European Phalanx

A demokrácia megmentése

2018. április 05. - megamovieboy

two-tailed_dog_party_logo.jpg

 Ez a bejegyzés egy emlékeztető, hogy ne legyen elfeledve, milyen szánalmas lépésre ragadtatta magát a 'demokratikus' ellenzék. Bár már magában ez az önmegnevezés is komikus, hiszen ettől még lehet demokratikus a kormánypárt is, másrészt nem túl szerencsés, ha valaki magát ellenzékként definiálja. A demokratikus kormányváltó erő elnevezés sokkal progresszívebb lett volna, már ha valóban kormányt akarnának váltani.

 A választások természetes velejárója, hogy a mozgósítás hevében mindenki végveszélyt emleget, melyet csakis a rá adott szavazatok segítségével lehet megakadályozni. Ilyenkor mindenkit mozgósítani kell, minden forrásra szükség van, veszélyben a haza, a demokratikus értékek, ez lesz az utolsó választás, stb. Na, de hogy a szükséges szavazatokat egy pártellenes, úgymond protest szavazatokra hajtó viccpárttól akarjanak begyűjteni, már meglehetősen nehezen értelmezhető.

 Aki nem tudja miről is van szó. Több nyugati országban is létezik ún. viccpárt, melyek a szavazáson részt venni óhajtó, de a versenyben levő 'komoly' pártokra szavazni nem akaró polgárok szavazatait gyűjti be. Egy valós igényt szolgálnak, mint a kérdőíveken az egyiket sem akarom válaszlehetőség.  Akkor erősödnek meg, mikor a pártok nem jól működnek, nem szolgálják ki a szavazók igényeit. Emiatt a 'komoly' pártok hívei gyűlölik a viccpártokat, hiszen az ő inkompetenciájukra mutatnak rá. Ezekből következik, hogy a viccpártra nem azért szavaznak, mert kormányváltást akarnak, hanem mert elítélik az összes többi pártot.

 Bizonyos weboldalakon komoly lejáratókampány indult az LMP ellen, és a jól megszűrt hozzászólások ere alaposan rákontráztak. Szerintük az MSZP és a DK a kormányváltásért mindent megtevő pártok, melyet az LMP akadályoz meg. Egyértelmű, hogy ekkora egetverő ostobaságot csakis a végeletkig elvakult, vagy ezért fizetett hozzászólók terjesztenek. Egy idő múlva a célkereszt a MKKP irányába fordult és a hozzászólók egyre inkább kezdték el hibáztatni a Fidesz bekövetkező győzelméért. Egyre több olyan hang lett, hogy a kétfarkú jelöltjei lépjenek vissza az egyéni körzetekben.

 A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyszer már beleszaladt egy megvezetésbe, mégpedig a migráns/menekült kérdésben. Alapvetően jószándék vezette a pártvezetőt, mikor a szerencsétlen sorsú emberekért akart kiállni, de csak a Soros szervezeteket támogatta meg a kvótaügyi népszavazás plakátkampányában. Ez azért volt hiba, mert egy viccpárt nem politizál, hiszen éppen politikaellenes, vagy a politikából csinál viccet, mutat fricskát. Másrészt, ha eddig mindenen viccelődött, akkor a migránskérdésben felszólalva csinál abból viccet. Ha valaki mindig vicces, nehéz elhinni, hogy éppen komolyan beszél.

 Ebben az esetben szerencsére jól érezték, hogy egyrészt valaki kiadta rájuk a kilövési engedélyt, másrészt az ő jelenlétük a politikában a harmadik lehetőséget adja meg a választóknak, tehát a visszalépésekkel elvennének a szavazóktól egy olyan jogot, mely őket megilleti. Ennek a lehetőségnek a megadása a párt létezésének értelme.

"Nem azért csináltam pártot, hogy a Jobbik vagy Gyurcsány Ferenc javára visszalépjünk" mondta Kovács Gergely a pártelnök. Szó se róla, ezt az LMP is mondhatná!

 Itt a viccpárt részről egy határozott egyértelmű kiállásról van szó, mely létérdekük és létezésük értelme is egyben. Tehát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a nyomásgyakorlás ellenére sem fog visszalépni. Pedig ezekre a visszalépésekre feltehetőleg komoly lobbizás volt a háttérben is. Emiatt születet az alábbi videó is.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8613811518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.04.06. 13:36:56

Semmivel sem irreálisabb a kampányuk, mint mondjuk a DK-é.
süti beállítások módosítása