European Phalanx

Egyenjogúság

2017. október 21. - megamovieboy

 Ez is egy olyan téma, amit nem tudok komolyan venni, mert annyira egyértelmű. Legalábbis normális esetben. De itt vannak kedvenc kamulibeálisaink, akik számára a természetes (értsd: az emberiség megmaradását elsegítő) megsemmisítendő és az attól eltérő a dicsőítendő.

  Az ultraliberálisok egyik sokat hangoztatott kijelentése, hogy a nemek egyenlőek és ezért követelik a nemek közötti megkülönböztetés eltörlését. Igaz, szokásuk szerint saját maguknak ellentmondva alkotnak mindenféle 'új' nemet és követelik azok elismerését és megkülönböztetését. Pedig aki már került intim kapcsolatba a másik nemmel, az pontosan tudja tapasztalatból, miféle különbségek is vannak, mondhatni szembeötlőek, tapinthatóak, de aki csak szeretne az is meg van erről győződve.

Az egyszerűség kedvéért mutatok egy különbséget a nemek között.  A mindennapokban ami a legfeltűnőbb, hogy a férfiak magasabbak, erősebbek. Nem csak azért erősebbek, mert nagyobb a tömegük! A férfiak izomzata a negyedével nagyobb erőkifejtésre képes, tehát azonos tömegű férfi és nő esetén is a férfi jelentősen nagyobb erővel rendelkezik. Ilyenkor jön az  a gondolat, hogy akkor esetleg egy nagyobb nő erősebb lehet egy férfinál. Ezt a kérdést dönti el az alábbi videó, ahol egy kisebb férfi harcol egy nagyobb nővel sportszerű körülmények között. 

 Mint az eddig is sejthető volt, ilyen esetben egy férfi ütése lényegesen hatásosabb, mint egy nőé. Ahogyan az látható volt, egy férfi hiába kisebb, mivel ugyanolyan erőt tud kifejteni, mint egy nagyobb tömegű, emiatt lassabb nő, a férfi a sebessége, dinamikája okán fölényben van. Viszont, ha a valóságos körülményeket vesszük alapul, ahol a férfiak átlagosan 12 cm-rel magasabbak és 12 kilóval nehezebbek, akkor átlagosan a férfi a nőhöz képest másfélszer erősebbek. Aki foglalkozott már önvédelemmel, az pontosan tudja milyen nehéz az erőfölény leküzdése, de egy ekkora különbség még a legjobbak számára is kihívás. Következő küzdelem a többszörös K-1 világbajnok, thai box világbajnok Ernesto Hoost és egy iszonyatosan erős, de viszonylag képzetlen volt amerikai futballjátékos, Bob Sapp között zajlik. 

 A fentiek ellenkezőjére is mutatok példát, mert ez is hozzátartozik a képhez. És akkor meg is jegyzem, hogy egy harcban nem csak a nyers erő, hanem a felkészültség mértéke és a személyes képességek is számítanak. Már ha az utóbbiakkal rendelkeznek a résztvevők. Mert ezek hiányában a fizikai képességek döntenek. Amit láthatunk a negyedik perctől kezdve, hogy az olimpiai bronzérmes, UFC világbajnok Ronda Rousey sorban egymás után legyőz három fekete öves dzsúdós férfit.

  Látható, hogy lehetséges legyőznie nőknek férfiakat, de ez egy nagyon alacsony szintű eshetőség. Tehát amikor a moziban a Fekete Özvegy, vagy a Csodanő megver egy tucat férfit, akkor az csak egy film, nem a valóság. Mert a valóság az, hogy az atlétika minden sportágában a férfiak teljesítenek jobban, legyen az futás, ugrás, vagy hajítás. Itt jegyzem meg, hogy gyakorlással, edzéssel egy nő is lehet jobb a férfiak jelentős részénél. De azt elvárni, hogy egy nő a szorítóban megverje a nehézsúlyú boksz világbajnokot, csak egy ábránd, ami soha nem fog bekövetkezni. 

 Azért az erőt hoztam fel példának, mert a fotelhuszárokat leszámítva mindenki számára egyértelmű, hogy nem mindegy a való életben, ki milyen fizikai állapotban van. Egy kigyúrt alakba nem szívesen kötnek bele, de még a brókereknél is 180 felett minden egyes centiméter plusz ezer dollárt jelent évente. Márpedig ez a nőknél ritkán fordul elő.

 A fizikai erőn és megjelenésen túllépve ott van még számtalan más eltérő dolog, mint a szexualitás, gyermeknevelés, a dolgok prioritása, stb. amiben mind különböznek egymástól a nők és a férfiak. De ez a különbözőség egészíti ki egymást egységgé.

 A jogok a nőkre és a férfiakra egyaránt érvényesek és be is kell tartatni azokat, ez egy nemes cél. Szokás szerint azonban ezt is tévútra viszik, amikor a férfiaktól el akarják várni, hogy nőiesek legyenek és fordítva. De még ezt is lehet fokozni azzal, ha semlegességet próbálnak a nemi szerepek megélése helyett kierőszakolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4112926279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása