European Phalanx

Párizs megszégyeníti Európát

2024. július 30. - megamovieboy

paris.jpg

 Elsőre próbálja az ember viccesre venni a párizsi Olimpia megnyitóján történteket. Minket még itt keleten is hozzászoktattak már ehhez a látványhoz, bár igyekeztünk kimaradni belőle. Tehát nekünk nem volt ez újdonság. Ha ezt akarják mutatni magukról, akkor csak csinálják, az ő dolguk. Ez már a beletörődés reakciója. A beletörődés, hogy a kultúráról híres Európa, élő egyenesben tolja a világ képébe, hogy legyőzetve hever a kultúra eltörlőinek lábai előtt. 

 De ezzel sajnos nincsen vége a történetnek. Amíg még lehetett, ránéztem az amúgy elrejtett diszlájkokra az Eurosport Youtube csatornáján és mellbevágott a 95%-os elutasítottságot ostromló negatív szavazatok garmadája. A kommentek is csak ezt tükrözték. Mert amikor szembesülök vele, hogy a saját magukon gúnyolódó nyugatiakon túl ott vannak a semmibe vett globális dél, a világ többi részének megdöbbent, felháborodott, vagy éppen a nyugatot gúnyoló hozzászólásai, akkor ott már csak a szégyen érzése marad.

 Vannak, akik még előadják, hogy ez a fejlődés, ettől leszünk igazán Európaiak. Ettől? A szakállas nőktől, meg a törpétől? Ez százötven éve egy szakadt vándorcirkusz bevételi forrása volt, de nem művészet. Mostanra sem lett az. 

 A legrosszabb, a szinte helyrehozhatatlan kár, amit Európának okoztak. Mert a világ nagyobb részének Európa egyenlő Párizzsal, vagy Párizs Európa főbejárata. Hogyan magyarázzuk meg, hogy ez csak egy pszichés problémákkal terhelt kisebbség?  Hiszen maga a francia elnök is tapsolt hozzá... Van ám persze ideológiai magyarázat, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség jelszavait meghaladva, azokat tovább fejlesztve jutottak el ide, nyitottság, tolerancia stb.. Csakhogy azok a bizonyos régi jelszavak a demokráciát célozták meg. Jó lenne végleg tisztázni, mi is az a társadalmi rend, ami meghaladja a demokráciát! Mert mi már találkoztunk egy ilyennel és nem szeretnénk többel összefutni.

 Ami itt történt, ha kívülről kényszerítették ránk, akkor ellenünk való támadás, ha belső munka, akkor árulás. 

 Akik azzal támadják a gondolkodó magyarokat, hogy ők csak a pocsolya mellett kuruttyoló békák, most szembesülhetnek vele, hogy immáron Európa is csak egy pocsolya és a nagy européerek sem többek azoknál a bizonyos kuruttyoló békáknál. Úgy néz ki, a magyar béka kuruttyolása nem européer, de a világ többi részén legalább elismerik. Magyar béka, ne add fel!

 Tévedtem, amikor azt hittem, Budapestnek kell lennie a Kárpát medence főbejáratának. Egész Európa jobban járna a jelenlegi helyzetben, ha Budapest lenne a kontinens főbejárata és nem Párizs.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9418456751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.07.30. 18:58:31

Ne felejtsd el.
Állítólag évszázadok óta felzárkózunk.

Sose volt olyan koszos a Duna, mint bármikor az elmúlt ezer évben a Szájnak vagy a Temze.

Deansdale 2024.07.31. 08:51:35

"Ami itt történt, ha kívülről kényszerítették ránk, akkor ellenünk való támadás, ha belső munka, akkor árulás."

A nyugati civilizáció izraeli megszállás alatt áll, és ami a politikában+médiában történik annak jó része a szándékos megszégyenítésünk. Nyomják a fejünket a szarba, mert náluk a hatalom és megtehetik.
Macron a szó legszorosabb értelmében rócsild alkalmazott volt mielőtt elnök lett, ugyebár.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.08.06. 11:57:34

Ez az olimpia a megtestesült zanzásított Franciaország.
Modortalan, erkölcstelen, elvtelen, arrogáns, koszos, büdös.
Benne van a gall történelem barbársága, a gyarmatosítás elvtelensége, a párkapcsolataik erkölcstelensége, a népesség mosdatlansága, a pompás kastélyok teleszart folyosói és parkjai, és minderre még büszkék is.
Macronnak igaza volt. Ez Franciaország.

gigabursch 2024.08.07. 08:48:35

@F.M.J.:
Annyit javítanék rajta, hogy a gallt esetleg érdemes lecserélni frankra.

Ne felejtsd el, hogy a gallok kaptak Caesartól egy nagyarányú népirtást, mart római agymosást.
Ebből lettek a frankok.
süti beállítások módosítása