European Phalanx

Menekülés a győzelembe

2018. április 12. - megamovieboy

mandatum.jpg

ábra:hvg.hu

 A híres 2002-es választás idején nagyon komoly Fidesz párti utcai propaganda volt, túl sok is. A Fidesz tömegrendezvényei, retorikája sokakat megrémített. A baloldali médiafölény sikeresen démonizálta Orbán Viktort, a veszélyes antidemokrata szerepébe. Mára megfordult a helyzet. Orbán Viktorról kiderült, hogy nyolc év alatt sem számolta fel a demokráciát, a gazdaságnak végre lett egy pozitív iránya és sok fontos problémát orvosolni tudtak, szemben a baloldal csődjével. Ma már nem lehet azt mondani, a Fideszre szavaztam, mert érzelmileg túlfűtött, részben jogos sérelmeket tartalmazó, de a válaszokra nem kíváncsi ismerősök, családtagok felháborodást váltjuk ki.

 Utólag mindenki megmondja, tudta előre a biztos Fidesz győzelmet, pedig napközben ez nem látszott lefutottnak. A reggeli döbbenetes részvételi arány, az előzetesen mantraként mondogatott ellenzéki részvételt jelentette elvileg. Én már szkeptikusabb voltam, mert az biztos volt, hogy nem Fekete-Győr és hasonszőrű belvárosi társai pattantak ki az ágyból pirkadatkor szavazni. Maradtak tehát a vidékiek. Tehát a kérdés az volt, kinek sikerült ott mozgósítania jobban? A két esélyes közül a Medián már jelezte, hogy a Fidesz az, de elképzelhető volt, hogy a Jobbik olyan jó munkát végzett, hogy esetleg Simicska zseniális taktikával megnyerte az ott élőket.

 Az is nagy kérdés volt, hogy a vidéki baloldal, képes-e átszavazni a Jobbikra? Mert, ha igen és még jól is mozgósítottak a Jobbikosok, akkor estére új miniszterelnöke lesz az országnak. Konkrétan az lett volna az esély, hogy listán az ellenzék ráver a Fideszre, egyéniben meg elhoznak harminc körzetet, vagy kicsivel kevesebbet. Jó, tudom most már ez ostobaságnak látszik, de délelőtt, még az is lehetséges volt, hogy délutánra felébrednek az Orbángyűlölő szocialista, gyurcsanyista rejtőzködő tömegek és ontják majd a szavazatokat. Egy 72% feletti szavazás ennyi ismeretlen vokssal mindenkinek lutri lett volna. Örültek is a globalista médiamunkások és elhallgattak a jobboldaliak. Viccesen arra gondoltam, utóbbiak nem érnek rá dolgozni, mert pakolják a bőröndöt és ugye a TEK járművei már elindultak Pestre, feltehetően az 'evakuálást' biztosítandó. :)

 Aztán késő délutánra már egyértelmű lett, ami amúgy várható volt, hogy a baloldal nem ment el olyan számban, amivel megállíthatták volna a Fideszt. Nos, a legutóbbi ilyen óta eltelt 16 év és a baloldal akkori hívei közül ma már kevesebben vannak életben. Még egy lehetőség azért megmaradt. Mégpedig, hogy Vónáék szerzik meg a vidéki szavazatokat és a Jobbik komoly erővé válik, miközben a DK, vagy akár az MSZP kiesnek. Én ennek örültem volna a legjobban.

 A Fidesz győzelmei közül a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg. Hangyányi kétharmad, Gyurcsánnyal és a szocikkal terhelt törvényhozással. A jó ebben, hogy a Fideszre most még nagyobb felelősség hárul. Most már ténylegesen villantani kell, 12 év már megköveteli eredmények felmutatását. Komoly munka és kultúráltabb kommunikáció szükségeltetik a következő választás megnyeréséhez.

 A végére hagytam, a globalisták által annyira gyűlölt migránskártya használatát. Mert utólag kiderült, sikerült vele egy olyan réteget szavazásra bírni, akiket eddig még soha. Ők voltak az a regiment, akik megcsinálták a kétharmadot, vagy egy nagy baloldalra való leszavazás esetén biztosították volna a Fidesz győzelmét. Ami az utolsó héten értelmetlennek látszott, a rengeteg migránsos hír erőltetése végül zseniális stratégiává vált.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2713830942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.04.13. 09:23:53

Elbuktatok.
Harmadjára is.
Nem kicsit, nagyon.
Mellett még egy rajkkás országos választást is buktatok, nem kevésbé nagy maflásokkal.

Ilyen böszme banda még nem volt Európa demokratikus történelmében.
Nem tanultok soha semmiből semmit.
A nyugati haverjaitok sem.
Erre ott folytatjátok, ahol abba se hagytátok,
Nem mintha bánnám.
Jövőre ismét alaposan lerugdosunk benneteket a politika demokratikus színpadán és a sivalkodásotok zene füleinknek.
Abba ne hagyjátok!
süti beállítások módosítása