European Phalanx

Európa ezer éve nem látott nagy bajba került

2024. augusztus 31. - megamovieboy

eu_future.jpg

 A tizedik században cudar idők jártak a nyugatra. Északnyugatról a vikingek, keletről a magyarok, délről az arabok ostromolták.

A fő ok, ami miatt ezt átvészelte, az a kereszténység volt. A másik ok, hogy az ellenségek külön entitások voltak, nem alkottak egységet, nem volt közös tervük. Ez megadta a lehetőségét, hogy egyenként foglalkozzanak velük. A magyarokat és a vikingeket sikerült megtéríteni, így már nem gyengítették, hanem erősítették a keresztény világot. Az arab támadást pedig kiverték Európából. A következő évszázadok szívós fejlődése tette lehetővé, hogy a nagy földrajzi felfedezések korában Európa világuralomra törjön.

 Jelenleg Európa számára a kapuk bezárultak. Amerikai vezérlettel az északeurópai államok összejátszva  Lengyelországgal és Ukrajnával egységes frontot hoztak létre a hagyományos magországok ellenébe. Nyilván most már könnyű kimondani, hogy a király meztelen, meglátni a nyilvánvalót. Azonban erős jelzések voltak korábban is, pl. a Norvég Alap részéről, amikor váltig az amerikai szervezeteket pénzelték a Magyarországnak nyújtott segély címén. Nyilván az ilyen segély jobb, ha nincsen. De volt ezen kívül is számos politikai támadás, lejáratás a skandináv országok részéről, de még a dánoktól is jött egy-két bepróbálkozás. Délről sem jobb a helyzet, amerikai pénzből fizetett kalózhajók szállítják Európába a hódításra éhes muzulmán tömegeket, akik pontosan azt teszik, amit elvárnak tőlük, destabilizálják a nyugati államokat Európában. 

 Nincsen semmi, ami megmenthetné a valaha világhódító nyugatot, hiszen az amerikai propagandának kitett tömegeket a kereszténység ellen hangolják. Ezzel megszüntetik a szellemiséget, ami a kontinenst naggyá tette. Európa földrajzi fogalommá válik. Az eredeti liberális eszméket felülírva, félreértelmezve támadják a demokráciáknak alapot adó nemzeteket. Márpedig nemzeti közösség nélkül nincsen demokrácia. Ami most van, az a demokrácia színfalai előtt eljátszott megtévesztő előadás, miközben néhány gazdag ember kedvére mozgatja a paraván mögül a szálakat. 

 A lakosság életszínvonala és biztonsága feltűnően romlik. Az egységes, felülről vezérelt, az élet minden elemét átható totalitárius propaganda azonban minden politikai pártot agresszívan megtámad, lejárat, mely nem a saját bábjaihoz tartozik. Kérdéses, meddig lehet átverni az embereket, hogy a romló helyzetben a másik bábra szavazzon, majd azután újra az előbbire, hiszen javulás nem lesz. Meddig lehet eljátszani, hogy megfékezik szavakban a betelepítéseket, majd hagyják tovább zavartalanul a választások után? Meddig lehet egy háborút finanszírozni, mikor a pénz már az emberek zsebéből hiányzik?

  A valós problémák helyett az orosz veszéllyel való riogatás zajlik. A valódi veszély Amerika. Nem kell hozzá Kissingernek lenni, hogy belássuk, akinek az USA a barátja, annak már nem kellenek az oroszok ellenségnek, nagy bajban van anélkül is. Az oroszok Ukrajnában az első perctől kezdve nem az ukránok, hanem az amerikai érdekek ellen harcolnak. Az ukránoknak most még nem késő feltenni a kérdést maguknak, mennyi áldozatot érdemes hozniuk Amerikáért? A jó öreg ChatGPT szerint  még négy évnyi harc után Ukrajna a megsemmisülés határára kerül, míg hat év pusztító háború földrajzi fogalommá tenné az országot. Tehát Ukrajnának nem maradt olyan sok ideje mélázni a kérdésen. Mondjuk, ők legalább harcban buknak el, bár idegen érdekekért, míg a nyugat bambán behódol.

 Az ukrajnai csatában Oroszország képviseli az európai, Ukrajna pedig az amerikai érdekeket. Egy gázvezeték, vagy olajvezeték egyoldalú, elzárása, esetleg felrobbantása hadüzenettel ér fel. Ezt tette Lengyelország és Ukrajna. Amerikai érdekeknek engedelmeskedve rátámadtak Európára. A fő kárvallott Németország. Már most feszültség van a lengyelek irányába, pedig az amerikai érdekeket maximálisan kiszolgáló kormányzat van hatalmon. A németek - jogosan -az orosz gázszállítások elmaradása miatti gazdasági problémáikra hivatkozva nem akarnak több pénzt ölni Ukrajnába. Ez amúgy egy abszolút jogos, ésszerű  érvelés, de jobb lenne, ha nem csak a baj kellős közepén használnának ilyeneket!

 Magyarként eleve visszatetsző, mit keresnek az angolszászok az eurázsiai sztyeppezónában? "Ezek az országok nem rendelkeznek természetes vagy történelmi jogokkal az eurázsiai sztyeppezónában." by ChatGPT. A lentebb látható lista alapján értelmes ember igyekszik az országától minél távolabb tartani ezt a különösen kártékony bandát.

 Ami a legjobban bosszantó, hogy ez az egész mesterkedés, ami Európa ellen folyik, ez végső soron az egész nyugat alkonyát okozza. Ebbe bele fog bukni Amerika és nagyon mellesleg Lengyelország is. Az egymilliárd nyugati és távol-keleti szövetségesek kevesen vannak a maradék hétmilliárd ellen. Főleg, ha azok között bármikor bevethető önfeláldozó dzsihadista milliók is vannak. Csak idő kérdése, hogy a gazdaság után a technológiában is utólérjék a nyugatot. Ez nem a Szovjetunió összeomlásának ideje, hogy a digitális nyugat a földbe döngöli az analóg keletet. Már messze nem ekkora a különbség. Jelenleg a hatlövetű cowboy ellen a négylövetűvel harcoló keleti áll. Csak hamarosan ezt a hátrányt gazdaságilag kompenzálni tudja. 

 Az amerikai stratégia harmincöt évvel ezelőtt fő vetélytársnak az EU-t jelölte meg és mindent megtettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák. Nagy erőket mozgattak meg, csak éppen elfeledkeztek egy valóban fenyegető veszélyről, Kínáról. Vak módon nem látták meg benne a fejlődési potenciált. A tervek már folyamatban, menet közben nem tud Amerika stratégiát váltani. Az ukrajnai háborúval elérték, hogy Oroszország és Kína jegyespárként jár kéz a kézben. Márpedig Európa nélkül az angolszászok és japánok, koreaiak kevesen lesznek a Távol-Kelet és a Közel-Kelet ellen, míg az USA európai partnerei a többi európai ország ellen kötik le erőit. 

 Itt jön ki annak az értelme, hogy Lengyelország elmebeteg léptékű haderőt vásárol össze magának. Csak a HIMARS egységekből majd annyi lesz náluk, mint az USA-nak. Mivel a németek feltűnően ki lettek hagyva az utóbbi lengyel beszerzésekből, erős a gyanú, hogy a lengyelek a hírhedt körkörös védelemre rendezkednek be. Csak kérdéses, a 30 millió lengyel mire megy 150 millió orosz és 80 millió német ellen? Ez a játék addig működik, amíg Amerika pelenkázza őket. Amikor a lényeges helyeken lesz szükség Amerika erejére, a lengyel barátok háttérbe szorulnak, ott kezdődnek majd a gondok. Lehetnének összekötő kapocs az oroszok és a németek között, amivel anyagilag is jól járnának. A franciák megbékéltek a németekkel és eszükbe nem jut háborúzni egymással, ugyanúgy a lengyeleknek is képesnek kellene lenniük legalább egyik nagy szomszédjukkal megegyezniük. Enélkül újra csak a vesztükbe rohannak, bár a németek bénasága döbbenetes, de láttuk mi történt Weimar bukása után hat évvel. Jobb lenne, ha a lengyelek nem akarnák felébreszteni a régi német beidegződéseket! Anno már a rómaiaknak is meggyűlt velük a bajuk, a lengyelek meg igencsak messze vannak Róma nagyságától.

 Amerika játékának a vége ott kezdődik, mikor Kína már latinamerikában is megveti a lábát, onnantól az USA tekerhet a saját zsírján az arab cimboráival, a tönkrevágott Európa nélkül az egész világ ellen. Majd meglátjuk meddig bírja. A nagy angolszászok akkor majd megmutathatják, egymagukban mire mennek. A világnak ugyanis van elszámolnivalója velük pár dologért:

  • Atombombák bevetése
  • Észak-amerikai őslakosok elleni háborúk
  • Ausztrál és Tasmán őslakosok elleni írtóhadjáratok
  • Bengáli éhínség
  • Ópiumháború
  • Iraki beavatkozás
  • Iráni demokrácia megdöntése
  • Fülöp-szigeteki függetlenségi harc leverése
  • Ír Nagy Éhínség
  • Rabszolgatartás

  Persze ez csak egy dicsőséglista, lenne még miből csemegézni. Jobb lenne elfogadniuk, hogy a hegemón világnak két évszázad után vége, mintsem az egész nyugati civilizációt magukkal rántsák! Ez a végső probléma, hogy az öngyilkos progresszív liberális világnézet, mely az elit vallása, csak azt teszi amihez ért, ez pedig a saját struktúrák lerombolása. Az a párezer fős elit meg a bukás után szépen eléldegél majd valamelyik arab monarchiában fejedelmi módon. Mi nem számítunk, ahogyan senki sem számít nekik.

 Nem számítanak az orosz halottak, nem számítanak az ukrán halottak, ahogyan a japán, kínai, koreai, vietnámi, fülöp-szigeteki, haiti, latin amerikai, szíriai, iráni stb. halottak sem számítottak. A saját szövetségeseiket sunyin hátbatámadják, viszályt szítanak közöttük, testvérnépek között robbantanak ki háborút stb. Az ilyeneknek se anyjuk, se apjuk, amikor magukra maradnak, senki nem lesz mellettük a halálos ágyuknál. A saját áruló mentalitásuk lesz a végzetük. 

 E csapongó poszt végére még beillesztem, hogy olyan hírcsatornákat fejlesztettek ki, érnek el és csapnak be rajtuk teljesen értelmes embereket, amikről még csak nem is hallottam és engem nyilván nem céloznak velük. Helyette kapok orosz propagandát. Ami kilátszik a tengerből jéghegy, az a Trump elleni merénylet, melyről a liberális csatornák nem adták le a felvételeket. Sőt, hat órával a merénylet után egy ismerős azt hitte, hogy tolongás, zűrzavar és lövöldözés tört ki, Trump meg ijedtében a pulpitus mögé esett.  Amikor mutattam a hivatalos videót, meg volt döbbenve. Ugyanilyen útvonalakon lehet meggyőzni tömegeket, hogy a hendikeppes Magyar Péter fideszes ex kegyenc, aki elhagyta három gyermekének anyját, pont ő lesz a haza megmentője. Így működik a demokráciát meghekkelő félretájékoztatás. Így lesz Kamala Harrisból, a felvizezett Condoleezza Riceból, Isten áldása az amerikai népre.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2018478633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.08.31. 11:26:41

Ne haragudj, de ez a bejegyzés dugig van tárgyi tévedésekkel.

1) Magyarország és a második be/visszajövetelüket (tehát: nem "honfiglalás") gyakorló magyarság nem kelet.
Minden szempontból a közép, vagy a mag.

2) ugyanez a magyarság keresztény volt. Nem judeoketesztény, de nem csak ez az egyféle kereszténység létezik. Itt tehát szó nem volt térítésről.
Ugyanakkor tény, hogy a magyar király apostol, népek apostola, népek megtérítöje.
S ráadásul nem Róma lekötelezettje, alattvalója, hűbérese, vazallusa.
Nemhogy önálló entitás, de ráadásul Szűz Mária országának királya.
Tehát a különbség óriasi.
A Magyar Király a Szűzanya kegyelméből király
Míg Róma püspöke csak Szűz Mária fiának, az Egyetemes Megváltó egyik legfőbb tanítványának örököse.

A többivel egyetértek.
A szarmataságukat is elvesztő lengyelek két medve közé szorultak, de nincs karika a kezükben, hogy ők táncoltassák őket.

fkv.119 2024.09.05. 15:37:59

"Az ukrajnai csatában Oroszország képviseli az európai"
Hápersze, hápersze... Nagyon érdekünk nekünk újból muszka csicskává válni... A te népednek lehet hogy felszabadulás április 4, de nekünk megszállás.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.09.13. 12:29:07

Nem a poszt hosszú, hanem a felvetett témák sora. Legalább 4-5 részre kellett volna bontani, mert így érdemi kommenthez egy egész könyvet kellene írni.

Amit a X. sz. európai háborúiról írtál, szerintem túlságosan sommás. az arabok akkor magas kultúrát hoztak az akkori Európába. Nézd csak meg az építményeiket. A katedrálisaink sem különbek. A vikingek rabolni jártak, mert Európában nem volt társadalom, csak kihasznált, ősközösségit alig meghaladó műveltségű embercsoportok kisebb-nagyobb településekbe tömörítve. Ami meg a magyarokat illeti, nem volt részünkről semmiféle "kalandozás". Két okból hadakoztunk. Vagy az európai mindenféle uradalmak, királyságok stb. zsoldjában, vagy a nyugat által elrabolt avar kincsek visszavétele ügyében. Még azok egy részéről is lemondtunk, amikor végre visszaszolgáltatták Attila arany sámánkoronáját. Persze ezt a "történelem" úgy tanítja, hogy kaptuk a pápától, de volt már más is máshogy, mint ahogy mondták. magyarokfenykuldetese.wordpress.com/2019/11/28/a-magyar-szent-korona-megszabadito-es-megtarto-uzenete/

Egyéb részletekbe nem mennék bele, inkább csak egy összefüggést szeretnék felhozni. Európa őshonos népessége mindig is egy agresszív népség volt. Teljesen mindegy, hogy épp milyen mázzal volt leöntve. Ha már a X.sz.-ról volt szó, nem volt ténylegesen keresztény, csupán a pápai egyház szolgálatában álló. Maguk az emberek pont úgy viszonyultak az egyházi törvényekhez, mint manapság a világiakhoz. Ha nem derül ki, akkor nem is történt meg. Az emberek társadalmi nagyságrendben a lelkük mélyén sosem voltak keresztények. A törvény az erő oldalán állt, és pont. Végig mehetnénk a történelmen, de szerintem ezen a blogon ezt nem szükséges részletesen taglalni. Ha megnézzük a jelen világot, most sincs semmi másként. Most nem vallási mázzal, hanem liberalizmussal, klímakatasztrófával, meg bébifókavédelemmel van leöntve az őshonos európai agresszió. Békében addig képesek megmaradni, amíg tombol a jólét. Akkor elkezdenek dőreségeket kitalálni és megvalósítani. Amikor kezd testet ölteni az önpusztítás, akkor elkezdenek bűnbakokat keresni, amikor nem segít, akkor szankcionálni, amikor meg lassan kezd a köd az agyukról felszállni, akkor ismét fegyverkeznek, és elkezdik ölni egymást. Aktuálisan lassan elkezdődik először a bevándorló vs őshonos polgárháború. Albionban már nagyjából elkezdték. Ha a migránsok győznek, akkor tele lesz Európa kalifátusokkal, és majd kereskednek azokkal, akik erőt tudnak mutatni. Ha az európaiak győznek, akkor a végén egymásnak esnek, hogy melyikük kezdte az egészet, és amúgy is dögöljön meg. Mondjuk nekünk mindegy. Az iszlám államok jelentős része tiszteli a magyarokat, a pávatollas hadigenderistákat meg könnyedén lenyomjuk ha kell, mert most sem erősek, csak a pofájuk nagy, a polgárháború végére meg a lábukon is alig fognak megállni.

Azok a népek, amelyek Európába valódi erkölcsöt meg kultúrát hoztak, nem innen származtak. A rómaiak Trójából, a mórok Afrikából, a hunok-avarok-magyarok szkítiából. Európa ezeknek a népeknek a történelmi lenyomata nélkül olyan lenne, mint egy kalózsziget, ahova összehordták a világ elrabolt kincseit, és halomra ölik rajta egymást érte. Az, hogy a világ jelenleg úgy néz ki ahogyan, csak azt jelenti, hogy most átmenetileg épp ilyen, és hogy az erő és agresszió mindig dominánsabb az erkölcsi meggyőződéstől és a mértéktartó értékítélettől. Magyarul, a világ sosem lesz egy jó hely, mert a műveltség csak önvédelemből a túléléséért küzd, a barbárság pedig a világuralomért. A zsenialitást vagy eltapossák, vagy visszaélnek vele, de sosem fordítják az emberiség hasznára, csak ha már nem lehet több bőrt lehúzni róla.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2024.09.16. 09:30:57

@F.M.J.:
Nálam az arab kultúra az Alexandrosz által megteremtett görög, később keresztény kultúrára épült. Hogy nem volt önálló, azt mutatja a jelenlegi állapot, ahol arab tudományról nem beszélhetünk. Az arab nevű tudósok a már ott meglévő arab hódítás előtti tudásra építő helybéliek voltak, vagy Indiából vettek át tudást. A móroktól csak azt kaptuk vissza, ami részben a mienk volt, csak Róma bukásával elveszítettük.
Az arab hódítás csak arról szólt, hogy a világ leggazdagabb régiójából elfoglalt területeket 100-150 év alatt leamortizálták és az így keletkezett belső feszültséget kifelé irányították és elfoglalták a következő országot. De például Bizánccal már nem bírtak, kétszer is elbukták az ostromot. A végső csapást Timur Lenk mongoljaitól kapták, utána fél évezredig nem tértek magukhoz.
Európa magában gyenge. De ha a környező régiók kultúrájának elegyét jól alkalmazza, akkor föléjük tud nőni. A Római Katolicizmus is egy ilyen elegy a közel-keleti, kisázsiai és észak-afrikai hitvilágokból. Ez a fejlődési mód látványosan működött, hiszen mind a mór, mint az ottomán támadást visszaverte Európa, aztán jött a reneszánsz, a reformáció a nagy felfedezések és hódítások. Sőt, az USA ezt vitte tovább, ebből van a dominanciája.
A kultúrák erőssége a kölcsönhatásokkal javul. Észak-Kína a déli hunok csatlakozásával lett komoly tényező. Perzsiára mindig hatott India és Egyiptom, meg a folyamköz. De Japán sem lenne sehol a kínai kultúra és az indiai buddhizmus nélkül. De még a híres Tibet is a kínai, indiai és heftalita hun hatásokból alakult ki, mely eredete a Közel-Keletre nyúlik vissza.
Európáról meg annyit, nincs már messze, mikor az elit megtér az iszlámhoz és elkezdik hirdetni, hogy a kissebség védelmének érdekében harmonizálni kell a törvényeket a vallásukkal. Persze csak fokozatosan, az iszlám évszázadokban mérve rombol. A gyakorlatban már elkezdődött, de kimondani még nem merték.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2024.09.16. 09:36:34

@fkv.119: Az tuti, hogy az USA az amerikai és nem az európai érdekeket képviseli. Nem kellene egy felesleges háborúban annyira meggyengülnünk, hogy az USA még nagyobb hatalomra tegyen szeret fölöttünk!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.09.17. 16:36:59

@megamovieboy: Úgy látom, a témával kapcsolatban felhalmozott ismereteink markánsan eltérnek egymástól. Mivel nem vagyok a téma szakértője, itt ki is szállnék a dologból, de pár éve sikerült egy szakavatott emberrel megegyeznem, hpgy a blogomon jelentessen meg egy átfogó ismeretterjesztő anyagot. Nem volt kicsinyes, egész sorozatot prezentált, én pedig örömest közzétettem. Itt találod a nulladik résztől:
magan-galaxis.blog.hu/2015/11/05/felvezeto_a_kelet_vilaga

Ajánlom, hogy olvasd el az össze részt, és a kommenteket is, mert abba is kerültek érdekes tudnivalók!
Ez egy darabig el fog tartani, én is elolvastam néhányszor. Rendkívül érdekes és tanulságos.
süti beállítások módosítása