European Phalanx

Simicska visszavág

2017. szeptember 06. - megamovieboy

simicska.jpg

 A Simicska-Orbán tandem viharos, szalonképtelen megnyilvánulásos szakítása utáni időszak csendje, csak egy vihar előtti csend volt. Simicskáról bár keveset tudni, de intelligens emberek szerint is egy zseni, aki szellemileg magas szintű, de szociálisan visszamaradott. Most, hogy az őszi kampányhoz értünk, - ami eddig nem volt túlságosan jellemző, vagy kimerült egy általános üzenetekkel operáló kampányban, de most bizonyára máshogyan lesz - már világosabban látni Simicska mestertervét.

 1. A Jobbik újrapozícionálása

 Hogyan lesz egy cigányellenes, zsidóellenes, gárdista szervező, hatvannégyvármegyés szélsőséges pártból, egyik hónapról a másikra, egy a Fidesztől balra elhelyezkedő cuki centrista párt? Ez csak úgy lehet, ha az eddig őket támogató Moszkva-Teherán tengely helyett új urat szolgálnak, mégpedig azért, mert ez az új úr jobb ajánlatot tett számukra. Mondhatni, nevükhöz hűen, most már ezt a jobbik ajánlatot fogadják el. Ezen annyi csodálkozni való nincsen, eddig is úgy tartottam, a Jobbik vezetősége éppen annyira náci mint én, és csak meglovagolja a könnyen megszerezhető szélsőséges szavazatokat.

2. A baloldali egység megteremtése

 Ez egy igazi lehetetlen küldetés, hiszen a baloldal emblematikus személyisége, Gyurcsány Ferenc, mára Hitler pusztító tevékenységének hazai politikai kiadásaként van számon tartva. Ahol eddig ő megjelent, az összefogás azon nyomban hamvába holt. Mégis, ő az egyetlen szereplő, akiről hihető volt, hogy saját pénzből garázdálkodik a politikai színpadon, bár az elmúlt évekbeli tevékenysége alapján többször is felmerült a gyanú, hogy a Fidesz zsoldjában állt. Nos, úgy néz ki, mára új szponzora akadt és elkönyvelhető, hogy a megtévedt bárány visszatér és összeborul az otthagyott anyapárttal. Az MSZP-t nem is elemeztem, ők több pénzért bármire hajlandóak voltak már eddig is.

 3. Jobbik-baloldali közös indulás a választásokon

 A történet legszebb pontjához érkeztünk, amikor az ex-kádári párt és az ex-szalon nácik összefognak a demokratikusan megválasztott Fidesz ellen, természetesen a demokrácia megmentése érdekében és még természetesebb módon, a diktatúrában megtartandó legális demokratikus választásokon kívánják a azt megdönteni. Ez az abszurd dolog egyetlen módon történhet meg, valaki a háttérből erre őket rávette. Ezt azért mondhatom ki bátran, mert eddig semmilyen jel nem mutatott arra, hogy akár az MSZP, akár a Jobbik ténylegesen kormányozni szeretett volna, vagy tett volna erre irányuló lépéseket.

 Ha úgy vesszük, hogy emögött Simicska zsenije és pénze áll, akkor feltételezhető, hogy a továbbiakra is meg van a terv. A közös jelölt indítása egy olajfa szövetség támogatásával reménytelennek látszik, úgyhogy marad a már emlegetett egy körzet-egy közös jelölt módszere, amivel ha nem is sokkal, de valóban matematikailag legyőzhető a Fidesz. És majd ha az ellenzék többségbe kerül, akkor jöhet egy teátrális egymásra találás, és a népért és a demokráciáért megkoronáznak valakit. 

 Ez volt az Simicska ellenzék terve, de bátran feltételezhetjük, hogy a Fidesznél sem fognak a fenekükön ücsörögni és felismerték a fenyegetés nagyságát és módját. Nézzük a védekezés módszereit!

 1. Jobbik

a. A választók tájékoztatása a Jobbik pálfordulásáról. Ez macerás, mert a jobbikosok a jobbik sajtójából tájékozódnak, ahol a Fidesz nem fog tudni hirdetéseket feladni, bár annak is van módja, hogy a szerkesztőségen belül valakit beszervezni ellenállónak és az ő segítségével lehet ügyeskedni.  Ennek a nehézsége abban is áll, hogy Simicska pontosan tudja, hogyan kell átpozicionálni egy pártot és megnyerni a választásokat. Igaz ezt a Fideszben is tökéletesen ismerik, tehát tisztában vannak a gyenge pontokkal ők is.

b. Új szélsőjobb pártok létrehozása, a Jobbik szavazótáborának megosztására. Ennek a nehézsége abban van, hogy a Jobbik értelmes tagjai, azaz a felső vezetés ebben nem fog részt venni, másodosztályú politikusok pedig sem támogatottsággal, sem megfelelő értelemmel nem rendelkeznek a jó eredményhez. Igaz bármilyen kis eredmény is sokat számíthat a végelszámolásnál.

2. Hagyományos baloldal

 a. Az MSZP tökéletes célpont, még a szavazótáboruk is csak megszokásból szavaz rájuk meg Fidesz ellenesség miatt, de ők maguk sem gondolják, hogy pártjuk ténylegesen jobbá tudná tenni az országot. Azt se feledjük el, hogy már két miniszterelnöküket is megbuktatták és szeretnek lecserélhető bábokat tenni erre a fontos tisztségre.

 b. Gyurcsány a magyar politikai pakli Fekete Pétere, mindig ott van és mindig csak a baj van vele. Önjáró, nagyszájú, meggondolatlanságra hajlamos, de kihagyhatatlan. Már a létezése is komoly esélyeket ad a baloldali szavazók elbizonytalanítására, pl. aki az MSZP-re szavaz, az Gyurcsányra szavaz stb. 

 A baloldali-Jobbik összefogás gyenge pontjai:

1. A miniszterelnök személye. Nem mondhatnak előre nevet, mert azzal a fele szavazótáboruk nem fog egyetérteni, akár Jobbikos, akár MSZP-s, akár DK-s. Ez lehetőséget ad megvádolni őket egyenként, hogy kit akarnak vezérnek megtenni, amivel bizonytalanságot lehet kelteni mindegyik táborukban.

2. Már maga ez a nem hivatalos koalíció is visszatetsző lehet sokak szemében, amit könnyen fel lehet használni a szavazók távol tartására. A jobbikosokat a baloldali veszéllyel, a baloldaliakat a jobboldali veszéllyel lehet megismertetni, hiszen lehetséges, a szavazatuk egy számukra unszimpatikus pártnak hozza meg a hatalmat. Ez nagyjából ugyanaz a logika, mint az előző pontban.

3. A koalíciós pártok is összeugorhatnak, hiszen nehéz lesz csak és  kizárólag a Fidesz elleni kampányt úgy felépíteni, hogy az különbözzön a belső konkurencia üzenetétől és mégis akár azok kárára hozzon szavazatokat a listán. Aki úgy érzi neki több jár, mint amit neki szánnak, az kiszólogathat a karámból, főleg ha máshonnan jó ajánlatot kapott.

 A többi párt közül az LMP eddig is nemzeti liberális volt a fontosabb kérdésekben, ők már kivonták magukat a baloldalról. Úgy néz ki, aki rájuk szavaz, az a Fideszt erősíti, persze a legjobban ez úgy történhetne meg, hogy ha nem jutnak be, amit én sajnálnék. A Momentum, eddig leginkább amerikai érdekeket követett, CEU 'megvédése', az olimpia megfúrása, vagy a tüntetéseiken az oroszok elleni akciók. Érdekes lesz nézni, mennyire tud majd együtt dolgozni Soros és Simicska, miközben egyik sem egy csapatjátékos, mármint a saját csapatukat leszámítva. 

 Jelenleg a választások megnyerése mindkét oldal számára kérdéses, komoly harcok lesznek még. Az ellenzék elméletileg nagyobb szavazótáborral rendelkezik, kérdéses, hogy a két halmaz egyesítése mennyire lesz sikeres, ez az ő kulcskérdésük. Természetes módon fogja őket szolgaian támogatni az inedex.hu és szabadcsapata a 444.hu, a szokásos, ezek lopnak, diktatúra van, leromlott az egészségügy és az oktatás zlogenekkel. A Fidesz kezében ott van az eddigi irányvonal, mint megbízhatóság jelképe, vagy a határok védelme, a gazdasági stabilitás és az adósság szinten tartása. A szokásos kormányzatiságból adódó előnyök is őket támogatják, mint a nyugdíjemelés lehetősége, vagy kormánypropaganda.

 Nem mondanám, hogy bármelyik oldal is összességében előnyben lenne a másikhoz képest. Egyéni körzetek többségét behúzhatja az ellenzéki összefogás, de listán a Fidesz lesz fölényben. Soha nem volt ennyire igaz, a mozgósítás döntő lehet. A Fidesz legnagyobb gondja a saját személyi állománya, mert ha bármit Rogánra bíznak, azzal ugyanúgy befuccsolnak, mint a kvóta.szavazás esetén. Lázár eltűnt a színről, más meg még nincsen képben mint jó menedzser, pedig mint a blogon már említettem, ilyen emberekre lenne leginkább szüksége az országnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr212807028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása