszul a dolgok. Régen ügyeltek rá, hogy a gazemberkedéseiknek legyen valami jószándéknak eladható kicsengése. Később már nem figyeltek ilyen részletekre. Szívbaj nélkül leplezetlenül ugatnak bele más országok belügyeibe, de evvel a mostani húzással szintet léptek. Már az irányukba megnyilvánuló ignorációt sem próbálják titkolni, pedig jót tenne a homlokzatuknak. A következő lépésre is kíváncsi vagyok. Talán elkezdenek dicsekedni az északi áramlat felrobbantásának technikai nagyszerűségével, hogy azzal mint reklámmal próbáljanak mélytengeri robbanóanyagot eladni?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2024.03.02. 10:39:26

@F.M.J.: Az szinte mellékes, hogy a beavatkozással éppen ellentétes hatást értek el, mint az állítólagos cél. Elkezdődtek a tárgyalások, hogy majd a végén megszavazzuk a svédek csatlakozását. Beavatkoztak a jenkik, mire a svédek gondolhatták, ezzel előnybe kerültek. Mire a magyarok bebizonyították, hogy akármeddig elhúzzák, az amerikaiaknak nincsen befolyásuk. A svédek ezt belátták. Erre az USA még a megegyezést közvetlen megelőzően különféle cirkuszi dolgokkal állt elő, még meglovagolva az általuk vitt narratívát. Eközben Magyarországon béke és nyugalom, mindenki tudta, hogy idő és megegyezés kérdése az egész ügy. Az amerikai cirkusz nekünk csak egy vicc volt.
süti beállítások módosítása